Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δήλωση Ν. 651/77 για οικόπεδο σε περιοχή επέκτασης


Recommended Posts

Οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή επέκτασης που η πράξη εφαρμογής είναι σε εξέλιξη, εν μέρει ρυμοτομείται και το υπόλοιπο δεσμέυεται για κοινοφελές. Τι γράφω στη Δήλωση Ν651/77?

Επίσης μήπως έχετε την εγκύκλιο με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις με τις οποίες επιτρέπονται οι μεταβιβάσεις στις περιοχές αυτές?

Link to comment
Share on other sites

Tα δικαιώματα από ένα τέτοιο οικόπεδο μεταβιβάζονται κανονικά έως της κυρώσεως της πράξης εφαρμογής όπου και θα του αποδοθεί λογικά ένα νέο οικόπεδο.

Link to comment
Share on other sites

Οχι βέβαια. Θα γράψεις ότι ισχύει. Ρυμοτομία και Κ.Φ. Ειδικά για το Κ.Φ θα γράψεις ότι είναι (εάν είναι) άρτιο & θα καταστεί οικοδομήσιμο καθώς και ότι δεσμεύεται για κοινωφελή σκοπό.

Link to comment
Share on other sites

@grtopo

συνάδελφε απ'ότι κατάλαβα εγώ δεν προκύπτει τελική ιδιοκτησία, άρα η αρχική ιδιοκτησία η οποία αυτή είναι η μεταβιβάσιμη προ της κύρωσης της Π.Ε. , είναι μη άρτια και μη οικοδομήσιμη βάσει της τάδε ανάρτησης Π.Ε.

@nefeli

μήπως η ανάρτηση δίνει τελική ιδιοκτησία κάπου αλλού?ή δίνει μόνο χρηματική αποζημίωση?

Link to comment
Share on other sites

nefeli,grtopo

συνεισφέροντας στην κουβέντα, η γνώμη μου είναι ότι η nefeli δεν μπορεί να γράψει στην δήλωση αρτιότητας ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της πράξης το οικόπεδο, γιατί θεωρητικά μπορεί να την αποζημιώσουν σε χρήμα και να μην αποδώθει από την πράξη νέο οικόπεδο σε άλλη θέση, όπως σωστά προβληματίζεται ο axoul. Επίσης να πω ότι ακόμη και αν η πράξη βρίσκεται σε φάση όπου στον πίνακα φαίνεται να αποδίδεται οικόπεδο σε άλλη θέση, θεωρητικά με την κύρωση της πράξης αυτό μπορεί να αλλάξει και να αποζημιώθει σε χρήμα (για διάφορους λόγους, μικρό οικόπεδο, μη ύπαρξη νέου οικόπεδου από ''κακή'' διαχείριση τράπεζας γης). Οπότε νομίζω για να είναι απόλυτα καλυμένη η nefeli πρέπει να γράψει ότι το οικόπεδο είναι εντός σχεδίου, ρυμοτομείται και παρακρατείται εξ ολοκλήρου σύμφωνα με το Π.Δ. πολεοδομικής μελέτης της περιοχής, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη πράξη εφαρμογής (β' ανάρτηση?, γ'ανάρτηση?) σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1337/83. Έχει δε υποχρέωση εισφοράς σε γη και σε χρήμα. Με αυτά πιστεύω θα είναι και καλυμένη νομικά και θα αναφέρει όλα τα στοιχεία.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή, αν πχ ο πατέρας ο οποίος βρίσκεται στο τελευταίο 400άρι της ζωής του και θέλει πριν "κόψει" το νήμα να περάσει στα παιδιά του τη περιουσία του (στη προκειμένη περίπτωση τα δικαιώματά του) δεν θα μπορέσει...... γιατί ρυμοτομείται εξ' ολοκλήρου... Αυτό μου λέτε.?? Και τι θα μεταβιβασθεί???

Όπως είπες gusdinos, ακόμα και στην περίπτωση που τακτοποιείται σε οικόπεδο υποδοχέα πριν την κύρωση της πράξης .... δεν του ανήκει χώρια που όπως είπες στην τελευταία ανάρτηση μπορεί να είναι έτσι και στην κύρωση να έχει μπει ο πρωτοκομματάρχης του Δημαρχόπουλου....

Άρα τι μεταβιβάζεται??? Μεταβιβάζεται το δικαίωμα της κυριότητας και όσα προκύπτουν από αυτό, επί της έκτασης που ρυμοτομείται, γίνεται κοινόχρηστη για πλατεία, κοινωφελής κλπ κλπ.

Το δικαίωμα αυτό εντοπίζεται στη συγκεκριμένη έκταση που γίνεται ότι γίνεται ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΙΜΗ Η ΟΧΙ!!.

 

Αυτή είναι η άποψή μου.

Link to comment
Share on other sites

καμία αντίρρηση ότι είναι μεταβιβάσιμη η αρχική ιδιοκτησία.

αλλά η αρχική ιδιοκτησία είναι ή δεν είναι οικοδομήσιμη?

 

Υ.Γ.γιατί τόσα νεύρα?απόψεις παραθέτουμε...

Link to comment
Share on other sites

Sorry, αν έτσι βγήκε (νεύρα)...

Όσον αφορά στην αρχική ιδιοκτησία, αυτή μπορεί να είναι οικοδομήσιμη (φυσικά μετά την κύρωση) αλλά για τη χρήση την οποία προορίζεται. Πχ μπορεί να είναι οικοδομήσιμη για σχολείο ή για παιδικό σταθμό ή ακόμα και για κτίριο ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ κλπ. Όχι όμως για κατοικία που θα ήθελε ο ιδιοκτήτης.

Link to comment
Share on other sites

GRTOPO,

Νομίζω ότι δεν διαφωνούμε σε βασικά θέματα. Οσον αφορά την μεταβίβαση, τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας μπορούν να μεταβιβασθούν με ότι συνεπάγεται αυτό, βάρη, υποχρεώσεις κλπ. Η μεταβίβαση μπορεί να γίνει κανονικά όπως σε οποιοδήποτε άλλο οικόπεδο.

Το ότι θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την κύρωση της πράξης άλλα για άλλη χρήση (Κ.Φ.) είναι σωστό οκ, άλλα ότι ότι θα χαθεί η κυριότητα το ιδιοκτήτη από αυτό είναι μια σημαντική λεπτομέρια η οποία κατά την γνώμη μου πρέπει να γίνει σαφέστατη στην δήλωση αρτιότητας για αυτό και προτείνω να μην αναφερθεί καθόλου αν θα καταστεί οικοδομήσιμό μετα την κύρωση το οικόπεδο, γιατί δεν θα είναι πια στην κυριότητα του ιδιοκτήτη αλλά του ΟΤΑ.

Εγώ πάντως στην ίδια περίπτωση δεν θα έγραφα καθόλου ότι θα καταστεί οικόδομήσιμο με την κύρωση, γιατί παρόλο που είναι σωστό δημιουργεί ίσως λανθασμένα συμπεράσματα (οικοδομήσιμο για ποιόν?).

Πάντα μιλάω για το τι πρέπει να γράψω στην δήλωση αρτιότητας και όχι αν είναι σωστό ή όχι να αποδοθεί νέο οικόπεδο.

Δυστυχώς ο πατέρας στο νήμα θα μεταβιβάσει το οικόπεδο σύμφωνα με τον 1337/83.

axoul ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση τι θα έγραφα στην δήλωση αρτιότητας.

Υ.Γ. GRTOPO στην προηγούμενη ανάρτηση μου έγραφα ότι δεν θα καταστεί οικοδομήσιμο, και σωστά αντέδρασες απλά λάθος μου στην προσπάθεια να πω τα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.