Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνταξη τεχνικής προσφοράς


CiscoFreak

Recommended Posts

Είμαι νέος ηλ/γος μηχ/κός Τ.Ε. και θα ήθελα τη βοήθειά σας στη σύνταξη τεχνικής προσφοράς.Μου ζητήθηκε να παραδώσω προσφορά για μελέτη και εγκατάσταση CCTV σε πολυκατοικία.Δεν ξέρω ακόμα να την εικόνα την θέλουν σε τηλεοράσεις ή σε Η/Υ.Θα μάθω σχετικά με αυτό.Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για το πως θα συντάξω την προσφορά;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως σε μία προσφορά υπάρχουν τα εξής 4 στοιχεία:

 

1. Στοιχεία επαγγελματία (όνομα, τηλέφωνο) και στοιχεία αποδέκτη (όνομα, και τηλέφωνο)

2. Στοιχεία προϊόντος ή υπηρεσίας (μάρκα, μοντέλο, μέγεθος, για προϊόν , και περιγραφή υπηρεσίας όσο γίνεται λεπτομερέστατα)

3. Χρονική ισχύς της προσφοράς (μέχρι πότε θα ισχύει η προσφορά αυτή).

4. Οροι πληρωμής (π.χ. το 20% με την έναρξη ερασιών ή την τοποθέτηση της παραγγελίας, το υπόλοιπο 50% με το πέρας της εργασίας ή την τοποθέτηση του μηχανήματος και η εξόφληση του υπολοίπου 30% μέσα σε 1 μήνα)

 

Στο κάτω μέρος της προσφοράς μπορεί να υπάρχει έτοιμος χώρος για τις υπογραφές των συμβαλλομένων μερών σε περίπτωση συμφωνίας, οπότε στην περίπτωση αυτή υπέχει θέση ιδιωτικού συμφωνητικού.

 

Η προσφορά είναι ένα εργαλείο για τον σωστό επαγγελματία. Οσο πιο ξεκάθαρη είναι η διατύπωση τόσο πιο ευχαριστημένος θα είναι ο πελάτης.

Link to comment
Share on other sites

CostasV κατ'αρχάς ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Έψαχνα καιρό στο ιντερνετ για ένα υπόδειγμα τεχνικής προσφοράς για να πάρω μια εικόνα και να συνταξω κάτι που θα είναι και οπτικά όμορφο και επαγγελματικό, αλλά δεν βρήκα τίποτα.Μήπως ξέρεις που μπορώ να ψάξω για υπόδειγμα;

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι, δεν ξέρω. Και δεν έχει νόημα να ψάχνεις. Γιατί δεν φτιάχνεις ένα δικό σου; Οπως και να το κάνουμε εάν κάνουμε κάτι μόνοι μας, ... είναι αλλοιώς. Είμαι σίγουρος ότι το δικό σου πρότυπο μπορεί να γίνει υπόδειγμα για τους άλλους...

Link to comment
Share on other sites

Φίλε CiscoFreak μια ιδέα για το πως να δημιουργήσεις την προσφορά σου μπορείς να πάρεις από προσφορές εταιριών του τεχνικού κλάδου (πχ. προσφορές για γκαραζόπορτες, αλουμίνια/αλουμινοκατασκευές, συστήματα σκιάστρων, ηλεκτρομηχανολογικά, ανελκυστήρες κλπ.)

Φυσικά δεν θα τις αντιγράψεις αλλά θα σου δώσουν μια εικόνα για το ύφος και το layout...

Καλή αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.