Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη διαχείρισης στερεών αποβλήτων


adkonst

Recommended Posts

καλησπερα ...

ειμαι πολιτικος μηχανικος και μου ζητησαν να κανω μια μελετη διαχειρησης στερεων μη επικυνδυνων αποβλητων.. Ηθελα να μαθω αν οι πολτικοι μηχανικοι εχουν δικαιωμα υπογραφης.. Σε ποια κατηγορια ανηκουν αυτες οι μελετες..Νομιζω οτι ειναι Β4 .. πρεπει κανεις να εχει πτυχιο κατ.27 για να τις υπογραψει????

Ανηκουν τελικα αυτες στην κατηγορια Β4 ή οχι ..?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Για Β4 μπορείς αλλά για Β3 και άνω ειτε ειναι του δημοσίου, ειτε ιδιωτικές θες μελετητικο (το έχει απαντήσει πολλάκις ο Zaxoys).

 

παραπέρα δεν μας λες τι αφορά, τη νομοθεσία δε την κοιτάς να δεις που ανηκει η μελέτη σου και κατα τ'αλλα θες και να την κάνεις

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

 

Η μελέτη που περιγράφεις δεν είναι περιβαλλοντική μελέτη (ΜΠΕ, ΠΠΕ) υπαγόμενη στους πίνακες της ΚΥΑ 15393. Ως εκ τούτου δεν ανήκει σε κάποια κατηγορία όπως αναφέρεις. Η νομοθεσία που διέπει τις μελέτες στερεών αποβλήτων για την έκδοση άδειας διαχείρισης είναι κυρίως η ΚΥΑ 50910 αλλά και άλλες νομοθεσίες, Π.Δ. και εγκύκλιοι που θα πρέπει να ψάξεις.

 

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η Εγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (υποβολή ΜΠΕ, ΠΠΕ) είναι προαπαιτούμενη για να πάρεις την Άδεια Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, εκτός και αν οι εργασίες διαχείρισης είναι η συλλογή και μεταφορά, περίπτωση κατά την οποία Ε.Π.Ο. δεν απαιτείται.

 

Ταπεινά όμως σου λέω - και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω- ότι εάν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις αυτή την βασική διαφορά μεταξύ Μελέτης Οργάνωσης και Λειτουργίας (Μελέτη Διαχείρισης όπως την ονομάζεις εσυ) και Περιβαλλοντικής (ΜΠΕ, ΠΠΕ) τότε είναι σίγουρο ότι θα μπλέξεις κι εσύ και θα μπλέξεις και τον πελάτη σου, διότι οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες και οι νομοθεσίες στις οποίες πρέπει να ανατρέξεις αρκετές (και ορισμένες φορές αντικρουόμενες).

 

Εάν μου ζητούσαν να κάνω μία στατική μελέτη ενώ έχω σπουδάσει Μηχανικός Περιβάλλοντος, το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόμουν θα ήταν να τηλεφωνήσω σε έναν έμπιστο Πολιτικό Μηχανικό.

 

Τέλος, όσον αφορά στο δικαίωμα υπογραφής... είσαι Πολιτικός Μηχανικός σε μία αστεία χώρα όπως η Ελλάδα. Έχεις δικαίωμα να υπογράψεις ακόμα και το συγχωροχάρτι μου αν στο ζητήσω...

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ταπαμ, για να διευκολυνθουμε ολοι, δε μας αναφερεις και την ειδικοτητα σου (κατι που ειναι σχεδον ξεκαθαρο απο τη δημοσιευση σου)...?

Link to comment
Share on other sites

Αν και δυσκολεύομαι να αντιληφθω σε τι ακριβώς πρόκειται να σε διευκολύνει αυτό αγαπητέ φίλε, ωστόσο αφού με ρωτάς θα σου απαντήσω καθώς δεν είναι στη πρόθεσή μου να κρύψω την ειδικότητά μου

 

Θεωρώ εαυτόν πρώτα Εξαπατημένο Μηχανικό και στη συνέχεια Μηχανικό Περιβάλλοντος.

 

Εάν σε έθιξε κάτι από τη δημοσίευσή μου σου ζητώ συγνώμη, απέναντί μου δεν βρίσκονται οι συνάδελφοι Πολ Μηχανικοί αλλά ένα αστείο κράτος

Link to comment
Share on other sites

Λυπαμαι που το πηρες στραβα.. Ο λογος που το ζητησα ειναι προς οφελος ολων..

 

Σκεψου λοιπον καποιον που διαβαζει την πολυ σωστη (σε ο,τι εχει να κανει με την ουσια του ερωτηματος) απαντηση σου και να μην ξερει ποιος την εδωσε..

 

Η βαρυτητα της απαντησης σου πιστευω πως διπλασιαστηκε με την αναφορα της ειδικοτητας σου.. Και οποια αλλη συνεισφορα σου στο φορουμ θα εχει αλλη βαρυτητα..

 

Ως τωρα απαντουσε ενας καποιος ταπαμ77...

Τωρα απανταει ενας μηχανικος περιβαλλοντος, ο ταπαμ77..

 

Για τα λοιπα εν μερη συμφωνω μαζι σου.. ΑΛΛΑ υπαρχουν ουκ ολιγα ανοιχτα θεματα στο φορουμ..Και εκει εχουν εκφραστει αποψεις απο πολλους.. Ας μην το συζητησουμε και εδω..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εόναι φανερο οτι σαν μηχανικος περιβαλλοντος εχεις θιχτει απο την ερωτηση που σου εκανε το παλικαρι αλλα ρε φιλε αληθεια εισαι θεος για το σχολιο με το συγχωροχαρτι!!

λιγο κατανοηση μονο...

τι να πουμε και εμεις οι μηχανολογοι που κανουμε μελετες υδρευσης και αποχετευσης και τις υπογραφουν αλλοι!!!

σου μιλαω εγω που εχω αδερφο πολιτικο μηχανικο και ειμαι μηχανολογος

:)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.