kosvas Δημοσιεύτηκε October 7, 2025 at 06:45 μμ Δημοσιεύτηκε October 7, 2025 at 06:45 μμ Καλησπέρα σας, Στο πλαίσιο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού πάρκου, πρόκειται να συντάξω τοπογραφικό διάγραμμα και θα ήθελα να απευθύνω ορισμένα ερωτήματα για τη σωστή κατεύθυνσή του, τόσο σε τεχνικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, με ενδιαφέρει: Αν απαιτούνται συγκεκριμένες δηλώσεις ή στοιχεία που να τεκμηριώνουν την αρτιότητα και την οικοδομησιμότητα του γηπέδου. Σε περίπτωση που μέρος του γηπέδου είναι δασικό, ακυρώνει αυτό την εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού; Αν είναι νόμιμο να συμπεριληφθούν στο τοπογραφικό διάγραμμα εν δυνάμει θέσεις βοηθητικών εγκαταστάσεων (όπως οικίσκοι, inverter κ.λπ.), παρότι δεν είναι ακόμη υλοποιημένες στην παρούσα φάση με την αντίστοιχη αναφορά Αν είναι δυνατόν, θα εκτιμούσα και παραπομπή στη σχετική νομοθεσία ή εγκύκλιο που αφορά τις υποχρεώσεις και τις προδιαγραφές για τοπογραφικά διαγράμματα με κατεύθυνση την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου. Ενα επίσης ζήτημα που σκέφτομαι είναι αν πρέπει να φαίνεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.Καλούμαι ( άλλοι συνάδερφλοι τοπογράφοι το κάνουν) να σχεδιάζω απο maps/earth πολύγωνα τα οποία τα καταθέτουν στις αρμόδιες αρχές τα όποια δεν έχουν μετρηθεί καθόλου (ότι σχεδιάζεται απο τον υπολογιστή δηλαδή μόνο).Αυτό φυσικά δεν θεωρείται με την νομική έννοια τοπογραφικό διάγραμμα η με πόση σιγουριά τα υπογράφουν; (με τους αντίστοιχους νομους 651,δηλωση ιδιοκτηση για ορια και τα σχετικα).Μπορεί για παράδειγμα το τοπογραφικό να μην συμπεριλαμβάνει ιδιοκτησίες ειδικά στο στάδιο της προέγκρισης αλλά μονο πολύγωνα μελέτης ; είναι ορθό; είναι καλυμένος ο τοπογράφος; υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να προσθέσω στο διάγραμμα ; παράδειγμα ότι θέλουν μια έκταση 5-6 στρεμμάτων αλλα σύμφωνα με το λειτουργούν αυτά τα 5-6 στρέμματα βρίσκονται σε ΕΝΑ ΚΑΕΚ συνόλου 110στρεμμάτων(όχι δασικό). εκεί όσον αφορά το ιδιοκτησιακό κομματί τι γίνεται; γιατί πρόκειται για πολύγωνο μέσα σε μεγαλύτερο ΚΑΕΚ. (πάμε για ΔΓΜ,η δήλωση ιδιοκτήτη μπαίνει;) Γενικά ασχολούμαι με το ελεύθερο επάγγελμα και είμαι αρκετά σχολαστικός με ότι κάνω και επειδή πρωτη φόρα βρίσκομαι σε τέτοιο αντικείμενο βλέπω τον συγκεκριμένο τομέα αρκέτα φλου ακόμη και από τοπογράφους και να υπογράφουν έτσι τα διαγράμματα.Επείδη θέλω να ξέρω αν μπορώ με κάποιον τρόπο να είμαι εντάξει αν τύχει να κάνω τοπογραφικό και να το υπογράψω όσον αφόρα το συγκεκριμένο κομμάτι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και την υποστήριξή σας.
Didonis Δημοσιεύτηκε October 7, 2025 at 06:53 μμ Δημοσιεύτηκε October 7, 2025 at 06:53 μμ On 7/10/2025 at 9:45 ΜΜ, kosvas said: .... Αν απαιτούνται συγκεκριμένες δηλώσεις .... ....Γενικά ασχολούμαι με το ελεύθερο επάγγελμα και είμαι αρκετά σχολαστικός... Άποψη μου και αφού δηλώνεις έμπειρος και αρκετά σχολαστικός, εγώ θα σου έλεγα κάνε ένα κανονικό τοπογραφικό διάγραμμα με όλα τα απαιτούμενα σαν να ήταν για κατάθεση σε Οικοδομική Άδεια και δεν θα έχεις πρόβλημα... Και όχι δεν έχω παραπομπή σε νομοθεσία που ζητάς.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα