Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βεβαίωση καλής λειτουργίας Η/Μ εγκαταστάσεων ξενοδοχείου >100 κλινών


george

Recommended Posts

παιδιά καλησπέρα. Μου έτυχε μια περίπτωση για ένα ξενοδοχείο δυναμικοτητας περίπου 160 κλινών ( πενταώροφο 16 δωμάτια ο όροφος κουζίνες λεβητοστάσια μηχανοστάσια κλπ). Ο ιδιοκτητης χρειαζεται μια βεβαιωση για τον ΕΟΤ οτι τα ηλεκτρομηχανολογικά λειτουργούν καλά. Η ερωτηση η δικια μου εχει δυο σκελη:

1: Όσα από τα τμήματα του ξενοδοχείου λειτουργούν έχουν προσεγμένες εγκαταστασεις και δεν υπαρχει προβλημα κανενα, απο υδραυλικα και ηλεκτρολογικα ειναι οκ , οσο μπορει να ειναι ενα ξενοδοχειο που λειτουργει απο το 1962. Όσες δεν λειτουργούν και είναι πολλές, πχ κουζίνες πλυντήρια φούρνοι ψυγεία κλπ , τις αναφέρεις αναλυτικά τις προσπερνάς ή αναφέρεις ότι απλά δεν λειτουργούν???

2. Κάνεις αναλυτική περιγραφή τι υπάρχει σε κάθε χώρο και όροφο επισυναπτωντας και τις φώτο που έχω τραβήξει ή κάνεις μια βεβαίωση του στυλ της υπεύθυνης δήλωσης ότι ολα ειναι οκ???

Link to comment
Share on other sites

Ρωτάς δύο πράγματα.

1. Εάν θα αναφέρεις μόνο τις εν λειτουργία ή και τις εκτός λειτουργία εγκαταστάσεις;

2. Εάν θα κάνεις αναλυτική περιγραφή (ανά όροφο και με φωτογραφίες) ή εάν απλώς θα γράψεις μία βεβαίωση.

 

Δεν ξέρω να σου απαντήσω. Δεν έχω ασχοληθεί με παρόμοιες περιπτώσεις.

 

Ωστόσο έχω μία ερώτηση.

Πώς βεβαιώθηκες ότι οι εν λειτουργία εγκαταστάσεις είναι ΟΚ;

 

Νομίζω ότι τέτοιες βεβαιώσεις μπορούν να σε οδηγήσουν σε μη ελεγχόμενες καταστάσεις. Π.χ. στο ξενοδοχείο της Κέρκυρας όπου πριν από μερικά χρόνια είχε συμβεί το δυστύχημα με τον θάνατο από CO, πολλοί συνάδελφοι πιθανότατα (εμού συμπεριλαμβανομένου) δεν θα είχαν αντίρρηση να υπογράψουν την αντίστοιχη βεβαίωση.

 

Πρότασή μου: διασαφήνισε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ζητάνε από τον ΕΟΤ. Είναι δυνατόν να ζητάνε ένα χαρτί που να λέει ότι όλα είναι εντάξει; Τι θα πει εντάξει;

Και έλα σε επαφή με τον συντηρητή.

 

Μετά πες μας τι έγινε...

Link to comment
Share on other sites

κατ αρχήν ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

 

απαντώντας στην ερώτηση σου όσον αφορά τα υδραυλικά ο ιδιοκτήτης τα άλλαξε όλα πριν από 4 χρόνια και φαίνονται σε καλή κατάσταση. Τώρα δίκτυο σωληνώσεων κλπ δεν μπορούσα να κοιτάξω. Όσον άφορά τα ηλεκτρολογικα επειδή ο συντηρητής είναι γνωστός,μου έχει εξηγήσει αναλυτικά τι εργασίες γίνονται κάθε χρόνο και πράγματι είναι έτσι όπως τα λέει. Τώρα όσον αφορά μηχανοστάσια λεβητοστάσια κλπ επειδή με ζώνουν τα φίδια με αυτά που είδα γι αυτό ρωτάω και σας , γιατί δυο γνώμες καλύτερες από μια.Σε οτι αφορά τους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται τα πράγματα είναι χάλια. Όσοι χρησιμοποιούνται είναι σε ανεκτή κατάσταση.

Από τον ΕΟΤ από ότι κατάφερα να μάθω ζητάνε εντελώς απλά πράγματα. Σε γειτονικό ξενοδοχείο ο μηχανικός έκανε απλά υπεύθυνη δήλωση.

 

.

Link to comment
Share on other sites

Εάν ζητάνε έκθεση ιδεών, δώσ' τους έκθεση ιδεών.

 

"Τα εξωτερικά μέρη των εγκαταστάσεων φαίνονται να μην παρουσιάζουν ελλείψεις κατά την ημέρα της επιθεώρησης," και άλλα τέτοια...

 

Αλλά έχω την αμυδρή υποψία, ότι κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα γίνει δεκτό από τον ΕΟΤ.

Link to comment
Share on other sites

 

Σε γειτονικό ξενοδοχείο ο μηχανικός έκανε απλά υπεύθυνη δήλωση.

 

.

 

Τετοιες "αθωες" και "απλες" υπευθηνες-ανευθηνες δηλωσεις καταστρεφουν το επαγγελμα συναδελφε και μας βαζουν σε περιπετιες ανευ προηγουμενου. Συμφωνω με την αποψη οτι πρεπει να αποσαφυνισεις επ'ακριβως τι σου ζητανε και τι πας να υπογραψεις. Να ξερεις οτι σε πολλα καθημερινα παραδειγματα ο χ,ψ φορεας για να φορτωσει τις δικες του ευθηνες σε αλλους, μας βαζει να υπογραψουμε τετοιου είδους δηλωσεις.

 

Ζητησε τους, κατα την ταπεινη μου αποψη, σε ποια νομοθεσια-ΚΥΑ κτλ, στηριζονται και στα ζητανε αυτα. Επισης μπορεις να απευθηνθεις στο ΤΕΕ για συμβουλες, η στους καθύλην αρμόδιους (πολεοδομια, Υπεχωδε κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Μην βασιζεσαι σε κανεναν και για κανεναν λόγο αυτη ειναι η δική μου συμβουλη !

Οι υπευθυνες δηλώσεις ειναι μια παγιδα και οι νεοτεροι στο χώρο που δεν γνωρίζουν θα βρεθουν προ εκπληξεων δυστυχως .

Υγραέρια έχει το ξενοδοχείο ?

Link to comment
Share on other sites

οχι.Υγραεριο δεν εχει .Λειτουργει μονο ο φωτισμος , ο φωτισμος ασφαλειας , ο κλιματισμος

και το ασανσερ . Κουζινες κλπ ειναι ειλικρινα για κλαματα. Ακομα λειτουργει και ο λεβητας μονο για το ζεστο νερο. Το ξενοδοχειο λειτουργει το πολυ 4 μηνες το χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τις υπεύθυνες δηλώσεις του μηχανικού για Η/Μ εγκαταστάσεις έχει καταντήσει πλέον αηδία..Συνεργάζομαι με ένα ξενοδοχείο ως τεχνικός ασφαλείας και μόλις πριν λίγες ημέρες μου ζητήθηκε (οι άνθρωποι είναι πολύ σοβαροί απλώς και αυτοί αναγκάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες )να κάνω τεχνική έκθεση και υπεύθυνη δήλωση για την ανανέωση της λειτουργίας της πισίνας...Αυτό το αναφέρω για να δείτε σε τι κυκεώνα μπλέκουμε και εμείς από την ανικανότητα των Δημόσιων Υπηρεσιών να ασκήσουν σοβαρό έλεγχο.

Αν δεν θέλουν να κάνουν έλεγχο τότε ας μην περιορίζονται τουλάχιστον σε μια απλή υπεύθηνη δήλωση αλλά για κάθε περίπτωση να ζητούν τους αναλυτικούς γραπτούς ελέγχους και από ποιούς έγιναν. (π.χ ηλεκτρολογικά από αδειούχο ηλεκτρολόγο, υδραυλικά από αδειούχου υδραυλικό). Και προσέξτε να είναι καταγεγραμμένες όλες οι μετρήσεις με αποτελέσματα, ημερομηνία και τα λοιπά. Και στο τέλος ευχαριστώς να κάνει και ο μηχανικός μια υπεύθυνη δήλωση αφού έχει όλα τα άλλα στοιχεία στα χέρια του. Συγγνώμη για την μακρυγορία αλλά πλέον είναι ένα θέμα που οφείλει να το κυνηγήσει και το Τ.Ε.Ε..

Οσον αφορά τη συγκεκριμένη περίπτωση καλό είναι να συζητήσεις με τον ιδιοκτήτη και τουλάχιστον να προβείτε σε ελέγχους μαζί με τους ανάλογους τεχνικούς. Ειδικά για το λεβητοστάσιο και αν αυτό λειτουργεί συζήτησε το θέμα με το συντηρητή και κράτησε τα δελτία ελέγχου που οφείλει σύμφωνα με τη νομοθεσία να αφήσει σε κάθε συντήρηση (αμφιβάλλω αν τα αφήνει). Οπως βλέπεις όλα εξαρτώνται από εσένα...Οσο για το αυτό που λένε πολλοί συνάδελφοι να μην υπογράφουμε δεν είναι και τόσο απλά. Και παρακάπτω το οικονομικό...Αλλά μην ξεχνάμε ότι από αυτήν την υπογραφή κρέμεται μια επιχείρηση που έχει πολλούς εργαζόμενους. Ας το σκεπτόμαστε και αυτό...Ζητώ συγγνώμη και πάλι για την μακρυγορία του σχόλιου μου

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.