Μετάβαση στο περιεχόμενο

Structural Insulated Panels - απόψεις, χρησιμοποίηση στην Ελλάδα;


dkyr

Recommended Posts

Καλησπέρα σε ολους!

 

Εχω ενα φιλο (και υποψηφιο πελατη) που σκεφτεται να προχωρησει σε κατασκευη 3 οροφου κτιριου και εχει στο μυαλο του κατι σαν αυτο εδω δηλ. μεταλλικο σκελετο και τοιχοποια με SIP (δλδ πανελ απο OSB η τσιμεντοσανιδα μεσα εξω και γεμιση πολυουρεθανης) - δεστε το slide 3.

 

Κανοντας μια αρχικη ερευνα δεν εχω βρει κανεναν που να ξερει/εχει κανει κατι παρομοιο.

 

Εχει κανεις εμπειρια σε παρομειες κατασκευες? Υπαρχουν συνέργεια που να ξερουν να δουλεψουν τα SIP?

 

Ποια η αποψη σας για το συσκεκριμενο υλικο/συνδυασμο.

 

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Έχω δει OSB σε προκατασκευασμένους οικίσκους. Μέσα είχε πετροβάμβακα.

Στους οικίσκους που έβαζε 2πλή και 3πλή στρώση OSB μέσα έξω, το αποτέλεσμα ήταν πολύ στιβαρός τοίχος (έγινε το επιστημονικό τεστ της κρούσης με την γροθιά και κλότσημα με το πόδι). Επιπλέον σοβατίζεται και βάφεται κανονικά.

Στα γραφεία της εταιρίας που δούλευα, είχαν τσιμεντοσανίδα αλλά το ίδιο test δεν έδινε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Ίσως να ήθελε μεγαλύτερο πάχος. Για μόνωση δεν ξέρω τι είχαν.

Αλλού τα δυο υλικά που αναφέρεις δεν τα έχω δει.

Αν βάλεις OSB σκέψου τι θα κάνεις και με την φωτιά (βασικά είναι ξύλινο υλικό).

 

Αυτό το ερώτημα δεν θα έπρεπε να είναι στο κόστη - υλικά;

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για την απαντηση.

 

Ειναι το πρωτο μου post οποτε ισως εχεις δικιο για το που επρεπε να αναρτηθει (ο συντονιστης θα μπορουσε ισως να το μεταφερει).

 

Απ΄ οτι εχω δεισε αμερικανικα κυριως site το συγκεκριμενο υλικο ερχεται ετοιμο δηλ. η τσιμεντοσανιδα απεξω με φυλο πολυουρεθανης ενδιαμεσα και απ'εξω OSB μπαινει σε πρέσα με καταλληλες κολλες και βγαινουν ετοιμα φυλλα διαστασεων πχ 800mm x 3000mm x 125mm τα οποια και παραδιδονται ετοιμα στο εργοταξιο.

 

Οι εταιρειες που το παραγουν λενε οτι τελειωνουν την τοιχοποια μιας διωροφης κατοικιας σε δυο μερες (εχοντας την και πληρως μονωμένη - πολυ πιο γρηγορα απο το να βαλεις μεταλλικη στηριξη για τσιμεντοσανιδες, να τοποθετησεις τον πετροβαμβακα και στη συνεχεια την ιδια την τσιμεντοσανιδα)!

 

Η μονη ανυσηχια ειναι το γεγονος οτι απο οτι εχω καταλαβει δεν υπαρχει εμπειρια στην Ελλαδα (συνεργεια, κλπ.) οποτε τα ρισκα ειναι μεγαλα!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν εχω βρει εταιρειες που να το παραγουν στην Ελλαδα (μονο Αμερικη, Αγγλια και φυσικα Κινα :D).

 

Περισσοτερες πληροφοριες μπορεις να δεις εδω και εδω. Ενα βιντεο που δειχνει λεπτομερειες υπαρχει

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Παρόλο που είδα λίγο αργά το θέμα σου για τα SIP panels θέλω να σε πληροφορήσω ότι έχω κάνει αντίστοιχη κατασκευή στην Βουλγαρία (σου στέλνω και φωτογραφίες), σε συνεργασία με βουλγαροκαναδική εταιρεία που τα κατασκευάζει στη Βουλγαρία και είναι εύκολο επειδή συνεργάζομαι μαζί τους να στα προμηθεύσω και εδώ στην Ελλάδα ή να κανονίσω να έρθει συνεργείο από την ίδια την εταιρεία να τα κατασκευάσει. ******

 

Εντός λογικού χρόνου θα υλοποιηθεί και το επαγγελματικό τμήμα (showroom) στο φόρουμ οπότε και θα είναι σαφώς ευκολότερη και αποτελεσματικότερη η ενημέρωση περί προϊόντων και εταιριών. Μέχρι τότε να είστε παρακαλώ φειδωλοί με την ανάρτηση στοιχείων ss_sk

post-8111-131887236958_thumb.jpg

post-8111-131887236967_thumb.jpg

post-8111-131887236974_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 11 years later...

Καλησπέρα, συγνώμη που θα απαντήσω τόσο αργά στην αρχική ερώτηση. Κατασκευές στην Ελλάδα με Structural Insulated Panels μπορείτε να βρητε την ιστοσελίδα green-panel.gr. Τα πάνελ της είναι φέροντα στοιχεία και δεν χρειάζονται υποστηλώματα και δοκούς. Περιέχουν PIR όχι πολυστερίνη, οι κατασκευές είναι φθηνότερες από τις συμβατικές, μπορεί να κατασκευσθεί οποιοδήποτε σχέδιο κτιρίου μέχρι 3 ορόφους, δίνουν Α+ κατά ΚΕΝΑΚ, μπείτε στην ιστοσελίδα να δειτε περισσότερα.

Edited by ansietm
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.