Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειά σας, κατ' αρχάς.

Είμαι καινούργιος σχετικά Πολ/κος Μηχ/κος. Σε οικοδομική άδεια του 1997  (έντυπη), την  οποία έχει εκδόσει Μηχανικός που έχει συνταξιοδοτηθεί και έχει κλείσει τα βιβλία του, είχει  κατασκευαστεί ο σκελετός και είχε πάρει παράταση επ' αορίστου. Τώρα  έχει κατασκευαστεί σχεδόν ολόκληρη. Υπολοίπονται μόνο οι εξωτερικοί χρωματισμοι και οι λοιπές εργασίες ( στο ΙΚΑ είναι αποπερατωμένη). Τώρα ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει ρεύμα και για να τη θεωρήσει η Υπερεσία Δόμησης ζητάει  τις αμοιβές μελέτης και επίβλεψης. Ο πελάτης μου, παρότι είχε πληρώσει και για τις δύο, ο μηχανικός είχε καταβάλει την αμοιβή μελέτης μόνο. Τώρα, ο παλιός Μηχανικός δεν θέλει να ασχοληθεί καθόλου και να κάνει δήλωση παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης και ως εκ' τούτου  θα πρέπει να γίνει αλλαγή επιβλέποντος χωρίς την συγκαταθεσή του. Στην ΥΔΟΜ της περιχής μου μου είπαν να κάνω αίτηση στο σύστημα του e-adeies και να καλέσουμε μετά Ελεγκτή Δόμησης. Μπορεί κάποιος να μου υποδείξει αναλυτικά τον τρόπο που θα κάνω την αίτηση για την αλλαγή του επιβλέποντα (είχα προσπαθήσει μέσω της αναθεώρης αδειών του συστήματος να την κάνω, αλλά δεν βρίσκω πουθενά το πεδίο αλλαγή επιβλέποντος).

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Δημοσιεύτηκε
On 12/11/2025 at 1:22 ΜΜ, teodimo said:

... Τώρα  έχει κατασκευαστεί σχεδόν ολόκληρη. Υπολοίπονται μόνο οι εξωτερικοί χρωματισμοι και οι λοιπές εργασίες ( στο ΙΚΑ είναι αποπερατωμένη). ...

Υπάρχει όμως το ζήτημα ότι το ποσοστό αμοιβή επίβλεψης που υπολείπετε μπορείς να το εισπράξεις εσύ έως την αποπεράτωση αλλά όλη η υπόλοιπή αμοιβή επίβλεψης του ακινήτου δεν μπορείς να την εισπράξεις εσύ. Την οποία όμως ο ιδιοκτήτης πρέπει να την καταβάλει.

Μίλησες με τον φοροτεχνικό που ελέγχει στην ΥΔΟΜ την άδεια για αυτό?

(επικουρικά θα μπορεί να σου πει για το ε άδειες που υπάρχει η αλλαγή επιβλέποντα αν δεν υπάρξει απάντηση από εδώ)

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Η μια και μοναδική υπάλληλος της ΥΔΟΜ όταν απευθύνθηκα δεν ήξερε καν την διαδικασία στο σύστημα (η ίδια ελέγχει και τα φορολογικά).  Αμοιβή επίβλεψης δεν έχει κατατεθεί καθόλου απο τον προηγούμενο μηχανικό. Δεν μπορώ να την εκδόσω εγώ ολόκληρη; Ο πελάτης μου έχει κάνει την ανάλογη εξουσιοδότηση.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα συνάδελφε.

Ερώτηση  βασική:  στα στοιχεία του Διαγράμματος Κάλυψης υπάρχουν αλλαγές;

Σε όλα τα στοιχεία του Δ.Κ., δηλ. Κάλυψη, Δόμηση, Ύψος, Όγκος, Αποστάσεις Δ, Εξώστες, Ημιυπαίθριοι.

Edited by kierion
Συμπλήρωση απάντησης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.