Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, μπορεί να μου πει κάποιος αν η αθλητική σχολή μπορεί να βγάλει άδεια σε κτήριο με σπουδαιότητα κατηγορίας 2 κατά ΕΑΚ ; Σας ευχαριστώ 

Δημοσιεύτηκε

Σ΄ευχαριστώ για την απάντηση. Στην πολεοδομία μου λένε ότι πρέπει να είναι σ3 και θα πρέπει να βγάλω οικοδομική άδεια για αλλαγή από σ2 σε σ3 για να εγκριθούν τα στατικά για αθλητική σχολή.

Δημοσιεύτηκε

Κάνουν λάθος. Αυτό ισχύει για χώρους αθλητικών συγκεντρώσεων. 
Εκεί διεξάγονται αγώνες και συγκεντρώνεται πλήθος. 

• Like 1
Δημοσιεύτηκε

Συμφωνώ μαζί σου. Η διαδικασία άδειας αθλητικής σχολής αφορά την Νομαρχία. Στο Π.Δ. 219/2006, στο άρθρο 8, παρ. 4 (β) αναφέρει ότι τα στατικά πρέπει να είναι επικυρωμένα από το οικείο πολεοδομικό γραφείο. Πάνω σε αυτό μου απάντησαν, ότι θα πρέπει να εκδοθεί οικοδομική άδεια για αλλαγή από σ2 σε σ3 για να μου τα εγκρίνουν. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Ορθά τα λέει ο Perustum.

(ΦΕΚ Β 270/2010)

Αν επιμένουν ζήτα να σου στείλουν εγγράφως που στηρίζονται (αιτιολογημένα) και ζήτα τους να σου εξηγήσουν την διαφορά των δυο εννοιών (ινστιτούτο  γυμναστικής και χώρος αθλητικών εκδηλώσεων (εμείς το καταλαβαίνουμε, το θέμα ειναι αν το καταλαβαίνουν οι ίδιοι γιατί μυρίζομαι είτε άγνοια είτε προσπάθεια εκβιασμού) . 

Απο την αλλη 

"3. Ως αθλητική σχολή νοείται κάθε εκπαιδευτική μονάδα που έχει σκοπό την εκμάθηση ή καλλιέργεια αναγνωρισμένου ή μη αθλήματος. Στις διατάξεις του παρόντος εμπίπτουν και α προσφερόμενες από τα αθλητικά σωματεία υπηρεσίες εκμάθησης αθλημάτων (αθλητικές ακαδημίες) του άρθρου 7 παρ. 2 ν. 2725/1999.'

Αρα αν το θεωρησουν εκπαιδευτηριο τοτε οντως παει Σ3 

(το βρισκω εκτος πραγματικοτητας )

Edited by kfil
  • Like 2
Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ για την απάντηση. Καλή ιδέα να ζητήσω γραπτή αιτιολόγηση. Σύμφωνα με το ΦΕΚ Β 3985/2023, τα ινστιτούτα γυμναστικής συγκαταλέγονται στην κατηγορία του εμπορίου και όχι συνάθροισης κοινού. Ωστόσο, δεν βρίσκω ορισμό για τα ινστιτούτα γυμναστικής σε κάποιο ΦΕΚ. 

Δημοσιεύτηκε (edited)

Οι κατηγορίες σπουδαιότητας (Σ1,Σ2,Σ3,Σ4) αναγράφονται στον ΦΕΚΒ270/2010.

Όμως αν η σχολή θεωρηθεί εκπαιδευτικό κτίριο τότε (βάσει του ΦΕΚ) ειναι Σ3.Εκει θα δεις στο Σ2 τα ινστιτούτα γυμναστικής .

Edited by kfil

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.