Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρerustum

Members
  • Περιεχόμενα

    23
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.266 profile views

Ρerustum's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

17

Φήμη στην κοινότητα

  1. Βάσει της επιφάνειας της όψης που καταλαμβάνουν τα ικριώματα.
  2. Ναι, διότι η υπαγωγή γίνεται με σκοπό να πληρωθεί το παράβολο και να γίνει η κατεδάφιση. Συνέχισε, λοιπόν, με τη διαδικασία που περιέγραψες.
  3. @vasilori Στην τεχνική έκθεση της κατεδάφισης, μπορείς να γράψεις ότι για λόγους ασφάλειας και υγιεινής πρέπει να χτιστεί τοίχος στο όριο μεταξύ του κατεδαφιστέου τμήματος και του παραμένοντος κτίσματος. Η θέση του νέου τοίχου θα υποδεικνύεται στην κάτοψη.
  4. @Comba_71 Υπολογίζεται ολόκληρη η έκταση του γηπέδου, συνάδελφε. Απλώς, όπως είπες, η οικοδομή τοποθετείται στο τμήμα που επιτρέπεται.
  5. @lydia1 Φυσικά περιλαμβάνονται τα λουτρά στους χώρους υγιεινής, επομένως και στους βοηθητικούς χώρους της διάταξης που παρέθεσες.
  6. @APSP Μπορούμε να πούμε ότι ο εξωτερικός τοίχος επενδύθηκε με τούβλο και το πάχος αυξήθηκε 20 εκατοστά. Αυτό δεν συνιστά λόγο υπαγωγής του ακινήτου στις διατάξεις του νόμου. Συμφωνώ με την τελευταία δημοσίευση του dimitris GM.
  7. @K_PAT Στο θέμα "Βεβαίωση μεταβίβασης σε ακίνητο τακτοποιημένο με τον Ν.4014" περιλαμβάνονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το ερώτημά σου.
  8. Το άρθρο 17 αναφέρεται σε κατασκευές στους ακάλυπτους χώρους, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μετράνε στην κάλυψη. Επομένως εφόσον υπάρχει περιθώριο, προσμετράται.
  9. Άρθρο 11, παρ. 6. Στο συντελεστή δόμησης δεν προσμετρώνται: στ. Η επιφάνεια έως και δύο ανοικτών κλιμακοστασίων εφόσον εξυπηρετείται στάθμη ορόφου έως 7,50 μ. από το οριστικά διαμορφωμένο έδαφος στη θέση αυτή. Στο Άρθρο 12, παρ. 4 καθορίζονται οι επιφάνειες που δεν προσμετρώνται στην κάλυψη. Η περίπτωση στ δεν περιλαμβάνεται σε αντίθεση με άλλες της παραγράφου 6 του άρθρου 11. Άρα μετράει στην κάλυψη και όχι στη δόμηση.
  10. Το σενάζι μια χαρά είναι. Άσε τα πλέγματα και οτιδήποτε άλλο.
  11. Αναφέρομαι στο ύψος των ορόφων. Άλλο ζήτημα είναι η επίχωση του υπογείου.
  12. Για το ζήτημα του ύψους, θα ήθελα να πω (καθαρά υποκειμενικά και χωρίς να υποδεικνύω κάτι σε κανένα συνάδελφο) ότι αν μου έλεγε ένας ιδιοκτήτης: "Μέτρησα το ύψος της διώροφης οικοδομής μου και το βρήκα 8 εκατοστά παραπάνω από της άδειας. Τι να κάνω;". Θα του απαντούσα (ανεξαρτήτως διατάξεων και ανοχών) να μην ασχοληθεί περαιτέρω.
  13. Επειδή η περίπτωση σου είναι παραπάνω από ειδική έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Ευχαριστώ για την απάντηση για το ασφαλιστικό.
  14. Συγχαρητήρια που μοιράζεσαι τη τεράστια εμπειρία σου και τεράστια γνώση σου με εμάς. Θέλω να μάθω πως να καταφέρω ένα μικρό κομμάτι από τα τεράστια που έχεις καταφέρει. Μακάρι να φτάσω και εγώ τις δικές σου τεράστιες απολαβές. Να ρωτήσω κάτι. Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να πληρώνουμε ένα ποσό τσμεδε. Ας πούμε για τους νέους βγαίνει περίπου 150 ευρω το μήνα και ανεβαίνει 250.....Στο εξωτερικό υπάρχει αντίστοιχο ποσό? Μέσα στα 100,000 Ευρώ μηνιαίως είναι και τα 150 ευρω το μήνα ή ταχεις αφαιρέσει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.