Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλημέρα σας,

Μου ζήτησε ένας πελάτης για κάποια αγροτεμάχια που έχει, να εκδώσω δύο βεβαιώσεις:
1. Βεβαίωση μηχανικού περί μη ύπαρξης κτίσματος
2. Βεβαίωση μηχανικού ότι το ακίνητο δεν βρίσκεται σε περιοχή δασική σύμφωνα με τον Ν.6953/8-11-2022

Δεν έχω ξαναεκδόσει κάποια βεβαίωση μηχανικού και δεν γνωρίζω καθόλου την διαδικασία.
Είναι με μορφή υπ. δήλωσης; Το κάνω κάπου μέσω κάποιας πλατφόρμας του ΤΕΕ;
Μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποιες γενικές οδηγίες για το πως τις εκδίδω;

Ευχαριστώ πολύ.

Edited by manos_arch
Δημοσιεύτηκε

@manos_arch Καλησπέρα.

Πρωτίστως θα πρέπει ο ίδιος να συζητήσεις με τον πελάτη σου και να κατανοήσεις το ποιος τα ζητάει και για ποιο σκοπό. Για παράδειγμα. Σκοπεύει να μεταβιβάσει ακίνητο εκτός σχεδίου με κτίριο; Αν ναι, στο τοπογραφικό διάγραμμα οπωσδήποτε υπάρχει και υπεύθυνη δήλωση μηχανικού περί μη δασικότητας της έκτασης σύμφωνα με κυρωμένο δασικό χάρτης περιοχής . Επιπλέον, βεβαίωση μέσω του πιστοποιητικού πληρότητας ΗΤΚ (η άλλοτε βεβαίωση του άρθρου 83 Ν. 4495/17 έχει ενσωματωθεί στο εν λόγω πιστοποιητικό). Διευκρίνισε τι ακριβώς συμβαίνει και επανέρχεσαι.

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα. 

Βεβαίωση περί "αδόμητου" σημαίνει Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου!  Εκδίδεται,  κατόπιν ανάθεσης, μέσα από την οικεία πλατφόρμα του ΤΕΕ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: σύμφωνα με το ΦΕΚ 334 Β/21 "αδόμητο" λογίζεται γήπεδο στο οποίο ΔΕΝ υπάρχουν κατασκευές απαιτούσες Άδεια!  

Βεβαίωση περί "μη δασικού" σημαίνει Τοπογραφικό! 

Edited by kierion
Λεκτική διόρθωση
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.