EFFIE.AR Δημοσιεύτηκε January 12, 2026 at 11:05 πμ Δημοσιεύτηκε January 12, 2026 at 11:05 πμ Καλημέρα σε όλους, Επισυνάπτω 2 αποσπάσματα σχεδιαγράμματος και θα ήθελα τη γνώμη σας για το χαρακτηρισμό των παρακάτω περιοχών ως εξώστες ή Η/Χ. Στο παρακάτω απόσπασμα σημειώνω τις περιοχές με το πράσινο και μπλε περίγραμμα, οι οποίες είναι εντός ΟΓ και κοιτάνε σε κοινόχρηστο δρόμο. Τα αναγραφόμενα αρχιτεκτονικά στοιχεία και ογκοπλαστικές προεξοχές εδράζονται στη στάθμη του ισογείου και φτάνουν μέχρι τον τελευταίο όροφο. Τα μεν αναγραφόμενα αρχιτεκτονικά στοιχεία περιβάλλουν υποστυλώματα ενώ οι αναγραφόμενες ογκοπλαστικές προεξοχές είναι αποκλειστικά στοιχείο διαμόρφωσης όψης. Η συνθήκη αυτή επαναλαμβάνεται στους ορόφους ενώ η περιοχή των περιγραμμάτων στο ισόγειο(που είναι πρακτικά πυλωτή) εξυπηρετεί θέσεις στάθμευσης. Το δεύτερο απόσμασμα αφορά την περιοχή κάτω δεξιά με το μπεζ. Πρόκειται για ελεύθερο γωνιακό μπαλκόνι χωρίς κάποιο κατακόρυφο αρχιτεκτονικό στοιχείο ή υποστύλωμα στους επιμέρους ορόφους ή το ισόγειο. Σημειώνω όμως πως η ελεύθερη γωνία έχει δοκό. Πρόκειται για εξώστη ή Η/Χ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη γνώμη σας.
kan62 Δημοσιεύτηκε January 12, 2026 at 11:24 πμ Δημοσιεύτηκε January 12, 2026 at 11:24 πμ Καλή Χρονιά ! Τέτοιου είδους ερωτήματα δεν πρέπει να κάνετε σε forum. Οποιαδήποτε άποψη που θα πάρετε από εδώ θα είναι επικίνδυνη για σας. Μελέτη, μελέτη, μελέτη και συνεργασία για ένα διάστημα με έμπειρο συνάδελφο. Αλλιώς δεν θα έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Διογένης Δημοσιεύτηκε January 16, 2026 at 12:36 μμ Δημοσιεύτηκε January 16, 2026 at 12:36 μμ On 12/1/2026 at 1:05 ΜΜ, EFFIE.AR said: τις περιοχές με το πράσινο και μπλε περίγραμμα Γιατί άφησες εκτός του περιγράμματος τους στύλους; Εάν τα κατακόρυφα στοιχεία είναι φέροντα, οι χώροι είναι ημιυπαίθριοι. Οι εξώστες μπορούν να έχουν μόνο οριζόντια φέροντα στοιχεία. Εν αντιθέσει, τα αρχιτεκτονικά (μη φέροντα) στοιχεία μπορεί να είναι και οριζόντια και κατακόρυφα. Διάβασε το άρθρο του ΝΟΚ περί λειτουργικών, ενεργειακών και διακοσμητικών στοιχείων στις όψεις του κτιρίου. On 12/1/2026 at 1:05 ΜΜ, EFFIE.AR said: Το δεύτερο απόσμασμα αφορά την περιοχή κάτω δεξιά με το μπεζ. Πρόκειται για εξώστη. Για το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που έθιξε ο αξιοσέβαστος συνάδελφος kan62, πιστεύω ότι είναι άκρως επισφαλής η άκριτη αποδοχή απόψεων, τοποθετήσεων, ερμηνειών και πάσης φύσεως ισχυρισμών από οποιονδήποτε και αν προέρχονται. 1
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα