Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ζητώ συγνώμη εάν δεν έχω αναρτήσει το συγκεκριμένο θέμα στην κατάλληλη ενότητα (αλλά έψαξα και δεν μπόρεσα να βρω κάποια άλλη καλύτερη) .

Θα ήθελα , λοιπόν , να προβώ στην διόρθωση ενός ακινήτου στο Κτηματολόηιο , το οποίο έχει τα εξής λάθη :

α) Διαφορές με τους γείτονες .

β) Έχει κατατμηθεί στη μέση , αλλά στο Κτηματολόγιο συνεχίζει να φαίνεται το ολόκληρο όπως το είχε δηλώσει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης (εγώ ασχολούμαι με το ένα από τα δύο μισά) .

Όσον αφορά τις διορθώσεις (α) , αυτές είναι βατές .

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πώς θα διορθώσω το (β) , δηλαδή γεγονός πως το σημερινό ακίνητό-μου έχει μείνει το μισό και όχι το ολόκληρο όπως ήταν το αρχικό . Διότι σε αυτήν τη διόρθωση θα προκύψει ένα τμήμα σε στρώση AREA_D , αλλά αυτή η έκταση σε ποιο ΚΑΕΚ θα το αποδώσω ; Σίγουρα όχι πάλι στο υφιστάμενο ΚΑΕΚ (στο οποίο είμαι και εγώ) , διότι τότε θα ξανασυνενωθεί ! και δεν το θέλω αυτό . Γράφω ένα ξεχωριστό ΚΑΕΚ από μόνος-μου ; Ούτε αυτό μπορώ να φανταστώ πως ισχύει ! . . .

Για ευκολία επισυνάπτω την εικόνα από το υπόδειγμα του ίδιου του Κτηματολογίου και προσδιορίζω πως εγώ κείμαι στο κάτω-αριστερά κομμάτι και δεν ξέρω πού να αποδώσω το επάνω δεξιά και διαγραμμισμένο με μπλε γραμμή .

https://imgur.com/lUIpWnq

Κατάτμηση.png

Δημοσιεύτηκε (edited)

Αν δεν πρόκειται για κάθετες (αλλά είναι όντως κατάτμηση) και δεδομένου ότι από στο σχήμα δεν βγαίνει άκρη:

Αφού λες ότι ο αρχικος ιδιοκτήτης δήλωσε το ολόκληρο σημαίνει ότι η κατάτμηση έγινε μετά την δήλωση,  οπότε θα υπάρχει σίγουρα ΔΓΜ αλλιώς δεν θα είχε μεταγραφεί. Μπορεί το Κτηματολόγιο να μην έχει περάσει ακόμα τα στοιχεία αυτά στην βάση του. (Θα πρέπει να έχεις τίτλο κατάτμησης μετά την δήλωση.).  Αν ισχύει αυτό τότε οι άλλες διαφορές με τα όμορα είναι αμελητέες και δεν θα τις αποδεχτεί και το Κτηματολόγιο.

Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω και έγινε παράληψη τίτλου κατάτμησης από το Κτηματολόγιο, τότε θα κάνεις ΔΓΜ διόρθωσης που θα αφορά μόνο αυτό: "Αυτά που δείχνεις ως ένα είναι δύο.", οι άλλες μικροδιαφορές πάλι δεν χρειάζονται και έτσι κι αλλιώς θα απορριφθούν από το Κτηματολόγιο. Το τμήμα που θα αποδοθεί σε νέο ΚΑΕΚ θα λέγεται "ΝΕΟ ΚΑΕΚ".

Μην ξεχνάς ότι το Κτηματολόγιο απεικονίζει τα τεμάχια με την ακρίβεια που απαιτείται για τον χωρίς αμφιβολία εντοπίσμό τους, και τίποτε παραπάνω. Τα ακριβή όρια και η επιφάνεια του οικοπέδου θα προκύπτουν πάντα μόνο από το Τοπογραφικό, το οποίο μπορεί να έχει απόκλιση από το Κτηματολόγιο ~7& για την επιφάνεια και δεν χρειάζεται καμία άλλη ταύτιση.

Edited by sdtopo
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Αφού λες ότι ο αρχικος ιδιοκτήτης δήλωσε το ολόκληρο σημαίνει ότι η κατάτμηση έγινε μετά την δήλωση

Πολύ σωστά .

οπότε θα υπάρχει σίγουρα ΔΓΜ αλλιώς δεν θα είχε μεταγραφεί.

Όχι και όχι !

Δεν υπάρχει ΔΓΜ . Καλούμαι εγώ για ΔΓΜ . Και το ακίνητο έχει όντως μεταγραφεί (πίσω από το συμβόλαιο έχω και το πιστοποιητικό μεταγραφής) . Είτε δεν το πήγαν στο Κτηματολόγιο , είτε κάποιο λάθος έγινε στο ίδιο Κτηματολόγιο . Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάποιο λάθος . Η διαφορά είναι πως οι εδώ ενδιαφερόμενοι δεν το κοίταξαν στην ανάρτηση και το αντελήφθησαν τώρα . . .

Μπορεί το Κτηματολόγιο να μην έχει περάσει ακόμα τα στοιχεία αυτά στην βάση του.

Αυτό ήταν ακόμα ένα ενδεχόμενο . Ωστόσο και ο ίδιος ο υποθηκοφύλαξ εξέφρασε την απορία-του περί του ότι δεν έχει περαστεί στο Κτηματολόγιο .

Αν δεν ισχύουν τα παραπάνω και έγινε παράληψη τίτλου κατάτμησης από το Κτηματολόγιο, τότε θα κάνεις ΔΓΜ διόρθωσης που θα αφορά μόνο αυτό: "Αυτά που δείχνεις ως ένα είναι δύο.",

Δεν κατάλαβα . Αναφέρεσαι με παραπομπή σε κάποιο άλλο κείμενο ; Διότι τις λέξεις εντός των εισαγωγικών δεν τις έγραψα εγώ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.