Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Εγγραφείτε στην ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε (edited)

Καλησπέρα σας,

Θα ήθελα να κάνω την εξής ερωτήση. 

Έχω ενα γεωτεμάχιο διανομής .Το έχω γεωαναφέρει και με τις μετρήσεις που κάνω φαίνεται η μια πλευρά να μην συμφωνέι στο όριο δηλαδη αντι για 31.5 το βγαζω 30.40.Η φάτσα είναι στο 12.05 και η απόκλιση στις άλλες δύο διαστάσεις είναι αντί για 14 μέτρα 13.90 και αντί για 30 μέτρα είναι 29.72.Όλα είναι υλοποιημένα

Επίσης μετρώντας πάνω στη γεωαναφερμένη διανομή δεν βγάζω 31.50 που μου γράφει αλλά 30.5 και με ενα τσεκ που εκανα συμφωνουν και αλλες διαστάσεις άλλων γεωτεμάχιων.Υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει λάθος και να έβαλαν 31.50 αντί για 30;Σε αντίστοιχο γεωτεμάχιο με 31.50 πλεύρα όντως μετρώντας στο σχέδιο βγάζει 31.50( όπως η αναγραφόμενη)

Εγώ το δείχνω όπως θεωρώ με βάση την υφιστάμενη κατάσταση και όρια; Πρέπει αυτούσια να συμφωνούν όρια διανομής με υφιστάμενης;

Σας ευχαριστω πολύ,

ΔΙΑΝΟΜΗ.jpg

Edited by ntanos
Διόρθωση τίτλου
Δημοσιεύτηκε

Θα πρέπει να ελέγξεις και την επιφάνεια και τον προς Βορρά αν είναι ορθά υλοποιημένος (αν π.χ. αυτός είναι κατά 1μ. μεγαλύτερος, υπάρχει θέμα προς διερεύνηση). 

Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά πόρισμα τοπογραφικής μελέτης. Όσα λες φαίνονται αρκετά για να τηρήσεις ως όρια τα υφιστάμενα και για την τεκμηρίωση θα πρέπει να αποτυπωθούν όλα τα τεμάχια στο ΟΤ ώστε να αποδεικνύεται η  ορθή ή όχι εφαρμογή όλων των τεμαχίων.

• Thanks 1
Δημοσιεύτηκε
On 1/26/2026 at 4:23 PM, sdtopo said:

Θα πρέπει να ελέγξεις και την επιφάνεια και τον προς Βορρά αν είναι ορθά υλοποιημένος (αν π.χ. αυτός είναι κατά 1μ. μεγαλύτερος, υπάρχει θέμα προς διερεύνηση). 

Δεν υπάρχει κανόνας σε αυτές τις περιπτώσεις αλλά πόρισμα τοπογραφικής μελέτης. Όσα λες φαίνονται αρκετά για να τηρήσεις ως όρια τα υφιστάμενα και για την τεκμηρίωση θα πρέπει να αποτυπωθούν όλα τα τεμάχια στο ΟΤ ώστε να αποδεικνύεται η  ορθή ή όχι εφαρμογή όλων των τεμαχίων.

Γενικά και στα όμορα και με την γεωαναφορά μου οι αναγραφόμενες μετρήσεις με τις γεωαναφερμένες ειναι σχετικά καλές .

Από την πολεοδομία μου είπαν ότι εφόσον τα μήκη είναι στο 5% τότε να παω με βάση τα υφιστάμενα μου όρια(αφούν πλέον υπάρχουν μάντρες, κτίσμα κ.α) και θα είναι εντάξει.Απλά στάθηκα περισσότερο στο ότι στην 651 γράφουμε ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιο ως παραχωρήθει αλλα στην ουσία με την υφιστάμενη κατάσταση βγάινουν λίγα τετραγωνικά μικρότερα. Στην τοπογραφική δεν πήγα για να πάρω το εμβαδό του της διανομής αλλά χρησιμοποίησα το 5 % για τα επιμέρους μήκη των πλευρών του οικοπέδου.

Επηρεάζει αυτό την παράπανω φράση στην 651 που την υπογράφουμε κίολας όταν παραδοθεί;

Δημοσιεύτηκε

1. Τι είναι το 5% για τις πλευρές? (απο ποιο ΦΕΚ προκύπτει)
2. Να πας στην Τοπογραφική (κι ας επιβεβαιωθεί η μελέτη σου) γιατί με βάση την σειρά ισχύος είναι: [Αναγραφόμενη επιφάνεια] ---> [Αναγραφόμενες πλευρές] ---> [Σχεδιασμένα]

Δημοσιεύτηκε

On 1/26/2026 at 4:50 PM, sdtopo said:

1. Τι είναι το 5% για τις πλευρές? (απο ποιο ΦΕΚ προκύπτει)
2. Να πας στην Τοπογραφική (κι ας επιβεβαιωθεί η μελέτη σου) γιατί με βάση την σειρά ισχύος είναι: [Αναγραφόμενη επιφάνεια] ---> [Αναγραφόμενες πλευρές] ---> [Σχεδιασμένα]

Με βάση αυτό δεν ισχύει; 

β) Απόκλιση επί του εμβαδού οικοπέδου ή γηπέδου από το αναγραφόμενο στο τοπογραφικό διάγραμμα που έχει συνταχθεί μέχρι τις 8.8.2013, και σύμφωνα με τον οποίο εκδόθηκε άδεια οικοδομής ή καταρτίστηκε συμβολαιογραφική πράξη, σε σχέση με τη νέα καταμέτρηση στο τοπογραφικό διάγραμμα που συνοδεύει τη βεβαίωση του άρθρου 83, είναι ανεκτή υπό τις εξής προϋποθέσεις:

αα) για οικόπεδα ή γήπεδα εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού το ποσοστό της απόκλισης ορίζεται σε ±5%, (άρθρο 39 του ν.4495;)

Επίσης είχα βρει και αυτό μέσα στο φόρουμ

Ναι 5 % του εμβαδού εγω ξέρω απλά από ένα τοπογραφικό αδείας που πάτησε πάνω στην διανομή το εμβαδό του γεωτεμαχίου της διανομής είναι μέσα στο 5% του δικού μου εμβαδού που έχω πάει με τα υφιστάμενα . απλά δεν έχω το επίσημο εμβαδό απο τον πίνακα της τοπογραφικής

ΝΟΜΟΣ_ΔΙΑΝΟΜΗ.jpg

Δημοσιεύτηκε

Έχεις αστική διανομή από ότι καταλαβαίνω. Και ας φαίνεται ότι είναι οκ, το 5% αφορά την επιφάνεια , όχι τις πλευρές (πολύγωνα με διαφορά στις πλευρές 5% μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διαφορά στην επιφάνεια). Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πας στην Τοπογραφική (αν είναι 6.5%?)

Όσον αφορά το αρθ.8 είσαι εντός αστικής διανομής ή παραχωρηθέντος εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού? δεν είναι το ίδιο

Δημοσιεύτηκε
On 1/26/2026 at 5:10 PM, sdtopo said:

Έχεις αστική διανομή από ότι καταλαβαίνω. Και ας φαίνεται ότι είναι οκ, το 5% αφορά την επιφάνεια , όχι τις πλευρές (πολύγωνα με διαφορά στις πλευρές 5% μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διαφορά στην επιφάνεια). Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να πας στην Τοπογραφική (αν είναι 6.5%?)

Όσον αφορά το αρθ.8 είσαι εντός αστικής διανομής ή παραχωρηθέντος εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού? δεν είναι το ίδιο

Ναι σωστά .Θα πάω να πάρω και απο εκεί το έντυπο.

Αν που κατα 99 τις εκατό είμαι στο 5% είναι εντάξει σωστά; Νομίζω έτσι εχώ καταλάβει.Στη δήλωση μηχανικού βάζω άρτιο και οικοδομήσιμο ως παραχωρήθησαν η σύμφωνα με τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν σήμερα.

Επισύναψα και το φεκ ρυμοτομιας της περιοχής.

Από την γεωαναφορά πάντως με διαστάσεις διανομής (αναγραφόμενες) το οικόπεδο μου βγαίνει στα 400.91 τμ και εγω το βγαζω 390 τμ.

Screenshot_1.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.