ggeorge Δημοσιεύτηκε February 24, 2026 at 09:29 πμ Δημοσιεύτηκε February 24, 2026 at 09:29 πμ (edited) Καλημέρα σας. Η ερώτηση γίνεται για οικοδομική άδεια που θέλουμε να εκδώσουμε. Θέλω μια δεύτερη γνώμη Θα ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία σε σοφίτα που εκμεταλλεύεται τα δώρα του ΝΟΚ και δε μετράνε τα τετραγωνικά της στη δόμηση. Εννοώ το παράθυρο αυτό που δεν ακολουθεί την κλίση της σοφιτας αλλά προεξέχει. Με ενδιαφέρει αν γίνεται στο σημείο που είναι το εσωτερικό κλιμακοστάσιο από τον κάτω όροφο στη σοφίτα. Αφορά κτήριο που έχει ισόγειο ανεξάρτητο και πρώτο όροφο με σοφίτα. Θα υπάρχει και κεντρικό κλιμακοστάσιο. Το έχω δει σε πολλά κτήρια αλλά δε ξέρω αν είναι τέτοιου είδους σοφίτες που δε μετράνε τα τετραγωνικά, αν δεν είναι καν σοφίτες ή αν είναι ακόμα και αυθαίρετες κατασκευές. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας. Οι εικόνες αυτές είναι από αναζήτηση στο ίντερνετ. Αυτά που έχω δει στην Ελλάδα δεν τα έχω φωτογραφήσει Στο google το βρήκα σαν φεγγίτης στέγης (Το παράθυρο σοφίτας που προεξέχει εκτός του περιγράμματος της στέγης ονομάζεται φεγγίτης στέγης ή dormer window) Ευχαριστω και πάλι!!! Edited February 24, 2026 at 09:30 πμ by ggeorge
Latg Δημοσιεύτηκε February 24, 2026 at 11:12 πμ Δημοσιεύτηκε February 24, 2026 at 11:12 πμ (edited) ΝΟΚ αρ. 19 παρ. 2ζ 2. Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό επιτρέπονται: ζ) Στέγες. Απαγορεύονται κατασκευές που δημιουργούν κατακόρυφα ανοίγματα και διαφοροποιούν την ενιαία κλίση και στερεομετρία της στέγης. Επιτρέπεται, ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ο εγκιβωτισμός της στέγης σε ύψος μεγαλύτερο από το ανώτατο σημείο της και μέχρι ενός κόμμα πενήντα μέτρων (1,50 μ.) πάνω από αυτό, λόγω αρχιτεκτονικού σχεδιασμού για τον αποκλεισμό της θέασης των συστημάτων της παρ. 10 του άρθρου 16 στις όψεις του κτιρίου. Edited February 24, 2026 at 11:13 πμ by Latg 1 1
ggeorge Δημοσιεύτηκε February 24, 2026 at 03:06 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 24, 2026 at 03:06 μμ Σε ευχαριστώ πολυ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα