Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προστασία έναντι νησιδοποίησης (anti-islanding)


akisanto

Recommended Posts

Γειας σας ! Ο παραπανω τιτλος ειναι το θεμα τις πτυχιακης μου και ψαχνω για πληροφοριες . Θα μπορουσατε να με βοηθησετε?

Επισης εχω να κανω και υλοποιηση , γνωριζει καποιος που μπορω να βρω ηλεκτρονικα σχεδια?

Link to comment
Share on other sites

Επ, αυτό δεν έχει να κάνει με διαταραχή της τάσης στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της ύπαρξης συνδεδεμένων ΑΠΕ (φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες)?

 

Δεν είμαι σχετικός με το θέμα αλλά με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα τα πρακάτω:

 

εδώ

 

εδώ

 

και εδώ

 

κάτι τέτοιο ψάχνεις?

Link to comment
Share on other sites

Ναι ακριβως με αυτο εχει να κανει και για όσους δεν κατάλαβαν

 

islanding (νησιδοποίηση) αφορά προβλήματα αστάθειας δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας, στα οποία συμμετέχουν και εναλλακτικές πηγές (Φώτο-βολταϊκά, ανεμογεννήτριες... )

 

· Προβλήματα συχνότητας, τα οποία οφείλονται στη διαταραχή του ισοζυγίου παραγωγής – ζήτησης φορτίου και είναι ανεξάρτητα από την τοπολογία του δικτύου.

· Προβλήματα τάσης, τα οποία οφείλονται στην ηλεκτρική απόσταση μεταξύ της παραγωγής και φορτίων και εξαρτώνται από τη δομή του συστήματος μεταφοράς.

 

ειδικά όπου χρησιμοποιούνται αντιστροφείς, επιβάλετε εγκατάσταση συστημάτων

Anti-islanding (Προστασία από Νησιδοποίηση)

 

με λίγα λόγια ένα σύστημα που αντιλαμβάνεται οποιαδήποτε ανωμαλία συγχρονισμού σε παράλληλες πηγές ηλεκτρισμού, και απομονώνει την γεννήτρια η inverter που ασφαλίζει.

Link to comment
Share on other sites

Πρότυπο για islanding VDE 0126.1.1 (2.06). Μπορείς να το βρεις ΕΛΟΤ

Γενικά ο έλεγχος επιτυγχάνεται παρακολούθηση σύνθετης αντίστασης του δικτύου, αν η μεταβολή της σύνθετης αντίστασης ξεπεράσει τα 1Ω/s τότε βγάζει off τον inverter.

Σχεδια δεν ξέρω ανα μπορείς να βρείς, αλλά αν ψάξεις κάπου αυτό θα είναι σε εταιρίες inverter SMA, Fronius, Mastervolt κλπ

Link to comment
Share on other sites

Εχω ενα προβλημα με τις εταιριες δεν δινουν σχεδεια διοτι πιστυουν για ανταγωνισμο. Σε ευχαριστω mantzaras αυτο απο ΕΛΟΤ δεν το ειχα βρει.

 

δηλαδή τι πίστευες επειδή έχεις πτυχιακή στη προστασία νησιδοποιήσης οι εταιρίες θα σου έδιναν την τεχνογνωσία τους που απέκτησαν με χρόνια R&D, για τη βιομηχανική κατασκοπεία δεν έχεις ακούσει; Στα ebooks που κυκλοφορούν στο internet για power systems θα βρεις την φιλοσοφία της προστασίας αλλά συγκεκριμένα σχηματικά και τον κώδικα που τρέχει στον επεξεργαστή του inverter δύσκολα θα βρεις. Κανε μια αναζήτηση για anti-islanding patents και θα βρεις αρκετό υλικό.

Link to comment
Share on other sites

γεια χαρα!

 

είχα ασχοληθεί και εγω στην διπλωματικη μου με το anti islanding (πριν απο 5 χρόνια....).

 

Υπάρχουν γενικά παθητικές και ενεργητικές μέθοδοι όπως λένε και τα πρότυπα που ανέφεραν τα παιδιά παραπάνω.

 

Η μέτρηση της ισοδύναμης αντίστασης είναι ενας τρόπος που εφαρμόζεται σε συστήματα που γνωρίζουμε την συμπεριφορά του "έξω" δικτύου και δεν είναι και τόσο αξιοπιστος.

 

Στις ενεργητικές μεθόδους εντοπισμού islanding ανήκουν διάφορες μεθοδοι που προσπαθούν να στείλουν την παραγόμενη κυματομορφή του αντιστροφέα εκτός του ονομαστικού παραθύρου λειτουργίας τάσης, έντασης ή συχνότητας - γεγονός που επιτυγχάνετε μόνο όταν δεν υπάρχει η τάση αναφορας του δικτύου της ΔΕΗ δηλ. οταν είμαστε σε κατάσταση islanding.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πέρνα μια βόλτα απο το εργατήριο του Τατάκη στην Πάτρα να βρείς αντίστοιχες διπλωματικές ή τράβα να βρείς και την δικια μου αν θες...είχα κάνει μια εξομοίωση σε spice και matlab αλλα δεν είχα προχωρήσει στην κατασκευή....

 

ό,τιδήποτε άλλο θες στείλε μου pm.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

γεια σας.

 

είμαι νέος στο foroum και με ενδιαφέρει η περίπτωση της προστασίας anti-islanding ιδιαίτερα για σύνδεση ΦΒ πάρκου 100kW (σύνδεση στην ΧΤ της ΔΕΗ).

 

ξέρει κάποιος να με ενημερώσει και να μου προτείνει συσκευή με την συγκεκριμένη προστασία? επίσης με ενδιαφέρει πολύ με ποιόν τρόπο μετρά και διακόπτει η συσκευή.

 

ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Σε σύστημα όπου πουλάς ρεύμα από φωτοβολταϊκά στην ΔΕΗ.

 

Τι γίνεται όταν έχει διακοπή η ΔΕΗ; Η ισχύς που παράγεις πάει χαμένη; Ή βολεύονται οι γείτονες με το υπάρχον δίκτυο, αρκεί να μην τραβάνε πολύ ρεύμα;

 

Ή χρειάζεται χωριστό δίκτυο εναλλασσόμενου για να πάρουν ρεύμα οι γείτονες από τα φωτοβολταϊκά σου;

Link to comment
Share on other sites

Οταν εχει διακοπη η ΔΕΗ,ο ινβερτερ σου σταματαει και αυτος να λειτουργει.

Ετσι δεν περναει ρευμα στο δικτυο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.