Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φίλτρο σε γεώτρηση


MAKAP

Recommended Posts

Θα ξεκινήσω από το τέλος μια και νομίζω ότι σωστά το επεσήμανες.

Το πιεστικό τοποθετήθηκε πριν από χρόνια όταν το πότισμα γινόταν αρχικά με το λάστιχο και στη συνέχεια με ένα υποτυπώδες δίκτυο μπεκ (χωρίς ηλεκτροβάνες).

Ο κήπος ποτίζεται τώρα, ικανοποιητικά, με το νέο δίκτυο με τις ηλεκτροβάνες και τις 9 ζώνες του προγράμματος. Σε κάθε ζώνη είναι συνδεδεμένα 4-6 μπεκ και για την προστασία τους από πιθανή άμμο που είναι ενδεχόμενο να τραβήξει η αντλία από το πηγάδι, ο εγκαταστάτης πρότεινε να μπει και φίλτρο στην κεντρική γραμμή.

Παραμένει. επομένως, το ερώτημα: πρέπει να λειτουργεί σήμερα το πιεστικό, οπότε οι πιέσεις που ασκούνται είναι εκείνες του πρεσσοστάτη ή είναι σωστό να το γυρίσουμε στο manual, οπότε το πιεστικό δεν συμμετέχει?

Κατάλαβα καλά ότι συνιστάς τα φυγοκεντρικά (ή κυκλωνικά) φίλτρα ανεξάρτητα αν είναι μεταλλικά ή πλαστικά?

Θα ακολουθήσω την πρότασή σου να ελέγξουμε διαδοχικά και προσεκτικά το σύστημα και σ' ευχαριστώ για το χρόνο και την υπομονή σου.

Link to comment
Share on other sites

@ΜΑΚΑΡ

Τα φίλτρα σου τα ανέφερα σαν εναλλακτική πρόταση σε περίπτωση που τα υπάρχων δεν λειτουργούν σωστά (και εννοείται ένα θα βάλεις για αρχή). Το πιεστικό θα το λειτουργείς κανονικά, απλά όπως έχεις ήδη κάνει, παίξε λιγάκι με τα bar (εάν/όσο χρειάζεται). ΠΡΟΣΟΧΗ: Μια μια τις αλλαγές, αλλιώς δεν θα βγει άκρη. Αν όπως λες έχουν βάλει το χεράκι τους και άλλοι τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, γιατί πρέπει να μαντέψεις το είδος της επιφωτησης που τους ήρθε στο κεφάλι.

Και κάτι που έπρεπε να σε ρωτήσω στην αρχή (μυαλό είναι αυτό, και ξεχνιέται καμία φορά)

1) Έχεις μόνο μπεκ (και ποσά συνολικά) ή και λάστιχα;

2) Τι ακριβώς πάθανε τα φίλτρα πχ που ήταν η ζημία, σε ποια σημεία, και το είδος/τύπος των φίλτρων

3) Το παλιό σύστημα δεν ήταν αποδοτικό ή απλά θέλατε να το κάνετε αυτοματοποιημένο;

4) Η εταιρία/μαγαζί/προμηθευτής τι ακριβώς εξήγηση σου έδωσε για το πρόβλημα σας;

ΥΣΤ: Και μην πανικοβάλλεσαι, σκέψου το σαν μια ευκαιρία να περνάς τα απογεύματα σου ευχαρίστα και κοντά στην φύση

Link to comment
Share on other sites

Σ' ευχαριστώ και πάλι.

1. το σημερινό σύστημα έχει μόνο μπεκ (διαφορετικών ειδών δλδ μικρά-μεγάλα και σταλάκτες)

2. τα 3 φίλτρα σίτας που μπήκαν σε αντίστοιχες γραμμές (μετά τις ηλεκτροβάνες), πέταξαν τις εκτονώσεις τους, προφανώς από υψηλή πίεση.

3. αφενός θέλαμε να αυτοματοποιήσουμε το σύστημα αφετέρου να ποτίζεται ο κήπος και τελικά είδαμε αποτέλεσμα αφού πρασίνισε όλος και μεγάλωσαν τα καχεκτικά φυτά.

4. ο εγκαταστάτης πρότεινε από την αρχή να βάλουμε φίλτρο αμέσως μετά την έξοδο από το πηγάδι (με άλλον αφού ο ίδιος δεν είχε δυνατότητα υδραυλικού) αλλά ο διαχειριστής πρότεινε την εύκολη λύση της τοποθέτησης των 3 πλαστικών φίλτρων στις αντίστοιχες πλαστικές γραμμές.

Link to comment
Share on other sites

Όταν καταφερεις να λύσεις τον γρίφο, αν μπορείς να μας πεις και εμάς τι στο καλό χρειαζόταν, γιατί μου έχει κολλήσει στο μυαλό αυτό το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

η καταλληλοτερη λυση ειναι τα φιλτρα σακκούλας. στειλε εαν ξερεισ παροχες να σου πω ποσο μπορει να κοστιζει

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ξανακούσει αυτή την κατηγορία. Όπως έγραψα σε προηγούμενο post, δεν έχω πλέον τα στοιχεία της αντλίας, που είναι η Lowara B30, αν θυμάμαι καλά, γιατί και τώρα που έψαξα στο google δεν βρήκα τα στοιχεία της. Πιστεύω ότι έχει παροχή γύρω στα 10-15 κμ/ώρα περίπου.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή έχω ασχοληθεί με γεωτρήσεις και επαγγελματική άρδευση η λύση στο προβλημά σου είναι μια, θα τοποθετήσεις πάνω στον σωλήνα εξαγωγής απο την γεώτρηση, αμέσως μετα το μανόμετρο, δύο φίλτρα πρώτα ένα κυκλωνικό και έπειτα ένα φίλτρο σίτας, (το κυκλωνικό αν θέλεις να διαθέσεις παραπάνω χρήματα να είναι αυτοκαθαριζόμενο). Με αυτό τον τρόπο θα λύσεις τα προβλήματα σου δεν θα έχεις ποτέ βουλωμένα μπεκ ή σταγονίδια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στη συζήτηση.

Στην πραγματικότητα δεν είναι γεώτρηση αλλά άντληση από πηγάδι και το μανόμετρο έχει τοποθετηθεί στο πιεστικό (γύρω στα 15 μ. από το πηγάδι). Σκεπτόμαστε να βάλουμε φίλτρο στη σωλήνα (1 1/4) που βγαίνει από το πηγάδι.

Εσύ προτείνεις δύο. Μπορώ να βάλω πλαστικά ή πρέπει να είναι μεταλλικά?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα, με δεδομένο οτι το μανόμετρο είναι στο πιεστικό, θα βάλεις τα φίλτρα στην σωλήνα αμέσως μετα την έξοδο απο το πηγάδι γιατι θέλουμε να κρατήσουμε τα σωματίδια και την λάσπη πριν φτάσουν στο πιεστικό. Υπάρχουν στο εμπόριο και οι δύο τύποι φίλτρων πλαστικά και μεταλλικά, η διαφορά τους είναι στην ποιότητα κατασκευής και στο κόστος. Η προσωπική μου άποψη είναι εφόσον πρόκειται για ερασιτεχνική χρήση να βάλεις πλαστικά αλλά να μην αμελείς τον καθαρισμό τους. Πιστέυω να σε κάλυψα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.