Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέση πυρήνα σε κάτοψη


 
mek

Recommended Posts

βρε mek τι αρμό μου λες τώρα, εχεις κανει ενα Π, μηκος 15μ σε κτίριο 6μ, ότι ειναι εκει μέσα δεν παίρνει χαμπάρι τίποτα

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 54
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με,αλλά ένα πυρήνας συνδεδεμένος κατά Χ και Υ με δοκάρια, δε δουλεύει επειδή βρίσκεται εκτός της κάτοψης;

Link to comment
Share on other sites

@rigid ναι αλλά εσύ λές να βγέι η πλάτη του πυρήνα της σκάλας(χάνεται ο πυρήνας) οπότε ο πυρήνας του ασανσερ περιβάλλεται μόνο από τη σκαλα που δε πιστεύω ότι θα μπορέσει να κρατήσει το πυρήνα αν κινηθεί διαφορετικά.

 

@dratsiox δεν είπα ότι δε δουλευει, αλλά έτσι όπως το είπες,αφήνοντας στα σκέλη μονο τα 2 μετρα έιναι ό πυρήνας έξω απότην κάτοψη και τραβάει ακόμα πιο πολύ το κέντρο διάτμησης από κ.β.(αύξηση εκκεντρότητας)

κι άρα μειωμένης αξιοπιστίας προσομοίωση και επίσης συνεισφέρει περισσότερο στη δ/νση Υ(σκέλη συνδέονται πλαισιακά στην ισχυρή τους δ/νση), ενώ στη Χ όχι( πλάτη έξω από κάτοψη και σύνδεση πλαισιακά σκελών στην ασθενή δ/νση)

Link to comment
Share on other sites

δεν ξέρω, έχω χαθεί λίγο από το συζήτηση, πάντως με αυτό το 2ο Π κάτι πρέπει να κάνεις, είναι ότι πιο τεράστιο έχω δει ποτέ.

 

αν το περάσεις χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί, τότε όλα καλά

 

πάντως κλιμακοστάσιο γύρω από ασανσερ ειναι λύσεις του παρελθόντος και πιθανολογώ ότι ο/η αρχιτεκνων ειναι του εξωτερικού

Link to comment
Share on other sites

κι εμένα δε μου αρέσει ώς μέγεθος, το έκανα λόγο μεγάλης σκάλας, αλλά και η πρόταση σου να βγει η πλάτη του μεγάλου πυρήνα και να στηρίξω το πλατύσκαλο αμφιέρειστα δεν είναι άσχημη, αλλά τότε ο πυρήνας ασανσερ περιβάλλεται μόνο από τη σκάλα(δηλαδή δε δουλεύει με όλο το φορέα) οπότε δε θα ταν καλύτερο να μπει αρμός μεταξύ αυτού(πυρήνα ασανσερ) και σκάλας?

ή αν τα καταφέρω και πείσω να βάλουν το πυρήνα ασανσερ δίπλα στον πυρήνα σκάλας οπότε μετά έχω μόνο το πρόβλημα της προσομοίωσης πυρήνα με ραβδωτά στοιχεία.

 

edit:και παρ'όλα αυτά γνώρίζει κανείς,σε περίπτωση χαμηλών τοιχωμάτων ή πυρήνων ή πυρήνων με έντονη στρεπτική καταπόνηση και προσομοίωση με ραβδωτά στοιχεία, τα μειωμένης αξιοπιστίας αποτελέσματα αφορούν υπερδιαστασιολόγηση πυρήνα ή των υπόλοιπων κατακόρυφων στοιχείων(αντιοικονομικό) ή υποδιαστασιολόγηση πυρήνα η των άλλων στοιχείων οπότε τίθεται θέμα κατά της ασφαλείας?

Link to comment
Share on other sites

τα'χουμε πιάσει όλα για συζήτηση τώρα.

 

mek γενικά θα σου πω ότι απαιτείται συνδεση του πυρήνα με το φορέα μέσω δοκών για να'χεις αξιοπιστία.

 

η αξιοπιστία τώρα μπορεί να'ναι από άριστη μέχρι άθλια.

 

πάντως χωρίς δοκούς ειναι στο βρόντο, αυτό ειναι το μόνο σίγουρο.

 

γενικά όπως και να'χει η δουλειά, κάπου πρέπει να το βάλεις τον πυρήνα. που? έλα ντε. μάλλον το κεντρο και οι γωνίες ειναι τα χειρότερα σημεία.

 

αυτό που οδηγεί σε σφάλμα ειναι αυτό που κάνουν κάποιοι και βάζουν μια Π διατομή ατόφια. αν το πρόγραμμα σου υποστηρίζει ξεκάθαρα το Π πυρήνα βάλτην.

 

αλλιως πρέπει να διασπαστει στα τοιχώματα και να γίνει συρραφή στα κοινά τους σημεία. αυτή ειναι η σωστή λύση.

 

edit για εδω, βλέποντας το ξανα, μάλλον θα κρατούσα μονο την πλάτη του εξωτερικού Π και στα δύο σκέλη απλά θα έβαζα τοιχώματα στα άκρα τους

Link to comment
Share on other sites

εννοείτε ότι απαιτείται σύνδεση πυρήνα με φορέα μέσω δοκών για να χει νόημα,δεν είπα το αντίθετο.

 

αυτό που με απασχολούσε είναι η θέση του που όπως είπες στις γωνίες είναι τα χειρότερα, στο κέντρο δε προσφέρει τίποτα από άποψη δυστρεψίας και από σεισμική για δυόρωφα δε κάνει...μάλλον για πολυώροφα σε συδυασμό με πλαίσια στη περίμετρο(π.χ ουρανοξύστες).

 

το μοντέλο του ισοδύναμου πλαισίου είναι το πιο αξιόπιστο μετά τα επιφανειακά, αλλά υστερεί κι αυτό στη περίπτωση χαμηλων πυρήνων και με έντονη στρεπτική καταπόνηση.

 

λες να κρατήσεις μόνο την πλάτη(πακτωσεις εκεί τα πλατύσκαλα) και τη συνδέεις μέσω δοκών(μήκου 1.75m μόνο κι αν κάνεις και πατούρα ακόμα λίγοτερο) με τοιχώματα στο κομμάτι που είναι οι βαθμιδοφόροι της σκάλας για να τους πακτωσεις σαυτα και στον πυρήνα του ασανσερ...σωστά? μα έτσι πάλι δεν έχεις πολλά τοιχεία στο κλιμακοστάσιο(η ένσταση σου) αφού βγάζεις μόνο 2m τοιχείο από κάθε σκέλος του πυρήνα?

Link to comment
Share on other sites

για τους ουρανοξύστες που λες, ειναι άλλο πράγμα κυριως γιατι περιμετρικά του πυρήνα δεν έχουν κλιμακοστάσιο αλλά ειναι και άλλος ο τρόπος δόμησης εκει γενικα

Link to comment
Share on other sites

ναι είναι άλλος τρόπος δόμησης αλλά εκεί έχει λογική ο πυρήνας(κλειστος) στο κέντρο και στη περίμετρο πλαίσια σχηματίζουν ένα σωλήνα(tube)που συνδέεται με τον πυρήνα(εσωτερικό tube) με δοκούς...

 

edit: rigid σωστά κατάλαβα τη νέα πρόταση σου για εδώ?

Link to comment
Share on other sites

Να προτείνω κάτι άλλο; Γιατί δεν βγάζεις εντελώς την πλάτη του πυρήνα; Αντι αυτής βάλε τοιχεία στην πίσω όψη του κτιρίου που δεν έχει παράθυρα. Την σκάλα θα την στηρίξεις στα μεν τμήματα κατά Υ στα τοιχεία κατά Υ που θα κρατήσεις (ως προβόλους αν δε διώξεις τον εσωτερικό πυρήνα - αμφιέρειστα αν τον κρατήσεις) και το τμήμα της σκάλας κατά Χ να το βάλεις αμφιέρειστο και να πατάει και αυτό πάνω στα τοιχεία κατά Υ. Πάλι όμως δε θα έχουν σύνδεση τα δύο αντικρυστά τοιχώματα, εκτός αν βάλεις δοκάρια κατά Χ ανισσόσταθμα που συνδέονται με την πλάτη του τοιχείου του ανελκυστήρα (παίζει αυτό; δεν ξέρω...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.