Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προβλεπόμενη απόσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων από κατοικημένη περιοχή


tsouki

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Ενδιαφέρομαι να μάθω αν προβλέπεται στη νομοθεσία κάποια ελάχιστη απόσταση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ μια δεξαμενής (ή ενός συμπλέγματος δεξαμενών) υγρών καυσίμων και μιας κατοικημένης περιοχής. Γενικότερα με ενδιαφέρει οποιαδήποτε νομοθεσία του ελληνικού κράτους ή ευρωπαική οδηγία που να αφορά τη χωροθέτηση δεξαμενών υγρών καυσίμων (σε σχέση με κατοικημένες περιοχές, οδικά δίκτυα, λιμάνια, στρατιωτικές εγκαταστάσεις).

 

Κοίταξα την ΚΥΑ 12044/613/2007 (SEVESO II) ωστόσο δεν βρήκα κάπου να αναφέρει ρητά κάποιον περιορισμό. Επίσης στο άρθρο 1, της παραπάνω απόφασης αναφέρει ότι εξαιρούνται οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η ερώτησή μου, έχει να κάνει με δεξαμενές καυσίμων εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων. (Ναύσταθμος Σούδας, Χανιά, Κρήτη)

 

Οποιαδήποτε πληροφορία ή παραπομπή για να ψάξω είναι ευπρόσδεκτη.

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Οταν πρόκειται για στρατιωτικές κλπ εγκαταστάσεις δεν ισχύουν οι περιορισμοί των αποστάσεων των δεξαμενών-πρατηρίων κλπ εγκαταστάσεων από κατοικημένες περιοχές.

Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις δεν παίρνουν και άδειες από καμία Υπηρεσία.

Παρόμια εγκατάσταση για δεξαμενή πετρελαίου τοποθετημένη στην προβλήτα λιμένος για την εξυπηρέτηση των ταχυπλόων του λιμενικού σώματος.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα.

θέλω να ρωτήσω αν ο παραπάνω νόμος ισχύει και για την αποθήκευση υγρών καυσίμων ενός εργοταξίου για την τροφοδότηση των φορτηγών??

Link to comment
Share on other sites

Η ελάχιστη ποσότητα πετρελαιοειδών που σύμφωνα με την SEVESO θα πρέπει να υπάρχει σε μια εγκατάσταση, για να εμπίπτει στην υποχρέωση μελέτης ασφαλείας (κατά SEVESO) είναι 2500 τόνους. Δηλαδή μιλάμε για αποθηκευτικούς χώρους διυλιστηρίων και τα παρόμοια.

Για εγκαταστάσεις εργοταξίου εφαρμόζονται οι προβλέψεις των διατάξεων πυρασφάλειας.

Link to comment
Share on other sites

Όταν λές ότι εφαρμόζονται σε εργοτάξια ,οι προβλέψεις των διατάξεων πυρασφάλειας σε ποια νομοθεσία αναφέρεσαι ??στην seveco?

Link to comment
Share on other sites

H seveso είναι σχετικά με την αντιμετώπιση βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης κλίμακας, όχι σχετικά με διατάξεις πυρασφαλείας.

 

Οι διατάξεις πυρασφαλείας είναι αυτές που υπάρχουν σε αυτή την σελίδα της πυροσβεστικής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.