Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pilotis ή ισόγειο;


melina14

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους! Είμαστε σε μια φάση με τον συζυγό μου που θέλουμε να χτίσουμε σε οικόπεδο 216 τμ. Το θέμα είναι τι να κάνουμε? Πιλοτή ή ισόγειο?Μ΄αρέσει και η πιλοτή που θα δώσει ύψος στο σπίτι αλλά ταυτόχρονα και το ισόγειο που θα έχει άμεση πρόσβαση στο κήπο.. Ποιο είναι τελικά ποιο χρήσιμο και ποιο όμορφο Επειτα για να κερδίσουμε κήπο σκεφτόμαστε κάτι σαν μεζόνετα αλλά που δεν τρελαίνομαι για τα σκαλιά... Υπάρχει λύση πέραν της μεζονέτας?? τα έπίπεδα... ?? Σίγουρα θέλω να μείνει όσον το δυνατόν περισσότερος κήπος! Μπορώ να έχω μια γνώμη σας?? Επίσης σε περίπτωσης πιλοτής μπορεί να κλειστεί με μια τζαμαρία αν όχι σε όλο σε κάποιο σημείο??

 

Παρατήρηση:

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα και σε πολλά άλλα που θα προκύψουν, πρέπει να απευθυνθείτε σε αρχιτέκτονα, στον οποίο και θα αναθέσετε την μελέτη του σπιτιού σας.

 

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρετε απάντηση μέσω ίντερνετ για μελετητικά θέματα γιατί η μελέτη δεν είναι θέμα συζήτησης στο προφορικό και στον αέρα, είναι θέμα εφαρμογής επιστήμης με βάση συγκεκριμένα ζητούμενα και γνώσεις.

 

Ρωτήστε γύρω σας για σύσταση κάποιου μηχανικού - επίσης μπορείτε να ζητήσετε από πολλά διαφορετικά γραφεία ραντεβού να σας δείξουν τη δουλειά τους και να επιλέξετε το γραφείο που προτιμάτε και που σας ταιριάζει. Έχετε τεράστια επιλογή.

 

επίσης αν έχετε την καλοσύνη αλλάξτε μέσω "edit" τα κεφαλαία σε μικρά.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά. Μια μικρή διόρθωση στην προτροπή του συναδέλφου "να απευθυνθείτε σε αρχιτέκτονα"· να απευθυνθείτε σε Μηχανικό.

Μάλλον έγινε εκ παραδρομής το μικρό αυτό λάθος, γιατί στην συνέχεια -ο καλός συνάδελφος- αναφέρει, "ρωτήστε γύρω σας για

σύσταση κάποιου Μηχανικού".

Link to comment
Share on other sites

*****************ό,τι αφορά στη συζήτηση περί Αρχιτεκτονικών Μελετών έχει μεταφερθεί εδώ ss_sk*****************

 

Αυτό που ρωτάτε -melina14- είναι αντικείμενο της μελέτης.

Δεν σας απαντάμε γιατί δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο μέσω internet, και όχι γιατί δεν θέλουμε.

Ακολουθήστε τις συμβουλές του συναδέλφου howard_roark.

Link to comment
Share on other sites

*********************************************

 

Όσον αφορά αυτά που ζητάει η Μελίνα, δε μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας για το τι μπορεί να σου αρέσει. Είναι θέμα γούστου καταρχάς και κατά δεύτερον για να δεις τι μπορείς να κάνεις πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον αρχιτέκτονα ώστε να σου πει τι μπορεί να γίνει σε αυτό το οικόπεδο αλλά (βασικό) να του πεις ακριβώς τι θέλεις να κάνεις. Από εδώ να σου πούμε αν είναι καλύτερη η μονοκατοικία ή με pilotis...

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, συνάδελφοι σας παρακαλώ και μην spamάρετε στο θέμα!

 

Κυρία μου, μας βάζετε πολύ ωραίο θέμα για το οποίο θα μπορούσαμε να μιλάμε επί μήνες!

 

Πιστεύω πως αντιλαμβάνεσθε οτι κάθε τι, έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Επί παραδείγματι, η μαιζονέτα δίνει χώρο στην αυλή, αλλά έχει σκάλες (και καλά, ένας νέος άνθρωπος τις μπορεί. Φανταστείτε τον εαυτό σας 65-70 χρονών να πρέπει να ανεβείτε 18 σκαλιά για να πάτε για ύπνο!).

 

Η pillotis για εμένα είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που επιτρέπει η πολιτεία. Σκεφτείτε πως με πολύ λιγότερα λεφτα κάνετε ένα στέγαστρο στην αυλή για το αυτοκίνητο σας (και για τον οβελία το Πάσχα). Και λυπάμαι, αλλά δεν μπορεί να κλειστεί, όχι νόμιμα...

 

Τα επίπεδα είναι παγερά αδιάφορα για εμένα. Ίσως να σπάνε λίγο την μονοτονία του ισογείου, αλλά αν έχετε μικρά παιδιά βάζετε ένα πρόσθετο μπελά στο κεφάλι σας. Επίσης σε πολλές περιπτώσεις "χάνεται" μια λωρήδα στον χώρο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί πουθενα.

 

Εν κατακλείδι, έχοντας αναφέρει κάποια συν και πλήν της κάθε περίπτωσης, σας παροτρύνω να πάτε σε κάποιον συνάδελφο μηχανικό ο οποίος να σας δώσει μια λύση.

 

Παρακαλώ διαβάστε και την υπογραφή μου, ακριβώς κάτω, με τα μπλέ γράμματα!

Link to comment
Share on other sites

*************************************

 

Τώρα κυρία μου Μελίνα θα σε συμβούλευα και γώ πολύ καλά να πάς σε μηχανικό της επιλογής σου, όντως χρειάζεσαι ένα σύμβουλο που να γνωρίζει και νομοθεσία και λίγο πολύ τι θές και κοστολόγια και πολλά ακόμα ερωτήματα που λείπουν και όμως θα δημιουργηθούν.

Οι απαντήσεις δεν είναι ευκολες, για να δείς και να επιλέξεις αν θα κάνεις τελικά piloti ή όχι θα πρέπει να ξέρεις τι θές. Τι χτίζει το οικόπεδο σου. Ποιά είναι η δόμηση που έχει πως εκμεταλεύεται αυτή, ποιά τα κόστη pilotis και μεζονέτας, ποιά τα σύν και τα πλήν της κάθε περίπτωσεις και πολλές ακόμη περιπτώσεις που σου χρειάζονται. Γνώμη μου θές αρχιτέκτονα και μάλιστα με κατασκευαστική εμπειρία.

 

*************************************

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Chilon, δεν χρησιμοποιήθηκαν προσβλητικές εκφράσεις. Αλλά, ρε συνάδελφοι, απευθύνεται μια γυναίκα σε ένα φόρουμ μηχανικών, και κάνει μια ερώτηση για το σπίτι που σκέφτεται - ονειρεύεται - σχεδιάζει να φτιάξει ελπίζοντας ότι θα πάρει και μια απάντηση. Και εμείς διαφωνούμε στο τί κάνει και δεν κάνει ο ΑΜ και ο ΠΜ..

Συμφωνώ με τον acnt που δίνει ένα outline, μια γενική ιδέα στην Μελίνα. Προφανώς η γυναίκα δεν ζητάει μελέτη, ή τσάμπα πράμα. Προφανώς και ξέρει ότι πρέπει να πάει σε τεχνικό-αρχιτεκτονικό γραφείο. Αλλά και μια συμβουλή ή κουβεντα από μέρους μας δεν είναι δεσμευτική, ούτε μας μειώνει, και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν της δίνεται..

Λυπάμαι που το φόρουμ λειτουργεί έτσι, διότι δεν βλέπω λόγο γιατί πρέπει να μας επισκέπτεται κάποιος μή μηχανικός αν εμείς δεν "βοηθάμε" (σε εισαγωγικά για να μην παρεξηγηθώ).

Link to comment
Share on other sites

Φίλε agrafiot, η απάντηση που έλαβε η melina14 ήταν σαφής. Της προτείναμε να απευθυνθεί σε Μηχανικό. Τι άλλο να της πούμε;

Προσωπικά δεν μ' αρέσουν οι μεζονέτες λόγω της σκάλας, αλλά αυτό είναι θέμα του τι σε εξυπηρετεί ή τι σε δυσκολεύει.

 

Άλλος συνάδελφος της πρότεινε να επισκεφθεί Αρχιτέκτονα, άλλος Μηχανικό(γενικότερα), άλλος συνεργασία

μεταξύ Π.Μ και Α.Μ., διαφορετικά πράγματα.

 

Τι να γίνει που υπάρχουν διαφορετικές γνώμες; Πρέπει να έχουμε την ίδια άποψη όλοι;

 

Ας κρίνει, κατόπιν προσεκτικής ανάγνωσης όλων των τοποθετήσεων, τι πρέπει να κάνει και ποια πρόταση

βασίζεται σε επιχειρήματα, όπως και ο οποιοσδήποτε ιδιώτης που παρακολουθεί την συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.