Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοπογραφικό αδείας στον συνεταιρισμο Δικαστικών Σχοινιά


Recommended Posts

Καλησπέρα,

Είναι η πρώτη μου απόπειρα οπότε δείξτε επιείκια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάνει κάποιος τοπογραφικό για άδεια στην περιοχή του συνεταιρισμού των δικαστικών στον Σχοινιά ώστε να ξέρει να μου πεί τι κατάσταση επικρατεί. Γενικότερα, στις περιπτώσεις των συνεταιρισμών που ο ιδιοκτήτης δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα όρια και δεν υπάρχουν υλοποιημένα όρια των ομόρρων οικοπέδων πως γίνεται η χάραξη του οικοπέδου (π.χ. αποτυπώνω όλο το Ο.Τ. και το χωρίζω βάσει διαστάσεων διανομής και μετά το εφαρμόζω); Οι συνεταιρισμοί εκτός της διανομή οικοπέδων έχουν άλλα στοιχεία κι αν όχι μήπως η Πολεοδομία διαθέτει στοιχεία που μπορώ να χρησιμοποιήσω;

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μια και είναι η πρώτη σου δουλειά, δικαιολογημένα ρωτάς. Πρέπει να γνωρίζεις, όμως, ότι οι ΟΣ είχαν (και έχουν) υποχρέωση να εφαρμόσουν το εγκεκριμένο σχέδιο στο έδαφος (δεν μιλάμε για Πράξη Εφαρμογής γιατί στην περίπτωση των ΟΣ όλη η έκταση ανήκει σε ένα ιδιοκτήτη και αυτός εισφέρει όλους τους ΚΧ), με βάση τις διατάξεις του 1923.

 

Συνήθως, η μελέτη εφαρμογής στο έδαφος κυρωνόταν με διοικητική πράξη (παλαιότερα απόφαση Νομάρχη, άλλοτε Υπουργού κλπ), η οποία δημοσιευόταν σε ΦΕΚ και όλα τα σχετικά στοιχεία (διαγράμματα εφαρμογής σε κλίμακα 1:500, συντεταγμένες κορυφών ΟΤ, αξονοδιασταυρώσεων κλπ) δημοσιευόντουσαν στο ΦΕΚ.

 

Επειδή και η συγκεκριμένη περιοχή περιλαμβάνεται στις περιπτώσεις των "παλαιών" ΟΣ, θα πρέπει να επισκεφτείς την Πολεοδομία Καπανδριτίου για να βρεις τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν και, εναλλακτικά, τη Διεύθυνση Τοπογραφικών Εφαρμογών (ΔΤΕ) του (τέως) ΥΠΕΧΩΔΕ (Αμαλιάδος 17) για να βρεις το ΦΕΚ και τις πινακίδες εφαρμογής.

 

Καλή δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Διασαφήνισε που είσαι. Στην περιοχή υπάρχουν 2 συνεταιρισμοί.

α) Των Δικαστικών υπαλλήλων που είναι δίπλα στο κωπηλατοδρόμιο και προς την οδό Μαραθώνα - Κάτω Σουλίου και

β) των Δικαστών και Εισαγγελέων που είναι στο τέρμα της παραλίας του Σχινιά.

 

Αν είσαι στη β περιοχή τα πράγματα είναι καλύτερα και θα μπορέσεις να κάνεις την υλοποίηση των ορίων σου πολύ καλύτερα. Αν είσαι στην α περιοχή ... θα παιδευτείς κάμποσο.....

 

Να διορθώσω λίγο τον εκλεκτό συνάδελφο ΜΑΚΑΡ, στην πολεοδομία Ανατολικής Αττικής Νοτίου τομέα δλδ στην Παλλήνη πρέπει να πας και όχι στο Καπανδρίτι.

 

Επίσης ανέγραψε την Ειδικότητά σου και την έδρα σου στο προφίλ σου

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.