Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποχρέωση για υποσταθμό σε βιοτεχνία όταν καλύπτομαι από Νο4 παροχή ;


parth

Recommended Posts

Εχω μια βιοτεχνία με ισχύ 80KW που με ετεροχρονισμό 0.5 χρειάζεται 40KW (το πιο ισχυρό μηχάνημα είναι 15KW) και έχει όγκο >3000m3. Η ΔΕΗ μπορεί να με υποχρεώσει να τοποθετήσω υποσταθμό στο κτίριο, δεδομένου ότι με απλή παροχή Νο4 καλύπτομαι πλήρως? Αν ναι πρέπει να γίνει πρόβλεψη για τοποθέτηση του υποσταθμού στο εσωτερικό του κτιρίου?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα υποθέτω πως δεν μπορεί να σε υποχρεώση να βάλεισ υποσταθμό το μόνο που θέλει είναι ν αδικαιολογήσεις τα φορτία σου στο χαρτί εγκατάστασης για να δει τα φορτία που έχεισ στη βιοτεχνία σου

αν κάνω κάποιο λάθος διορθώστε με

Link to comment
Share on other sites

Στο παρελθόν σε παρόμοια υπόθεση αλλά κτίριο καταστημάτων με Νο4 παροχή η ΔΕΗ υποχρέωσε τον ιδιοκτήτη για τοποθέτηση υποσταθμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί μελλοντικά,σύμφωνα με την ΔΕΗ off the record, και τα παραπλήσια κτίρια. Αυτό είναι δυνατόν να στέκει σύμφωνα με τους κανονισμούς?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό να βαλεις υποσταθμό, αν η βιοτεχνία σου καταναλώνει παραπάνω απο 250KVA, αρα εισαι οκ.

Αυτό που αναφέρεις parth ότι υποχρέωσε κάποιον να βάλει υποσταθμό πρέπει να είναι άσχετο με την ισχύ των καταστημάτων, πρέπει να έχει σχέση με τη στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου της ΔΕΗ σε κάποιες περιοχές.

Στη γειτονιά μου, σε μια πολυκατοικία καινούργια, τους ανάγκασαν να βαλουν στο υπόγειο υποσταθμό γιατι θέλανε να επεκτείνουν/δυναμώσουν το δίκτυο.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει θέμα για την αναγκαιότητα κατασκευής Υ/Σ

Αν με την εξάντληση του Σ.Δ. ξεπερνάς τα 2500m3 πρέπει να κάνεις ερώτηση στην ΔΕΗ για την αναγκαιότητα ή όχι κατασκευής Υ/Σ

 

υ.γ. Δεν μπορώ να βρω όμως την σχετική νομοθεσία.

Link to comment
Share on other sites

Αν είσουν σε βιομηχανική περιοχή ίσως να επαρκούσε το δίκτυο χαμηλής της ΔΕΗ και να σου έδινε, προφανώς όμως είσαι σε κατοικημένη περιοχή που το δίκτυο της είναι πλήρες.

Τώρα για το αν μπορεί να σε αναγκάσει να βάλεις υποσταθμό στο κτήριο σου σίγουρα όχι. Όμως δεν μπορείς και εσύ να την αναγκάσεις να σου δώσει ρεύμα. Πριν που ήταν Δημόσια επιχείρηση 100% ήταν υποχρεωμένη να σου δώσει ρεύμα (μιας και απαγορεύονταν η παραγωγή ρεύματος από άλλους )και μπορούσε να υποχρεώσει και τους ιδιώτες να βάλουν υποσταθμούς για αυτό και πολλές πολυκατοικίες έχουν υπόγειους υποσταθμούς που ανήκουν στη ΔΕΗ. Τώρα πλέον δεν είσαι (θεωρητικά) υποχρεωμένος να πάρεις από αυτούς ρεύμα αλλά ούτε και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να σου δώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Η δέσμευση χώρου από την ΔΕΗ, άρθρο 12 αν δεν κάνω λάθος του 4483/65, είναι διαδικασία κατά την έκδοση της οικοδομικής αδείας.

 

Επομένως σε όλες τις πάνω από 2500μ2 (είτε έχουν τόση επιφάνεια είτε θα είχαν αν εξαντλούσαν τον συντελεστή), αιτήται ο ιδιοκτήτης απαλλακτικό ή δεσμευτικό χώρου για υποσταθμό, άσχετα με το αν τελικά ο καταναλωτής θα είναι πελάτης χαμηλής.

 

Οπότε, βουρ για ΔΕΗ. Θα χρειαστείς ούτως ή άλλως την βεβαίωση αυτή όταν θα θέλεις να ηλεκτροδοτηθείς!

 

Και δυστυχώς ή ευτυχώς είναι υποχρεωτική η διαδικασία!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.