Μετάβαση στο περιεχόμενο

bill_best

Members
  • Περιεχόμενα

    51
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

bill_best's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
  2. Φίλε μου συγνώμη ήταν ατυχές η παράθεση (αυτά συμβαίνουν στο γραπτό λόγο). Αυτά που έγραψα για τον HD στο 43 τα έγραψα προς όλους, γι' αυτό και έγραψα ''νομίζω ότι σας κάλυψα όλους'' (το σας δεν ήταν πληθυντικός ευγενείας ). Έχεις δίκιο ότι πρώτος μας ανέφερες στο 35 για τον HD (θα το διορθώσω στο 43) δεν θέλησα να σου πάρω την πρωτιά, απλά θέλησα να τα βάλω αυτούσια τα κομμάτια που μας αφοράν, για να μπορούν να τα διαβάσουν όλοι (και αυτοί που δεν έχουν τον κανονισμό) και να μας πει μήπως καταλαβαίνει κάποιος διαφορετικά αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι μας το ότι :Ο HD384 ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ και να κλείσει από νομικίστικη πλευρά το θέμα. Για εσένα ήταν μόνο το πρώτο σχόλιο, που διαφωνώ μαζί σου, ότι δεν θα πρέπει να πούμε τις εμπειρίες μας, ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν κάποιον στο τι πρέπει να επιλέξει. Όμως και εσύ στο 41 ξεφεύγεις από τα σχόλια βάση κανόνων και μας λες για την εγκατάσταση σου. Φιλικά Βασίλης
  3. Ναι, αλλά το παιδί και το σκυλί είναι όπως το μάθεις δλδ αν έμαθε ο ηλεκτρολόγος ή ο σπιτονοικοκύρης να διακόπτει το φορτίο από την ασφάλεια πριν την αφαιρέσει τότε ΟΚ αν όχι τότε η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος, αλλά πες μου πόσοι είναι αυτοί που αλλάζουν, σε ένα τριφασικό πίνακα, τη μια ασφάλεια όταν καίγεται χωρίς να κλείσουν το τριφασικό διακόπτη που προηγείται για να μην διακόψουν το ρεύμα από τις άλλες φάσεις????? Για να μην παρεξηγηθώ πιστεύω ότι πριν από κάθε ασφάλεια τήξεως θα πρέπει να υπάρχει διακόπτης απλά το ανέφερα για να τονίσω ότι ο HD384 απλά δίνει τα κατώτερα στάνταρ και όχι τον τρόπο που θα κάνεις την εγκατάσταση σου ή το είδος των υλικών που θα επιλέξεις.
  4. Πολύ σωστά τα λες Μίλτο άρα αν κατεβάσεις τις επιμέρους ασφάλειες ενός κυκλώματος και βγάλεις όλα τα φορτία εκτός ( ρεύμα=0 ) τότε μπορείς άνετα να αφαιρέσεις τις ασφάλειες άρα και να τις χρησιμοποιήσεις σαν διακόπτη απομόνωσης όπως ακριβώς το αναφέρει και o HD384 και μάλιστα από τους πιο σωστούς τρόπους μια και αποτελεί και φυσική- ορατή διακοπή. που δεν προσφέρουν οι άλλοι διακόπτες.
  5. Τρία γενικά σχόλια: 1ον Το πρώτο post του Megawatt τελειώνει έτσι '' θέλω τα σχόλια σας'', δλδ την άποψη μας επί του θέματος και όχι απόλυτα την νομικίστικη. 2ον Ο ΚΕΗΕ καταργήθηκε και κάθε αναφορά σε αυτόν μόνο αποπροσανατολισμό και παραπληροφόρηση θα φέρει στη κουβέντα. 3ον Από άποψη νομιμότητας (όπως μας είπε και ο vampiris) ο HD384 λέει στο κεφ. 43 περί προστασίας από υπέρ εντάσεις ''431.1 Οι ενεργοί αγωγοί πρέπει να προστατεύονται µε µία ή περισσότερες διατάξεις αυτόµατης διακοπής της τροφοδότησης, έναντι υπερφορτίσεων και έναντι βραχυκυκλωµάτων'' . Για το ποιες μπορεί να είναι αυτές οι διατάξεις μιλάει παρακάτω: 432.1 Διατάξεις που εξασφαλίζουν ταυτόχρονα προστασία έναντι υπερφορτίσεων και έναντι βραχυκυκλωµάτων. Αυτές οι διατάξεις προστασίας πρέπει να είναι ικανές να διακόπτουν οποιαδήποτε υπερένταση µέχρι και το αναµενόµενο ρεύµα βραχυκυκλώµατος στη θέση εγκατάστασής τους. Πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις του Τµήµατος 433 και της παραγράφου 434.3.1. Τέτοιες διατάξεις µπορεί να είναι: - διακόπτες ισχύος µε διάταξη πτώσης από υπερφόρτιση. - διακόπτες ισχύος σε συνδυασµό µε ασφάλειες - ασφάλειες µε φυσίγγια τύπου «gG» σύµφωνα µε τo Πρότυπo ΕΛΟΤ ΕΝ 60269-1. Νομίζω ότι σας κάλυψα πλήρως από νομικής πλευράς. Επίσης ο HD384 λέει ότι οι ασφάλειες τήξεως θεωρούνται και ως μέσο απομόνωσης (537.2.4) άρα αν έχεις γενικές ασφάλειες τήξεως μπορείς να μην βάλεις γενικό διακόπτη. Άλλος ένας λόγος για να επιλέξεις της ασφάλειες τήξεως όταν δεν έχεις αρκετό χώρο στο πίνακα σου. Σημείωση: εγώ σπίτι μου δεν έχω τήξεως .
  6. Η ΔΕΗ το μόνο που ελέγχει είναι το συνολικό φορτίο και εάν υπάρχει σφραγίδα και υπογραφή από αδειούχο ηλεκτρολόγο. Για την εγκατάσταση υπεύθυνος και υπόλογος είναι μόνο ο υπογράφων και αυτό της αρκεί. Το ότι κρατά σχέδια της εγκατάσταση είναι μια αγγαρεία που της έμεινε από παλιά. Τέλος θα πω και εγώ κάτι που άκουσα από σ' ένα σεμινάριο του κ. Σαρρή (μια και είδα ότι ακούγετε πολύ το όνομα του) σε μια συζήτηση, είπε ότι ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιούμε για κάθε κύκλωμα ξεχωριστό ΔΔΕ και όταν γελάσαμε γιατί μας φάνηκε υπερβολή μας είπε << Ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για την δουλεία του από εκεί και πέρα ο ΗD384 απλά θέτει τα κάτω όρια >>, έτσι λοιπόν αν εγώ αποφασίσω ότι στο πελάτη μου η φυσική διακοπή που προσφέρουν μόνο οι ασφάλειες τήξεως είναι απαραίτητη θα του βάλω, ή ένα ξεχωριστό ΔΔΕ στο ψυγείο, επειδή είναι εξοχικό και αν κοπή το ρεύμα από μια άσχετη διαρροή θα του βρωμίσουν τα πάντα.
  7. Παιδιά μη ρωτάτε αν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από τον HD384 γιατί και να υπάρχει δεν ισχύει.- Στραβός, κουτσός μόνο αυτός ισχύει.
  8. Εννοεί το ίδιο καλώδιο περνά από πρίζα σε πρίζα, με πρίζες διελεύσεως και στο τέλος τερματική. Επίσης θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και εγκατάσταση δορυφορικής.
  9. προς: AlexisPap Καταρχήν να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί με την όλη ανάλυση του θέματος και συγχαρητήρια για την υποδειγματική χειρουργική επέμβαση του ΔΔΕ, όμως θα ήθελα να πω ότι μάλλον κακός θυσίασες τον ΔΔΕ αφού τα τεστ καλής λειτουργίας που αναφέρεις σίγουρα δεν αποτελούν ένδειξη κακής λειτουργίας, μιας και το δοκιμαστικό προκαλεί διαρροή της τάξεως των μΑ, ενώ η γεφύρωση του ουδέτερου με τη γείωση αποδεικνύει ότι το κύκλωμα της γείωσης έχει το ίδιο δυναμικό με τον ουδέτερο όπως και θα έπρεπε αφού στα κυκλώματα ΤΝ (που υποθέτω ότι έχεις ) γεφυρώνονται στο ρολόι. Ελπίζω πατώντας το τεστ που βρίσκεται επάνω στο ΔΔΕ να μην έπεφτε αλλιώς τον θυσίασες για χάρη της επιστήμης.
  10. Το σχέδιο για τα επαγγελματικά δικαιώματα είναι πλέον γεγονός. Σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 4, για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα απαιτούνται εξετάσεις. (Όπως στις τεχνικές σχολές και στα ΙΕΚ). Σχέδιο διατάγματος
  11. Μάλλον θα εννοείς ότι το πρόβλημα είναι να ξεκινήσει ο κινητήρας με το 50% των στροφών του ή πιο σωστά με το 50% της ισχύς του γιατί αν τον εκκινήσουμε με την ονομαστική ισχύ του, μετά μπορούμε να του μειώσουμε την ισχύ - στροφές στο 50 ή και στο 20% .Όπως είπες και στο προηγούμενο μήνυμα σου με τα σουβλατσίδικα μιας και έχω κάνει εξαερισμό σε σουβλατζίδικο με dimmer και δούλευε για αρκετά χρόνια άψογα.
  12. Επίσης πλέον σημαντική είναι και μια ενισχυμένη πρίζα στο μπαλκόνι για χρήση, πχ ηλεκτρικής ψησταριάς ή αν χρειαστείς κάποια μπαλαντέζα για εργασίες στο κήπο και έξω από το σπίτι γενικότερα.
  13. Εμένα μου έχει τύχη δύο φορές μέσα σε παιχνίδια, μπαταρίες 2Α, να βραχυκυκλώσουν και να ζεματάν τόσο ώστε να λιώσει το πλαστικό παιχνιδάκι.
  14. Έστω ότι έχω ένα UPS με μια συστοιχία 16 μπαταριών 12V 80Ah σε σειρά. Για κάποιο λόγο χαλάσει η μια πρόωρα μπορώ να την αντικαταστήσω με μια ίδιου τύπου αλλά διαφορετικά Αh (π.χ 12V 60Ah ή 12V 110Ah).
  15. Σύνδεσε μια γείωση στο εξωτερικό περίβλημα και μετά πιάστω άφοβα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.