Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομιμοποίηση σκάλας (υφιστάμενο του '76)


gssofos

Recommended Posts

Συνάδελφοι συνήθως είμαι στο φόρουμ με άλλο αντικείμενο, αλλά αυτή τη φορά έχω μπλέξει με τη πολεοδομία, και χρειάζομαι βοήθεια καθότι νέος μηχανικός.

Το πρόβλημα είναι το εξής.

 

Το 76 βγήκε άδεια διορόφου κτίσματο με τη σκάλα του και κατασκευάστηκε. Η θέση της σκάλας όμως δεν υλοποιήθηκε εκεί που προέβλεπε η άδεια. Επίσης κάτω από τη σκάλα (8τμ)δημιουργήθηκε ένας χώρος ~5τμ wc.

 

Εγώ καλούμαι να νομιμοποιήσω τη κατάσταση, και πέρα από την οριακότητα της δόμησης προκύπτει το εξής θέμα. Ο μηχανικός της πολεοδομίας που αναλαμβάνει την άδεια, βάσει του ΦΕΚ-169/Α/98 που ορίζει αποστάσεις από δευτερεύουσα επαρχιακή οδό, δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί εγώ έχω απόσταση ~0.50 μ.

 

Ή κατασκευή είναι σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Κατά τη κατασκευή (1976) ίσχυε το σύστημα των πτερύγων΄. Εγώ είμαι άρτιος κατά παρέκκλιση και δεν είμαι υποχρεωμάνος να πάω στα 2.5 μ.

 

Ακόμα γνωρίζω ότι η νομιμοποίηση σε υφιστάμενο γίνεται με βάση το τότε θεσμικό πλαίσιο. Άρα ο ΦΕΚ-169/Α/98 του δεν ισχύει?? Λέγοντας αυό με παραπέμπει στο βδ 1959 (φεκ 252/59) το οποίο δεν μπορώ να εντοπίσω.

Ακόμα θέλω να εξετάσω και την περίπτωσε εξαίρεσης από κατεδάφιση.

 

Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί "πνίγομαι", αν υπάρχει άκρη να την βρω σύντομα γιατί 9/11 παρουσιάζομαι πυροβολικό.

 

Ευαχαριστώ εκ των προταίρων

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Δύπ πράγματα που μπορεί να σε βοηθήσουν είναι ο Ν. 1337/83 παρ. 7 αρ. 18 και η εγκύκλιος 53/92 που αφορά τις αυθαίρετες κατασκευές που υπάγονται στις διατάξεις του παραπάνω νόμου. Τον Ν 1337 τον βρίσκεις στο φόρουμ αλλά την εγκύκλιο την ψάχνω κ εγώ. Η περίπτωση που ασχολούμαι κ εγώ είναι παρόμοια με τη δική σου...

Link to comment
Share on other sites

αν σε παραπεμπει σε συγκεκριμενη νομοθεσία να επιμείνεις να την παρεις από την υπηρεσία του, έστω και αν απλα στην επιδείξει. Μην μασήσεις με επιχειρηματα "δεν ειναι υποχρεωση μου να σου την δωσω". Αυτός πού το είδε γραμμένο? Να στο δείξει.

 

Αν δεν βγαλεις ακρη, γραμμη για προισταμενο. Οχι για το θεμα αυτο καθεαυτο αλλα για τον εντοπισμο του σχετικου νομου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα!!!

 

Θα ηθελα να ζητήσω την γνώμη των πιο έμπειρων συναδέλφων για μία παρόμοια περίπτωση νομιμοποίησης σκάλας καθότι νέα μηχανικός με σχεδόν ανύπαρκτη εμπειρία στα αυθαίρετα. Προτού λοιπόν πάω στην πολεοδομία με το «προβληματάκι» μου θα ήθελα να ξέρω πως θα το χειριστώ.

 

Το ’99 εκδόθηκε άδεια για διώροφο κατάστημα με υπόγειο όπου στα θεωρημένα αρχιτεκτονικά σχέδια φαίνεται η θέση εσωτερικής κυκλικής σκάλας ενώ στα στατικά της άδειας η θέση της σκάλας δεν φαίνεται πουθενά!!!! (λάθος της πολεοδομίας που σφράγισε τα στατικά ή λάθος του συναδέλφου που δεν έλαβε υπόψιν τη σκάλα στη μελέτη του????). Η κατασκευή λοιπόν έγινε χωρίς την εσωτερική σκάλα εφόσον δεν υπήρχε στον ξύλοτυπο οροφής ισογείου με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο ιδιοκτήτης να την κατασκευάσει εξωτερικά.

 

Μου ζήτησε την νομιμοποίηση της σκάλας για να μπορέσει να βγάλει αδεια λειτουργίας για το κατάστημα στο ισόγειο. Επομενώς δεν υπάρχει καταγγελία της αυθαιρεσίας. Διαβάζοντας λίγο την νομοθεσία για τα αυθαίρετα ΄πελάγωσα΄και θέλω να ρωτήσω τα εξής:

 

α) γίνεται νομιμοποίηση? Μήπως υπάγεται στα νέα αυθαίρετα με το Ν.1337/83 αρθ.17 και επομένως δεν γίνεται εξαίρεση από κατεδάφιση και κατά συνέπεια νομιμοποίηση? Επίσης με το Ν. 1512/85 αρθ.8 παρ. 7 (συμπλήρωση στο Ν. 1337/1983 και λοιπές ρυθμίσεις για το αρθ. 15 ) πάλι δεν γίνεται εξαίρεση από κατεδάφιση?

 

β) μήπως με συμφέρει να το πάω σαν προσθήκη?

 

γ) υπάρχει κάτι που μου διαφέυγει?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.