Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Άδεια υγεινομικου για παραδοσιακό καφενείο


Ringo

Recommended Posts

Ζητώ συγνώμη εξαρχής αν τυχόν επαναλαμβάνομαι αλλά νιώθω τόσο πηγμένη με αυτά που ακούω και συναντώ που εκλιπαρώ για την βοήθεια σας, δεν είμαι μηχανικός και επείγομαι χρονικά για να προλάβω επιδότηση που αναμένεται.

Ενδιαφέρομαι να ενοικιάσω ένα επαγγελματικό χώρο 37τμ (+ενα παρα πολύ μικρό πατάρι μη νόμιμο) και στο οποίο πρέπει να βγάλω την ανάλογη άδεια και να κάνω την αλλαγή χρήσης (αν και με το λίγο που χάζεψα, κάποιος ανέφερε οτι για τόσο τμ δεν είναι απαραίτητο, ενώ πολλοί επίσης δεν συμφώνησαν οπότε το ξεχνώ ε?).

Νόμιζα οτι θα τα κατάφερνα μόνη μου στις διαδικασίες αλλά με την πρώτη μου επίσκεψη στην πολεοδομία σαν πρώτο βήμα ωστε να δω οτι ο χώρος είναι οκ, α π ο γ ο η τ ε υ τ η κ α!

Λοιπόν οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. το κτίσμα είναι μεταξύ ετών 1967-1970, ο ιδιοκτήτης δεν βρίσκει τον αριθμό αδείας :-x ούτε όμως και οι πολεοδομίες Σωκράτους & Συγγρού, η τελευταία μου έβγαλε 5 τόμους να ξεφυλίσω χωρίς αλφαβητική σειρά... Ο ένας εκ των μηχανικών που μίλησα μου είπε οτι μπορεί να βρεί τον αριθμό αδείας στα συμβόλαια ή στα χαρτιά του κτηματολογίου, ο άλλος μηχανικός μου είπε οτι εκείνες τις χρονολογίες δεν αναφέρονταν οι άδειες στα συμβόλαια και ίσως τα του κτηματολογίου να βοηθούσαν, είναι κάτι άλλο που μπορώ να προτείνω στον ιδιοκτήτη ωστε να διευκολυνθώ?

2. για να μπορέσω να υπολογίσω χρόνους (λόγω επιδότησης) βάσει της εμπειρίας σας, πόσος χρόνος χρειάζεται για την νέα οικοδομική άδεια και ο Δήμος Αθηναίων πόσο χρειάζεται για την πρόεκριση της άδειας υγειονομικού ενδιαφέροντος? ο ένας μηχανικός είπε περί τους 2 μήνες, ο άλλος μπορει και 5.

3. Επειδή το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα το δανειστώ, είναι αλήθεια οτι υπάρχει ένας "άγραφος νόμος" πως δεν είμαι υποχρεωμένη να πληρώσω τα πρώτα ενοίκια μέχρι και την εκδοσης της αδ.υγειονομικού αφού μπαίνω στην διαδικασία να επομιστώ όλο το κόστος της αλλαγής χρήσης και έκδ.αδ.υγεινομικού? ο ένας εκ των μηχανικών μου το ανέφερε...

4. Όσον αφορά το πατάρι, ο ένας μου είπε πως πρέπει να το βγάλω, ο άλλος μου είπε να βγάλω μόνο την σκάλα ωστε να δείχνει πως δεν έχει πρόσβαση και έτσι δεν θα τους ενοχλεί λογικα κατα τον έλεγχο, η δική σας γνώμη?

 

Φυσικά και θα επιλέξω να τα αναλάβει όλα ένας μηχανικός, αλλά θα ήθελα να δω ποιος απο τους δυο ειναι πιο κοντά στην αλήθεια.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μαρία

Link to comment
Share on other sites

1. Πρέπει να βρείτε τον αριθμό της παλιάς άδειας, χωρίς να σημαίνει ότι χωρίς αυτόν είναι αδύνατο να προχωρήσετε.

 

2. Είναι θεωρητικά απλό να γίνει η αλλαγή χρήσης διότι το κατάστημα είναι μικρό και δεν προκύπτει απαίτηση δημιουργίας επιπρόσθετης θέσης στάθμευσης.

 

3. Το πρόβλημα είναι το πατάρι, το οποίο θεωρητικά νομιμοποιείται με τον ισχύοντα κατά τον χρόνο κατασκευής του ακινήτου κτιριοδομικό κανονισμό αλλά θα ήταν ίσως καλύτερα να αφαιρέσετε τη σκάλα και να τοποθετήσετε μια ψευδοροφή σε όλο το κατάστημα (κλασική μέθοδος).

 

4. Η προέγκριση από τον Δήμο Αθηναίων παίρνει 20 ημέρες. Δεν μπορείτε όμως να λειτουργείτε το κατάστημά σας με προέγκριση εκτός εάν δεν σας πειράζει να σας τρέχουν κάθε λίγο στο κρατητήριο και στο αυτόφωρο (όπου όμως θα αθωώνεστε).

 

5. Η πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων είναι αναποτελεσματική και διεφθαρμένη. Μην πτοηθείτε και μην τους χρηματίσετε. Δεν μπορούν να σας κάνουν τίποτα. Βρείτε έναν μηχανικό που τον εμπιστεύεστε και κάντε υπομονή. Όταν τελειώσετε (σε 5 μήνες περίπου) θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση που δεν υποκύψατε στα παράσιτα.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητή Μαρία , άσε τις ανούσιες συγκρίσεις και ανάθεσε σε έναν από τους 2 το έργο

από αυτά που γράφεις δε βλέπω να σε συμβουλευουν σε κάτι λανθασμένα

ούτε καν οι απόψεις τους να έχουν μεγάλη απόκλιση

 

βλέπεις και η ίδια πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαντάζεσαι

όσο καθυστερείς την ανάθεση τόσο καθυστερείς και την άδειά σου

επίσης γνωρίζεις πως το παράνομο πατάρι έχει προβλήματα

άρα κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί απολύτως για τίποτα

 

κατ'εμέ η προέγκριση δεν ωφελεί σε τίποτα απλά καθυστερεί την κανονική άδεια

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.