Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Πρόβλημα: σφύριγμα σε κουφώματα


astteri77

Recommended Posts

Aφου δεν μπαινουν και νερα παλι καλα να λες.

Εγω αυτό το επαθα με την πορτα του αυτοκινητου μου που το πηγα και σε αντιπροσωπεια.

Χρειαζεται ρεγουλάρισμα η πόρτα απο τον μεντεσε για να κλεινει με περισσότερη πίεση πανω στα λαστιχα και στο σωστο σημειο. Δεν ειναι πια και τόσο δυσκολο. Η δουλεια τους είναι.

Η πόρτα εχει νότιο προσανατολισμο έτσι??

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Γεια σας. Πριν περίπου 1 χρόνο πέρασα κουφώματα αλουμινίου γνωστής εταιρείας. Σημειωτέον τα κουφώματα μου είναι ανοιγοκλειόμενα. Το πρόβλημα που έχω είναι ότι τα φύλλα της μπαλκονόπορτας που ανοίγουν δεν έχουν καλή ηχομόνωση. Ειδικότερα για να γίνω σαφέστερη αν υποθέσουμε ότι στο φύλλο που ανοίγει η πόρτα το χερούλι είναι αριστερά, στην δεξιά μεριά του ίδιου φύλλου που είναι οι μεντεσέδες εκεί υπάρχει πρόβλημα ηχομόνωσης. Ακούγεται ένα σφύριγμα (πχ. ήχος από κοχύλι, ή ήχος όταν φυσάς σε στόμιο μπουκαλιού). εάν πατήσω δεξιά ελάχιστα με την παλάμη μου στο κέντρο του φύλλου τότε αυτό σταματάει. Ενημέρωσα σχετικά τον τεχνικό που μου πέρασε τα κουφώματα, μου άλλαξε το δεξί λάστιχο, έβαλε πιο χοντρό (παχύ) άλλα δυστυχώς ο θόρυβος συνεχίζεται. Και ενώ του επισήμανα πάλι το πρόβλημα δεν μου έδωσε λύση στο πρόβλημα μου.

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει που οφείλεται το σφύριγμα αυτό και τι θα μπορούσα να κάνω?

 

Προφανώς τα κουφώματα, που παρουσιάζουν αυτό το πρόβλημα έχουν πολύ μεγάλη αεροδιαπερατότητα άρα και κακή μόνωση. Εάν οι κοπές είναι σωστές (δηλαδή τα φύλλα έχουν το κατάλληλο πλάτος) και υπάρχουν και τα σωστά λάστιχα στεγάνωσης, τότε ή χρειάζεται ένα επιπλέον κλείδωμα στη μέση του ύψους του ανοιγόμενου φύλλου ή μπορεί να εμφανίζεται το φαινόμενο "γιαταγάνι", δηλαδή μια καμπύλωση τύπου ") (", όπου παρατηρείτε το πλάτος στη μέση του ύψους του φύλλου να είναι ~1 εώς 2mm μικρότερο από αυτό στα άκρα του φύλλου, έτσι το μέσο του ύψους του φύλλου το φύλλο δεν πατά σωστά στα λάστιχα στεγάνωσης και παρατηρείτε αυτό το φαινόμενο που περιγράφεις. Αυτή η παραμόρφωση είναι ελαστική μεταβάλλεται από χειμώνα σε καλοκαίρι και μπορεί να αρθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 years later...

Γεια σας και από μένα. Πριν 6 μήνες τοποθέτησα επώνυμα συνθετικά ανοιγόμενα κουφώματα και από την πρώτη μέρα είχα απώλεια ήχου ακριβώς στα ίδια σημεία που αναφέρθηκε παραπάνω. Κάλεσα τον τεχνικό και απλά έσφιξε τους ρεγουλατόρους, χωρίς όμως να δώσει λύση στο πρόβλημα. Μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο και ότι δεν είναι κατασκευαστικό πρόβλημα ή πρόβλημα τοποθέτησης. Ο αέρας βέβαια δε...σφυρίζει, αλλά περνάει ο ήχος! Τι μου προτείνετε να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.