Μετάβαση στο περιεχόμενο

zaq1

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zaq1's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν και στις 03/03/2015 βγήκε νέα λίστα (30η) με ωφελούμενου ουσιαστικά το τρέχον πρόγραμμα έχει τελειώσει. Σ' αυτή μοιράζονται ότι έχει απομείνει και λογικά όσοι βρίσκονται σ' αυτή θα έχουν και χρονικό περιορισμό για την υλοποίηση ούτως ώστε οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2015, όπου τελειώνει και τυπικά το τρέχον πρόγραμμα. Στη λίστα της 03/03/2015 οι ωφελούμενοι ήταν μόλις 237 με καλή διασπορά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, ενώ θυμίζω ότι οι 3 προηγούμενες ήταν εντοπισμένες στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως Κεντρική & Δυτική Μακεδονία και ο συνολικό αριθμός των ωφελούμενων ξεπερνούσε τους 2000. Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο profil σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  2. Μεγάλο λάθος τα κουφώματα έχουν CE και καθένα από αυτά πρέπει να συνοδεύεται από Δήλωση Απόδοσης, διαφορετικά αναλαμβάνεται εσείς την ευθύνη και σαφώς δηλώνεται ψευδή στοιχεία. Υπενθυμίζω ότι ο κατασκευαστής κουφωμάτων έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με την εταιρεία σχεδίασης των προφίλ για να μπορεί να δώσει την δήλωση απόδοσης που αναφέρει τα χαρακτηριστικά κάθε κουφώματος.
  3. Η αναφορά μου για το κράμα από την μεριά μου έγινε απλά για πω τελικά ότι ο καθένας που ενδιαφέρετε για κάποιο κούφωμα αλουμινίου δεν θα πρέπει να τον ενδιαφέρει το θέμα του κράματος. Είναι καθαρά ένα θέμα που αφορά την εταιρεία διέλασης. Άρα δεν πρέπει να είναι στα ερωτήματα του. Υπάρχουν άλλα μετρήσιμα χαρακτηριστικά που πρέπει να τον ενδιαφέρουν. Όσο για το θέμα των μηχανικών. Απλά πρέπει να έχει δεν λέω ότι δεν μπορεί να είναι γνώστες, απλά οι περισσότεροι δεν έχουν ασχοληθεί με το χώρο τον κουφωμάτων όσο θα έπρεπε. Μάλλον τα πράγματα θα αλλάξουν αφού ήρθε ο ΚΕΝΑΚ αν βέβαια τους δοθεί η δυνατότητα μια και που τώρα που ήρθε δεν χτίζονται οικοδομές
  4. Μικρές απαντήσεις για να μη κουράζουμε... Για τον kostassid το κράμα του αλουμινίου που χρησιμοποιούν οι διελάσεις (οι εταιρείες που παράγουν τις βέργες profil και τα συστήματα) είναι πολύ λίγα τα 6060. 6061, 6063, 6082 κατά το πρότυπο EN 573. Δίνω ενδεικτικά Κράμα 6060 Si 0,30-0,60%, Mg 0,35-0,65%, Fe 0,10-0,30%, τα υπόλοιπα στοιχεία, εκτός του αλουμινίου δεν ξεπερνούν το 0,10 %. Άρα δεν πρέπει να μιλάμε για κράμα αλουμινίου αλλά μάλλον για σειρά για να μη πούμε για εταιρεία διέλασης που επιλέγει με βάσει τις ανάγκες της (δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά αλλά με ένα πρόχειρο έλεγχο που έκανα, οι περισσότερες αν όχι όλες χρησιμοποιούν το ίδιο μείγμα). Τα σημαντικά λάστιχα στεγάνωσης τα ορίζει η εταιρεία διέλασης - σχεδιασμού του συστήματος άρα πάλι είναι δύσκολο να γίνει χρήση κάποιου άλλου γιατί το κούφωμα δεν λειτουργεί. Η θερμοδιακοπή είναι άμεσα εξαρτώμενη από την σειρά, δεν μπορείς να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά της θερμοδιακοπής σε μια σειρά. Ο καλύτερος για να δώσει συμβουλές για τα κουφώματα είναι όχι ένας πολιτικός μηχανικός. Αλλά ένας μηχανικός που να έχει εργασθεί στο χώρο των κουφωμάτων ή κάποιο άλλος τεχνολογικής ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που να έχει εργασθεί πάλι στο χώρο των κουφωμάτων (το λέω με την έννοια της κατανόησης βασικών όρων της φυσικής δυνάμεις, ροπές, κατανόηση μονάδων κλπ ). Όσο για τον φύλλο που ρωτάει για τα ρολά ας ρίξει μια ματιά εδώ.
  5. Το πρόβλημα του ήχου που αναφέρεις σαφώς και έχει σχέση με τον αέρα που περνά από τα επάλληλα. Γενικά τα επάλληλα έχουν υψηλότερη αεροδιαπερατότητα από τα ανοιγόμενα και αυτό φαίνεται από τις μικρότερες τιμές κλάσης που έχουν, τις τιμές αυτές θα της δεις στο έντυπο CE που πρέπει να πήρες μαζί με τα κουφώματα (οι τιμές αυτές αφορούν την σωστή κατασκευή του κουφώματος). Παρόλα είτε με ανοιγόμενο είτε με επάλληλο η διαφορά του ήχου πρέπει να είναι αισθητή όταν αυτό κλείνει. Στην περίπτωση σου παίζουν τα έξης: Έχει ξεχάσει ο αλουμινάς να βάλει στο παράθυρο τις απαραίτητες βούρτσες και λάστιχα (διορθώνεται σχετικά εύκολα, θα το είχε διορθώσει αφού τον ενόχλησες). Έχει κάνει λάθος στις κοπές των φύλλων και Αν είναι μικρότερα από το κανονικό έχει αφαιρέσει τμήματα που αλουμινίου που στεγανώνουν το παράθυρο έτσι ώστε να κλείνει (πιθανότερο, δύσκολη διόρθωση, το έχω συναντήσει σε πραγματογνωμοσύνη). Αν είναι μεγαλύτερα τότε αυτά τα τμήματα δεν εφάπτονται σωστά με τα λάστιχα και τις βούρτσες.
  6. Για να πάρουμε μια ιδέα για το επιπλέον κόστος των ενεργειακών κουφωμάτων προτείνω ένα άρθρο που μελετά την απόσβεση αυτού του κόστους.
  7. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν μιλάμε για τις ενεργειακές απώλειες, που σχετίζονται με την θερμική αγωγιμότητα των κουφωμάτων, μιλάμε στην πραγματικότητα για την θερμότητα από αγωγή και ακτινοβολία και όχι από μεταφορά (αερίων μαζών). Με βάση 1ον ότι τα συρόμενα θερμοδιακοπτόμενα πλαίσια κουφωμάτων έχουν συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας Uf ~ 4.5W/m2K, ενώ τα ανοιγόμενα κάτω από 2.8 και 2ον τα χωνευτά έχουν αεροδιαπερατότητα τόσο μεγάλη που οι περισσότερες εταιρείες δεν έχουν μπει στο κόπο να κάνουν μετρήσεις (απώλειες θερμότητας λόγο μεταφοράς), συμπεραίνουμε ότι τα χωνευτά κουφώματα είναι η χειρότερη επιλογή από άποψη θερμομόνωσης. Βελτιωμένα χαρακτηριστικά αεροδιαπερατότητας έχουν τα ανασηκώμενα συρόμενα, όπου γίνεται χρήση ελαστικών. Υπάρχουν όμως περιορισμοί στις διαστάσεις αυτών.
  8. Σχετικά με όσα αναφέρονται στο άρθρο θα ήθελα να παραθέσω τα link τριών άρθρων που διάβασα πρόσφατα. Θερμική Αγωγιμότητα Κουφώματος Ενεργειακές Απώλειες Κουφωμάτων Απόσβεση Κόστους Κουφωμάτων Τα άρθρα διαφωτίζουν αρκετά, σχετικά με τα ενεργειακά κουφώματα, τις απώλειες ενέργειας (γενικά από τα κουφώματα), αλλά επίσης δίνουν μια εικόνα για το την απόσβεση του επιπλέον κόστους που αφορά τα ενεργειακά κουφώματα.
  9. Ο λεπτότερος διπλός υαλοπίνακας που μπορεί να τοποθετηθεί σε κούφωμα είναι συνολικού πάχους 16mm ( 4/ 6 /4 ).
  10. Κάπου ξέχασα ένα δεν Παρόλα αυτά το ξύλο δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλα κουφώματα όπου τα φορτία του τζαμιού ασκούν
  11. Αυτό που περιγράφεις είναι το Φαινόμενο Υγροποίησης Υδρατμών. Για την δημιουργία του συντελούν 2 βασικοί λόγοι. Οι τοίχοι χωρίς μόνωση, έχουν αρκετά χαμηλή θερμοκρασία Η αυξημένη συγκέντρωση υδρατμών, η οποία οφείλεται: Αρκετά υψηλή εσωτερική θερμοκρασία Πήγες υγρασία Κουφώματα με καλή στεγάνωση
  12. Απάντηση στο ερώτημα σου μπορεί να βρεις στο άρθρο Φαινόμενο Υγροποίησης Υδρατμών
  13. Σαφώς και η ψεύδοκασα χρησιμοποιείται για την στήριξη του κουφώματος. Βέβαια μπορεί να βοηθήσει στις αλφαδίες του σοβά. Πρέπει να είναι από γαλβανισμένο στρατζαριστό και είναι καλύτερη από την στερέωση με ουπατ γιατί με την χρήση ούπατ μπορεί να πέσεις σε κάποιο κενό στο τοίχο όπου το ούπατ δεν μπορεί να σταθεί, τι κάνεις τότε με την τρύπα που έχει κάνει στο κούφωμα στο σημείο αυτό? Απλά βάζει μια βίδα που δεν κάνει τίποτα και πας αλλού να κάνει μια νέα τρύπα (πιθανό να κάνει την κάσα του κουφώματος σουρωτήρι). Παρόλα αυτά το κούφωμα δεν πρέπει να έχει άμεση επαφή με την ψευδόκασα Γιατί πρέπει να μένει ένας αρμός διαστολής Η επαφή σιδήρου με αλουμίνιο μπορεί να επιφέρει το φαινόμενο της νηματοειδούς διάβρωσης Αν το κουφώμα μας είναι ενεργειακό, πιθανή επαφή κάσας - ψευδόκασας δημιουργεί θερμογέφυρα. Το κενό στο αρμό μπορεί να δημιουργηθεί με την χρήση ειδικών ελαστικών ή ειδικών αποστατών. Με την χρήση της ψευδόκασας γίνεται εύκολη η μη καταστροφική αντικατάσταση των κουφωμάτων μετά από πολλά χρόνια, σε αντίθεση με την στερέωση με την χρήση αφρού πολυουραιθάνης όπου πρέπει το παλαιό κούφωμα να καταστραφεί όπως και να γίνουν μερεμέτια στον τοίχο αφού είναι πιθανό να ξεκολλήσουν κομμάτια σοβά-πολυουραιθάνης κατά την απεγκατάσταση.
  14. Το ζητούμενο για τα κουφώματα σου είναι να έχουν συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας Uw ≤ 3 w/m²k, δηλαδή να χαρακτηρίζονται ενεργειακά κουφώματα. Αν μιλάμε για κατασκευές μεγαλύτερες από 1m² τότε σημαντικότερο ρόλο για το Uw παίζει ο υαλοπίνακας παρόλα αυτά για να πετύχεις Uw ≤ 3 w/m²k πρέπει να κάνεις συνδυασμό προφίλ με θερμοδιακοπή (Uf ~ 2.5w/m²k) και διπλού υαλοπίνακα low-e (Ug ~ 1.6w/m²k). Εκτός και αν τα κουφώματα σου είναι μεγαλύτερα από ~ 2.5m², οπότε μπορεί να κάνεις χρήση συμβατικού προφίλ αλουμινίου και διπλού υαλοπίνακα low-e. Πάντως δεν μπορείς να έχεις το ζητούμε αποτέλεσμα με θερμοδιακόπτομενο πλαίσιο (ενεργειακό) και με συμβατικό διπλό υαλοπίνακα (εκτός ίσος για μικρά παραθυράκια λουτρού). Όσο αναφορά τους τριπλούς υαλοπίνακες που αναφέρθηκαν κάπου, για κατασκευαστικούς λόγους μπορούν να τοποθετηθούν κατά βάση σε θερμοδιακοπτόμενα προφίλ αλουμινίου. Δεν χωρούν στα περισσότερα συμβατικά συστήματα αλουμινίου ή όσα χωρούν έχουν πολύ μικρά διάκενα.
  15. Γενικά στα συρόμενα αυτό μπορεί να γίνει και να μην εξέχει τίποτα στο εσωτερικό δάπεδο. Αν γίνει σε ανοιγόμενα με κατωκάσι θα εξέχει περίπου 10mm επάνω από την επιφάνεια του εσωτερικού δάπεσου, εκτός και αν μίλαμε για ανοιγόμενη πόρτα που δεν έχει κατωκάσι ή έχει ένα μικρό κατοκάσι ύψους 10mm max. Αυτό το κατωκάσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υδατοφράκτης για όσο του επιτρέπει η διάρκεια ζωής της σιλικόνης που θα χρησιμοποιηθεί ως στεγανοτικό, σε βάθος χρόνου δεν είναι καλή λύση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.