Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακό στις τηλεπικοινωνίες ή κατατακτήριες στο Ε.Μ.Π


dolfin_eng

Recommended Posts

Καλησπερα παιδια.θελω να με βοηθησετε στον εξης προβληματισμο μου.Καταρχας ειμαι αποφοιτος ηλεκτρολογος μηχανικος ΑΤΕΙ και θελω να εμβαθυνω το επιστημονικο μου επιπεδο στις τηλεποικοινωνιες.Η ερωτηση ειναι η εξης,να κανω μεταπτυχιακο στις τηλεπικοινωνιες η να δωσω κατατακτηριες για Ε.Μ.Π για την αποκτηση διπλωματος ηλεκτρολογου μηχανικου και μηχανικου υπολογιστων του Ε.Μ.Π μιας και θεωρηται στην ελλαδα κορυφη στο κλαδο αυτο..???υποψην ειμαι 28 χρονων...

 

Γνώμες απο το κλάδο των τηλεπικοινωνιών??

ολες οι κατηγορίες..πολυτεχνείο-τει-ξένα πανεπιστήμια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

στην ζωή όλες οι αποφάσεις δεν έχουν νόημα-μένει όμως κάτι:η δικη σου ευχαρίστηση και επιθυμία.μην ρωτάς κανένα κανε ότι σου λέει το ένστικτο σου.

Αν πάλι επιμένεις να ρωτάς ,απαντώ:αν θες να πας στο δημόσιο κανε μεταπτυχιακο.

αν θες να δουλέψεις σε εταιρίες ,βρες μια δουλειά.

αν είσαι φιλόδοξος και έχεις κότσια ,δωσε κατατακτήριες και αμεσως μετα (ανεξαρτήτου αποτελέσματος)βρες μια δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

...θελω να εμβαθυνω το επιστημονικο μου επιπεδο στις τηλεποικοινωνιες.Η ερωτηση ειναι η εξης,να κανω μεταπτυχιακο στις τηλεπικοινωνιες η να δωσω κατατακτηριες για Ε.Μ.Π για την αποκτηση διπλωματος ηλεκτρολογου μηχανικου και μηχανικου υπολογιστων του Ε.Μ.Π

Αν θες να εμφαθυνεις στις τηλεπικοινωνιες προφανως και θες μεταπτυχιακο σε αυτες. Στο πολυτεχνειο θα κουραστεις πολυ για να μαθεις πολλα πραγματα που δεν εχουν σχεση με τηλεπικοινωνιες.

 

μιας και θεωρηται στην ελλαδα κορυφη στο κλαδο αυτο..???υποψην ειμαι 28 χρονων...

Γνώμες απο το κλάδο των τηλεπικοινωνιών??

ολες οι κατηγορίες..πολυτεχνείο-τει-ξένα πανεπιστήμια.

Το ΕΜΠ εχει ενα ονομα λογω παλαιοτητας, φοβαμαι πως δεν εχει και τη χαρη. Αν τελικα θες διπλωμα ηλεκτρολογου μηχανικου ισως της Πατρας το τμημα να ειναι καλυτερο (δε μπορω να σου πω αντικειμενικα γιατι απο εκει πηρα διπλωμα). Σιγουρα και αντικειμενικα ομως το τμημα της πατρας εχει 10 εξαμηνα μαθηματων + διπλωματικη (εναντι 9 + διπλωματικη στο ΕΜΠ), εχει πιο πολλα μαθηματα σε καθε εξαμηνο και πιο πολλες ωρες. Ενα προβλημα εχει το τμημα της πατρας, οτι τα παραπανησια μαθηματα ειναι κυριως ενεργειακα. Υπάρχει βεβαια η δυνατοτητα αν στραφεις προς τους τομεις των Υπολογιστων ή των τηλεπικοινωνιων να πάρεις μαθήματα απο το τμημα μηχανικων Υπολογιστων και πληροφορικής της Πάτρας. Αν δε σε ενδιαφερει το διπλωμα του ηλεκτρολογου, υπάρχει και η δυνατοτητα του τμηματος μηχανικων Υπολογιστων και πληροφορικής της Πάτρας. Εκει θα κανεις Υπολογιστες και τηλεπικοινωνιες σε μεγαλυτερο βαθος αφου το τμημα ειναι εξειδικευμενο. Επισης στην Κρητη το τμημα Ηλεκτρονικων μηχανικων και μηχανικων Υπολογιστων ειναι παλι πιο εξειδικευμενο προς Υπολογιστες και τηλεπικοινωνιες.

 

Για να συνοψισω:

Αν ηθελα εξειδικευση θα εκανα μεταπτυχιακο.

Αν ηθελα γνωσεις σε τηλεπικοινωνιες και υπολογιστες (νομιζω οτι συνδεονται στενα αυτα τα 2) μη εχοντας το υποβαθρο για να αντιμετωπισω σωστα ενα μεταπτυχιακο, θα πηγαινα στου Ηλεκτρονικους μηχανικους στην Κρητη ή στο Τμημα Μηχανικων Υπολογιστων και Πληροφορικης της Πατρας, εχοντας υποψη μου οτι με την επιλογη αυτη αποκταω και επαγγελματικα δικαιωματα που το μεταπτυχιακο δε θα μου δωσει.

Αν ηθελα γνωσεις ηλεκτρολογου μηχανικου (ολο το φασμα) αλλα και ενα διπλωμα ηλεκτρολογου μηχανικου για τα επαγγελματικα δικαιωματα, θα πηγαινα στου ηλεκτρολογους της Πατρας.

Αν ηθελα διπλωμα ηλεκτρολογου μηχανικου για τα επαγγελματικα δικαιωματα αλλα ηθελα να αποφυγω τα πολλα ενεργειακα μαθηματα και το βαρυ προγραμμα θα πηγαινα ΕΜΠ. Επισης το ΕΜΠ εναντι της Πατρας εχει ενα αλλο πλεονεκτημα που το ανακαλυψα οταν εψαχνα να μπω κι εγω με κατατακτηριες για δευτερο διπλωμα (πολιτικου μηχανικου). Στο ΕΜΠ με κατατακτηριες θα ειχα 5 εξαμηνα μαθηματων + διπλωματικη, ενω στην πατρα θα ειχα 8 εξαμηνα + διπλωματικη. Η διαφορα οφειλεται στο 1 παραπανω εξαμηνο μαθηματων της Πατρας + το γεγονος οτι στην Πατρα τους διπλωματουχους τους βαζουν στο δευτερο ετος ενω στο ΕΜΠ στο τριτο. Δεν ξερω αν ισχυει το ιδιο για τους πτυχιουχους.

Link to comment
Share on other sites

Πανω σε οτι αφορα για το ΕΜΠ που ανεφερα στην αρχη ειναι για το λογο οτι ειναι στην πολη διαμονης μου,οποτε θα ειναι πιο δυσκολο για καποιο αλλο πολυτεχνειο της ελλαδας να επιλεξω.Συμφωνω εχει πολυ καλα τμηματα πολυτεχνειων στην ελλαδα.Το διλημμα που εχω ειναι αν εχει καλυτερη επαγγελματικη προοπτικη γενικα ενα διπλωμα πολυτεχνειου η ενα master engineering στις τηλεπικοινωνιες και πτυχιο ηλεκτρολογου μηχανικου τ.ε??

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.