Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταφορά ομβρίων από όμορη ιδιοκτησία


bagge

Recommended Posts

γιαυτό (ρέμα) κλπ είπα να δη σε 5000 της ΓΥΣ

Πάντως αν μεν ειναι εντός αρμόδιοι είναι οι αρχιτέκτονες.

αν όμως ειναι εκτός ίσως συναδελφοι τοπογράφοι μπορουν να βοηθήσουν πιο πολύ.

ο ρωμαλιάδης ίσως να έχει πή κάτι

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

σε οικόπεδο τού πατέρα μου εντός οικισμού πάνω στόν επαρχιακό δρόμο στήν Ευβοια υπάρχει οικοδομή Αοροφος κατοικία και ισόγειο κατάστημα και η οικοδομική γραμμή είναι περίπου 6μ μέσα από τον δρόμο. Διαμορφώνοντας το χώρο μπροστά από το μαγαζί έδωσε κλίση 15cm από την πλάκα τού ισογείου(υπερυψωμένο 50cm) πού σβήνει στην άσφαλτο.

1.υπάρχει κάποια απαγόρευση να πάνε τα νερά στόν δρόμο όπως και αυτά από την υδροροή τού Α ορόφου;

2.υπάρχει κάποιος νόμος ότι πρέπει να τα κρατήσεις εντός τού οικοπέδου σου;

3. εκεινη την ώρα πέρασε η ΚΕΔΚΕ μάς ρώτησε πού θα πάνε τα νερά , τούς είπαμε ότι επειδή ο δρόμος μαζεύει πολλά νερά θα τα οδηγήσουμε στο τελείωμα πρός τήν μιά πλευρά τού οικοπέδου πού συνορεύει με δρόμο πού οδηγεί πρός την θάλασσα και θα ανοίξουμε ένα αυλάκι γιάτι κάποιοι έχουν υπερυψώσει τον παράπλευρο δρόμο με μπετό.Η απάντηση ήταν εντάξει. Το θέμα είναι αυτό δεν θα αρέσει στούς γείτονες. Το ότι ο παράπλευρος παλιά ιδιωτικός μετά δημοτικός είναι υπερυψωμένος (κούρμπα μεγάλη) επιτρέπεται;

 

παιδιά υπάρχει κάποια γνώμη γιατί με καίει;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

katrmp

επι επαρχιακής οδού η ΚΕΔΚΕ δεν εχει "αποψη". Ως "εντος οικισμού οδος" η συντήρηση εχει μεταφερθεί στους παλαιούς καποδιστριακούς "νυν" καλικράτειους δήμους. Ορθα τα ομβρια οδηγούνται επι "κοινοχρηστου χωρου" - οδού (βλ. αναφερόμενα απο myri, #4). Δεν εχει σημασία επί πιου σημειου επι του προσωπου της ιδιοκτησιας θα οδευσουν/καταληξουν.Για επιπλεον διαμορφωση επι του κοινοχρηστου - δημοτικης οδου (με οποια διαμορφωση εχει αυτη, δηλ χωμα, ασφαλτος κλπ) , αυτα που αναφερεις περι αυλακα κλπ θα πρεπει να λαβεις εγγραφη συμφωνη γνώμη α) τοπικού συμβουλίου Β) τεχνικής υπηρεσιας Γ)οχι των ομορων ή παροδιων ιδιοκτητων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.