Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί Ευρωπαικής ένωσης


howard_roark

Recommended Posts

Κατα την γνώμη μου και σύμφωνα με όσα έχω ακούσει,το πρόβλημα είναι στο κόστος παραγωγής καί μαλιστα σε σχέση με την Ισπανία.Ειδικά στην Μυτιλήνη όπου οι εκτάσεις

είναι ημιορεινες και ορεινές(οπου υπάρχουν ακόμη ελαιοκτήματα οπου δεν πηγαίνουν αγροτικοί δρόμοι και τις κουβαλάνε με τα μουλάρια-οπου υπάρχουν τέτοιες κλίσεις που φοβάται να περπατήσει άνθρωπος-οπου δεν μπαίνουν αγροτικά μηχανήματα) ο ανταγωνισμός της Ισπανιας με τις μεγάλες ευφορες πεδιάδες και την καταπληκτική

ανθρώπινη οργάνωση (που μεταφραζονται σε πολυ χαμηλό κοστος παραγωγής) ειναι αβάσταχτος.Ο Ισπανός πουλώντας 1,70 έχει ικανοποιητικο κερδος ενω ο Μυτιληνιος

"μπαινει" μέσα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Λοιπόν επειδή τυχαίνει να δουλεύω στην Πελοπόννησο αυτόν τον καιρό, είδα κάποια πράγματα. Ούτε βουνά έχει η Αργολίδα ούτε δύσβατα χωράφια parist. Όλα ελαιοχώραφα καμπίσια είναι. Απλά ο γέρος πάει να μαζέψει τις ελιές, λέει του γιού του και της κόρης του να βοηθήσουν, αλλά ο γιός παίζει pS3 και η κόρη φτιάχνει νύχια. Αποτέλεσμα ο γέρος πληρώνει 150 ευρώ μεροκάματο σε 3 ΙνδοΑλβανούς για να τις μαζέψει. Αν καταφέρει και βγάλει το λάδι της οικογένειας θα είναι ευχαριστημένος. Να πάει να δουλέψει ο Έλληνας και δεν θα υπάρχει ανεργία. Αλλά ελιές με Gucci παπούτσι 400 ευρώ δεν μαζέυεις φίλε μου. ΚΑΜΙΑ ΕΕ ΔΕΝ φταίει, ας βγάλουμε την τσίμπλα από το μάτι επιτέλους.

 

Στον κάμπο από όπου κατάγομαι, τους ξέρω καλά τους αγρότες. Βαμβάκι, κανόνι νερό που τσάμπα τους το δίνουν, αραλίκι όλο το χειμώνα στο καφενείο πρέφα δηλωτή, καμιά έρευνα για βελτίωση στην παραγωγή τους, επιδότηση με το έτσι θέλω (ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ) από την κυβέρνηση για να πάρουν το καινούργιο Navara, και κλέψιμο στα κιλά.

 

Άσε ρε parist τους έχουμε δεί τους πονεμένους αγροτοπαραγωγούς τύπου Μπούτου, κάθε χειμώνα στα κανάλια. Αλλού αυτά, όχι σε εμάς.

Link to comment
Share on other sites

@agrafiot

δεν υποστηρίζω κανένα Μπούτο,και ΔΕΝ ανήκω σε κανένα κόμμα.

Γιαυτα που λές πιθανόν να έχεις δίκηο-πιθανον όχι.Τι εννοώ:το σκέφτηκα και εγώ ότι στην Πελοπόνησο και αλλού έχει πεδινές περιοχές ,άρα τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ομως στην Ισπανία υπάρχει καί ένας άλλος παράγοντας, οι πολύ μεγάλες εκτάσεις ,που σημαίνει οτι μπαίνουν στα ελαιοκτήματα συνεργεία 20 ατόμων -οργανωμένα κατα ομάδες.

Οργάνωση παραγωγής δηλαδη,που δεν μπορεί να γίνει στην Μυτιληνη ,καθόσον έχουμε

μικρές οικογενειακού τύπου αγροτικές εκτάσεις.

Ευρωπαική ένωση λοιπόν σημαίνει έντονος ανταγωνισμός και ο αδύνατος απλα δεν επιβιώνει.Αυτό δεν αφορα μόνο τον αγροτικό τομέα.Σημαίνει μεγάλες εταιρείες και οι λοιποί υπάλληλοι-όπως σωστά λέει ο tpanag.Σημαίνει μεγάλα πολυκαταστήματα και οι Ελληνες υπάληλοι. κλπ κλπ.:Ερώτημα λοιπόν:Toν θέλουμε αυτόν τον εξοντωτικό ανταγωνισμό?

Και επισήμανση:Δεν ειναι σωστή η τοποθέτηση του τύπου

Να πάει να δουλέψει ο Έλληνας και δεν θα υπάρχει ανεργία. Αλλά ελιές με Gucci παπούτσι 400 ευρώ δεν μαζέυεις φίλε μου. ΚΑΜΙΑ ΕΕ ΔΕΝ φταίει, ας βγάλουμε την τσίμπλα από το μάτι επιτέλους
.Γιατί τότε θα σε ρωτήσω :Στην Γαλία που έχυναν οι κτηνοτρόφοι το γάλα

τι φταίει?Οταν πουλάνε το γάλα και με την τιμή ενος λίτρου παίρνουν ισόποση ποσότητα νερού ,μήπως έχουν δίκηο?Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το λάδι .Ειναι λοιπόν γενικευμένη και υπεραπλουστευμένη η ανάλυση σου,χωρίς αυτο να σημαίνει ότι δεν έχεις δίκηο μερικώς και κατά περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.