Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θεμελιώσεις - ερώτηση για κοιτόστρωση


 
ZaXoYs

Recommended Posts

Η ακεραιότητα της ανωδομής θα είναι σχεδόν πάντα πιο εξασφαλισμένη με μία κοιτόστρωση οπότε και ναι, το μοναδικό της μειονέκτημα είναι το κόστος, με πιθανές εξαιρέσεις:

 

 

α. Κτίρια με πολύ μεγάλες διαφορές στα ύψη της ανωδομής (και κατά συνέπεια στα φορτία) ανάλογα με τη θέση στην κάτοψη - εδώ πιθανώς να περιορίσουμε καλύτερα τις διαφορικές βυθίσεις με διαφορετικά πλάτη πεδιλοδοκών ανά θέση.

 

β. Κτίρια πάνω από διογκούμενες αργίλους, όπου σε περίπτωση ανύψωσης του υπόγειου ορίζοντα ή έντονης εισροής υδάτων θα διογκωθούν ανομοιόμορφα εκτός και αν υψηλή κατακόρυφη τάση από στοιχεία θεμελίωσης δεν επιτρέψει τη διόγκωσή τους.

 

γ. ...... (συμπληρώστε ελεύθερα) ......

 

 

Αφήνω απ' έξω τις στεγανολεκάνες, καθότι έχουν άλλα θέματα.

 

Επίσης συμφωνώ ότι τα θέματα με το Κ είναι τόσο πολύπλευρα που δεν προσφέρονται για ανάλυση μέσω post.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

οι γενικότητες για τις κοιτοστρώσεις ας σταματήσουν, γιατί υπάρχουν νέοι συνάδελφοι αλλά και παλιότεροι άπειροι που τις παίρνουν τις μετρητοίς.

Link to comment
Share on other sites

και αυτές οι γενικότητες για τις κοιτοστρώσεις ας σταματήσουν, γιατί υπάρχουν νέοι συνάδελφοι αλλά και παλιότεροι άπειροι που τις παίρνουν τις μετρητοίς.

 

Ε και γιατί δεν τους διαφωτίζεις;; Το θέμα δεν είναι μόνο να λες "δεν είναι (μόνο) έτσι!" αλλά να λες και πώς είναι το σωστό! Διαφορετικά, ποιά η χρησιμότητα του φόρουμ; Ή μήπως τις απαντήσεις σου που εμβαθύνουν περισσότερο θα πρέπει να ψάξουμε αλλού για να τις βρούμε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.