Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Προσθήκη Ορόφων Σε Κάλυψη Ισογείου Μεγαλύτερη Του Σημερινού ΓΟΚ.


armageddon_gr

Recommended Posts

Υπάρχει ένα ακίνητο νομίμως υφιστάμενο από 1952 με κάλυψη 70% του οικοπέδου. Αποτελείται από 7 τοίχους, 4 λιθοδομή και 3 τοίχοι (Με 4 κολώνες στην πρόσοψη).

Υπάρχει και επισυναπτόμενο σχέδιο.

 

Έχει κατατεθεί φάκελος στην πολεοδομία για τα παρακάτω:

 

1) Δημιουργία υπογείου

2) Κατασκευή νέας πλάκας ισογείου (στατικός ανεξάρτητη) με διαχωριστικό φελιζόλ 20 cm από την παλαιά πλάκα.

3) Κατασκευή κολώνων από το υπόγειο μέχρι την καινούργια πλάκα με αναμονές για μελλοντική προσθήκη 1ου και 2ου ορόφου.

 

Δεδομένου ότι:

 

1) Έγινε αυτοψία από τον πολεοδόμο, χωρίς να προκύψει θέμα.

2) Οι νέες κολώνες για την προσθήκη είναι σχεδόν στην περίμετρο του υφιστάμενου κτιρίου

3) Έγινε επιτυχώς ο έλεγχος ΓΟΚ και Στατικά και βρισκόμαστε στην φάση αρχιτεκτονικής επιτροπής και μετά φορολογικών (όπως βέβαια μου λέει ο μηχανικός μου, ότι τα δύσκολά πέρασαν).

4) Ο τωρινός συντελεστής κάλυψης είναι 60%.

 

Το θέμα είναι ότι ο πολεοδόμος του είπε κάτι σχετικά με το ότι, αν θέλουμε μελλοντικά να κάνουμε προσθήκη ορόφων πρέπει η κάλυψη του ΙΣΟΓΕΙΟΥ να μην ξεπερνάει τον σημερινό συντελεστή, δηλαδή 60%. Και αυτό διότι όταν τρυπήσουμε την πλάκα για το κλιμακοστάσιο – θα έχουμε αλλάξει το ΝΟΜΙΜΟ περίγραμμα (και έτσι προκύπτουν παύση εργασιών και συμμόρφωση με τους σημερινό ΓΟΚ – δηλαδή κάλυψη 60% ). Ο μηχανικός μου δεν το συζήτησε εκτενέστερα με τον πολεοδόμο, για δικούς του λόγους.

 

Έστω λοιπόν ότι παίρνω στα χέρια μου την άδεια κατασκευής. Και κατασκευάζω κανονικά Υπόγειο-Νέα Πλάκα-Κολώνες για νέους ορόφους. Και έτσι προκύπτουν εδώ τα δικά μου ερωτήματα:

 

1) Τι θα σημαίνει στην περίπτωσή μου ΝΟΜΙΜΟ περίγραμμα? Παλιά πλάκα-Φελιζόλ-Νέα Πλάκα Ή Νέα πλάκα (σε κάθε περίπτωση και το πλαϊνό περίγραμμα).

2) Μπορώ να καταθέσω αίτηση κατεδάφισης της παλαιάς πλάκας για λόγος επικινδυνότητας, αφού έχω τελειώσει το έργο?

3) Γνωρίζεται αν ισχύει ότι για την ΠΡΟΣΘΗΚΗ ορόφων στο κτίριο πρέπει να συμμορφωθώ με τον νέο ΓΟΚ?

4) Και στην περίπτωση που πρέπει να συμμορφωθώ με τον νέο ΓΟΚ. Το πρόβλημα είναι ότι καμία πλευρά του ακινήτου δεν μπορεί να κατεδαφιστεί διότι επηρεάζεται η στατικότατα του κτιρίου (και επίσης ΔΕΝ ξεχνάω ότι η πολεοδομία συμφώνησε να γίνουν οι νέες κολώνες σε χώρο εκτός της ΚΑΛΥΨΗΣ των 60%).

5) Επίσης αν το θέμα είναι το τρύπημα της πλάκας. Θα μπορούσα κατά την κατασκευή της νέας πλάκας να κατασκευάσω ταυτόχρονα και τα αναγκαία ανοίγματα (έτσι ώστε να μην το κάνω μετά και θεωρείτε αλλάγη περιγράμματος ) ?

6) Η τωρινή απόσταση Δ είναι 2,95m και αν γνωρίζω καλά βάση ΓΟΚ 1923 η απόσταση Δ ήταν 2,5m. Το ύψος του κτιρίου είναι 5,20m και 2x2,80m(ανά μελλ. όροφο). Το μελλοντικό συνολικό ύψος (περίπου 11m) έρχεται σε αντίθεση με τον κανόνα της απόστασης Δ του ΓΟΚ του 1923?

 

Το συγκεκριμένο ακίνητο μας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά και ζητάω συγνώμη σε περίπτωση που κάποια από τα ερωτήματα μου είναι ήδη απαντημένα στο FORUM.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

 

Θοδωρής

post-9226-13188723052_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.