Μετάβαση στο περιεχόμενο

Archicad vs Cascados


Recommended Posts

Είμαι μεταξύ των δύο προαναφερομένων λογισμικών. Είμαι μηχανικός και κάνω κατασκευές και με εμδιαφέρει να πάρω ένα απλό στη χρήση πρόγραμμα που να παράγει γρήγορα ικανοποιητικά σχεδιαστικά αποτελέσματα αλλά ταυτόχρονα να κάνει προμέτρηση υλικών που είναι πολύ βασικό για μένα.

Έχω πάρει δύο προσφορές για το εσπα. Θα εκτιμούσα πολύ αν κάποιος συνάδελφος με βοηθούσε στα πάρακάτω:

 

1)Oι προσφορές που πήρα μου φάνηκαν τσιμπημένες : Cascados 2950 + φπα, Archicad 3790 (μαζί με κλειδί και συμβόλαιο). Είμαι νέος μηχανικός.

 

2) Για τις ανάγκες μου, όπως τις προανέφερα, ποιό λογισμικό πιστεύετε οτι ανταποκρίνεται καλύτερα?

 

Θα ήμουν πολύ ευγνώμων αν κάποιος συνάδελφος με βοηθούσε, μιάς και αύριο είναι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

To CasCADos το δούλεψα λίγο σε demo και μου άρεσε. Τελευταία βγήκε και η έκδοση 2.5

Αν θέλεις κάτι τέτοιο ρίξε και μια ματιά στο Archline που είναι και πιο φθηνό.

Για το ArchiCAD δε γνωρίζω να σου πω.

Edit: Πες μας ποιό πήρες τελικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παιδιά πρώτα από όλα πιστεύω πως συγκρίνετε πράγματα που είναι εντελώς διαφορετικά…..γιατί τέτοιο μπέρδεμα. Τα πράγματα είναι απλά εάν θέλεις να κάνεις μικρά και απλά κτήρια χωρίς μεγάλες απαιτήσεις και πολλές αλλαγές, το Cascados, το Archline ….μπορούν να σε καλύψουν εάν όμως θέλεις πιο πολύπλοκα έργα τα οποία απαιτούν, η δομή του προγράμματος να μπορεί να σηκώνει πολύ μεγάλη βάση δεδομένων εκεί υποχρεωτικά πρέπει να πας σε ArchiCad η σε Allplan. Δηλαδή εγώ θεωρώ πιο λογικό μια σύγκριση Cascados vs Archline η ΑrchiCad vs Allplan παρά ArchiCad vs Cascados. Πρώτα από όλα τα πρώτο έχει από πίσω του μια ιστορία 25 χρόνια ενώ το Cascados 2 χρόνια

Link to comment
Share on other sites

Σέβομαι τη γνώμη σου Nurbs, αλλά ο john1rafto ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα με χαμηλό budget. Και δε νομίζω ότι τα Archline και CasCADos δε μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτά που ζητάει. Απεναντίας: έχουν και πολλά εργαλεία που με βάση της απαιτήσεις του (απ' ότι μας περιέγραψε), θα του είναι παραπανήσια. Έχουν υπερ-αρκετά εργαλεία. Τα ArchiCAD(:rolleyes:),REVIT Architecture και Allplan έχουν ακόμη πιο πολλά, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο χαοτικές οι διαφορές ή τόσο απαραίτητα αυτά τα παραπανήσια που προσφέρουν, ώστε να αξίζει να δαπανήσει κανείς ένα κάρο λεφτά περισσότερα.

Πάντως ο φίλος, δε μας είπε ακόμη σε ποιό κατέληξε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.