Μετάβαση στο περιεχόμενο

Pixis - Δωρεάν λογισμικό: νομοθεσία, μελέτες θέρμανσης, θερμομόνωσης


iliekater

Recommended Posts

AnTe , χρόνια πολλά . Σε ευχαριστώ και για τη φωτογραφία του FreeCAD . Δεν ήξερα ότι δείχνει τόσο ωραίο στο AutoCAD 2009 . Κουκλί είναι !

Λοιπόν , ας τα πάρουμε με τη σειρά :

1) Αφού στο επίπεδο του ισογείου έχεις PILOTIS , καλά έκανες και όρισες ως κατώτατο επίπεδο τον 1ο όροφο . Ωστόσω θα πρότινα το εξής : στις "Συνθέσεις κελύφους" ως κατώτατη επιφάνεια αντί της "Αέρας" να βάλεις "PILOTIS" καθώς η πρώτη ενδείκνειται για στοές , όχι για PILOTIS . Αν μάλιστα κοιτάξεις στους τύπους , θα δεις ότι σε αυτά τα δύο είδη επιφανειών υπάρχει διαφορά (έστω και μικρή) στους συντελεστές για την αντίσταση θερμικής μετάβασης , ενώ επίσης διαφορά υπάρχει και στον συντελεστή για τη συμμετοχή , των γινομένων Κ επί τις αντίστοιχες επιφάνειες , στον μέσο συντελεστή θερμοπερατότητας του κτιρίου (τον Κm) .

2) AnTe , μ'άρεσε πολύ η σκέψη σου για να "κουμπώνουν" οι δοκοί στα υποστηλώματα ! Έχεις δίκιο , για φαντάσου να πηγαίναμε να συνδέσουμε μία δοκό σε μία κολώνα με πλάτος μικρότερο από της δοκού ! Μην ανησυχείς , δεν το λέω κοροϊδευτικά . Όπως και να έχει , το αν θα έχουν το ίδιο πλάτος ή όχι δεν μας ενδιαφέρει ,, το αξιοπερίεργο είναι άλλο . Εκείνο το 0,20 μου φαίνεται εντελώς απίστευτο · είναι αντιοικονομικό , είναι αντιστατικό , είναι αντιτεχνολογικό ! Τέλος πάντων , αφού έτσι στο έδωσαν , έτσι βάλτο .

3) Σχετικά με το σημείο εκείνο όπου έγραψες πως "είναι αναμενόμενο να έχουν ίσες απώλειες αφού οι δύο όροφοι έχουν ίδια γεωμετρία/σύνθεση" .

Αυτό θα συμβαίνει μόνο αν το δάπεδο του 1ου ορόφου και το ταβάνι του 2ου έχουν την ίδια σύνθεση υλικών . Στο αρχείο Θερμομόνωσης που μου έστειλες δεν βλέπω κάτι τέτοιο , άρα θα έχουν διαφορετικές απώλειες (και διαφορετικές δαπάνες αν προχωρήσεις και στην Κατανομή δαπανών) .

4) Δεν κατάλαβα καλά τις ερωτήσεις (α) και (β) . Αν στο (α) εννοείς αν ως "βασικό" ύψος εισάγεις το μεικτό ύψος , τότε ναι , βάζεις όλο το ύψος του συγκεκριμένου επιπέδου .

Αν στο (β) εννοείς το ίδιο , τότε ναι , ως ύψος εισάγεις το ύψος όλου του επιπέδου .

5) Όσο αφορά τα τοιχεία , αυτά προσδιορίζονται στο πρόγραμμα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι κολώνες . Απορώ γιατί μπήκαν στον κόπο στην κάτοψη να στα δείξουν με διαφορετική διαγράμμιση . Η διαφορά που έχουν επιρεάζει μόνο τα στατικά , όχι τη Θέρμανση ή την Θερμομόνωση · και τα δύο είναι κατακόρυφα στοιχεία σκυρωδέματος . Όταν τα εισάγεις στο πρόγραμμα , το κάνεις όπως και στις κολώνες (προσδιορίζεις το πλάτος και την απόσταση αφετηρίας) . Από 'κεί και πέρα , αν τα πάχη τους είναι διαφορετικά , μπορείς να προσδιορίσεις στο πρόγραμμα και δεύτερο τύπο φέροντα οργανισμό .

5) Σχετικά με το μενού του FreeCAD :

Μάλλον προηγουμένως είχες παλιότερη έκδοση και όταν εγκατέστησες την 3.03 δεν ξαναφόρτωσες το μενού με αποτέλεσμα να έχει παραμείνει το παλιό μενού χωρίς την εντολή Θερμομόνωση (και ενδεχωμένως άλλες νεότερες εντολές) .

Κάτα την εγκατάσταση νέας έκδοσης καλό είναι να ακολουθείς τα βήματα που περιγράφω στο αντίστοιχο αρχείο Word . Δε θυμάμαι στις τελευταίες εκδόσεις να είχα κάνει κάποια ριζική αλλαγή , οπότε μάλλον θα αρκεί να κάνεις μόνο τα παρακάτω :

- Πήγαινε από το μενού του FreeCAD > Εργαλεία > Αποφόρτωση του μενού

- Πληκτρολόγησε : LoadFreeCADMenu_Greek

και πάτα Enter . Τώρα θα πρέπει να έχεις όλες τις εντολές .

 

AnTe , μου λείνεις και εμένα μία αποροία ; Στην κάτοψη που σου έδωσαν , τι στην ευχή συμβολίζει το 0,055 στην κάτω αριστερά γωνία ; Πάντως ωραίο σχέδιο ! Μου θυμίζει τα blueprints του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με άκρως απόρητα αεροπλάνα κτλ !

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 603
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τη δοκό για να είσαι λίγο πιο κοντά στην πραγματικότητα βάλτην με ύψος 0.3 και πλάτος 0.2

 

Πάντως στην πράξη δύσκολα θα συναντήσεις τόσο κοντές δοκούς...

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια Πολλά Iliekater κ από μένα!

 

Όντως δείχνει/είναι όμορφο και χρήσιμο το FreeCad...

Η δουλειά της εκτύπωσης εκεί έγινε με εντολή(που ξέχασα νωρίτερα να δοκιμάσω-pixisthermoisolation) και το μόνο που έμεινε με τη μελέτη θερμομόνωσης είναι η υπόθεση με τα τοιχεία (που δεν έβαλα)....

 

Είχα δοκιμάσει αυτό που προτείνεις για χρήση και τύπου 2 Φ.Ο. αλλά αυτό που δεν μπόρεσα είναι να ρυθμίσω που (=σε ποια κολώνα) έχουμε τύπο 1 και σε ποια τύπο 2, παρά μόνο να επιλέξω μόνο τύπο 1 ή τύπο 2(=ίδια σύνθεση) για όλες τις κολώνες, όπως φαίνεται κ στην εικόνα:

toixeio.jpg

 

Έτσι προς το παρόν έκανα τη μελέτη θερμομόνωσης χωρίς να πάρω υπ'όψη τοιχεία για να προχωρήσω και στη μελέτη θέρμανσης...

 

για τη μελέτη θέρμανσης...

 

#Στις άκρες-τοίχους να χρησιμοποιήσω τα αντιστοιχα "Κ" ΄δομικών στοιχείων που υπολογίστηκαν μέσω μελέτης θερμομόνωσης?

Πάντως τα προτεινόμενα με ίδια σύνθεση στοιχείων έχουν άλλες τιμές "Κ"(γιατί?), όπως φαίνεται στην εικόνα:

kdiff.jpg

 

#Για άκρες-ανοίγματα χρησιμοποιώ παντού:

Δίδυμος μονωτικός υαλοπίνακας με διάκενο 6 mm + Ξύλο , συνθετικό υλικό => Κ=2,8 Kcal/ m2hoC (το βάζω από μελ.θερμομόνωσης)

..το τυπικό πάχος ενός τέτοιου υαλοπίνακα ποιο είναι? (ο τοίχος έχει πάχος 0.2μ)

 

#Για την ανεμόπτωση οι προτεινόμενοι συντελεστές που είναι για περιοχές με υψηλό αιολικό δυναμικό είναι π.χ. για τα νησιά?..για Θεσσ/νικη υπάρχει καποια τυπική/συνήθης τιμή να βάλω (χωρις προσαυξήσεις για μη απομονωμένο κτίριο)

 

#Για εσωτερικό τοίχο

α)μάλλον σχεδόν πάντα ανεμόπτωση 0%

β)ποια η τυπική τιμή διακοπτόμενης λειτουργίας? (...να το βάλω 15% με βάση διάρκεια-για 14ωρη λειτουργία?)

 

 

Υ.Γ. Το 0.055 σε πραγματικές διαστάσεις αντιστοιχεί σε 4.4cm, ενα κομμάτι εσ.τοίχου που μπήκε για καλύτερο "κουμπωμα" της εκεί πορτας! όντως το σχέδιο έχει πλάκα...η αντιστροφή χρωμάτων+οι στάμπες δίνουν το top-secret-feeling:p

Link to comment
Share on other sites

AnTe , για μια άλλη μια φορά έθιξες ωραία θέματα ! Ας τα πάρουμε ένα-ένα :

1) Σχετικά με την τύπωση στο FreeCAD : ναι , υπάρχει και η εντολή για τη γραμμή εντολών , όμως πέσε μου , σου φορτώθηκε το μενού του FreeCAD ;

2) Σχετικά με τους τύπους (1 και 2) του Φ.Ο. : έχεις δίκιο , δεν μπορείς να ορίσεις τον τύπο για τις επιμέρους κολώνες . Αυτό γίνεται στα ανοίγματα , αλλά όχι και στις κολώνες . Βλέπω κάνεις πολύ αναλυτικό υπολογισμό ! Πιστεύω πως θα λάτρευες τον Κανονισμό θερμομόνωσης πιο βόρειων χωρών , στις οποίες είναι πολύ πιο περίπλοκος από τον ελληνικό ! Ωστόσω , αυτό για τις κολώνες μου είχε φανεί περιττό να γίνεται και για να πω την αλήθεια συνεχίζει να μου φαίνεται περιττο , εντούτοις αν κάποιος θέλει να ορίσει οπωσδήποτε διαφορετικό τύπο σε κάθε κολώνα , δεν έχουμε λόγο να του το αρνηθούμε , οπότε στο μέλλον ίσως προσθέσω αυτήν τη δυνατότητα .

Όπως και να έχει όμως μην ανυσηχείς , διότι κοίτα τι συμβαίνει : δεν έχει νόημα να προσθέτεις μερικούς πόντους επιπλέον στο σκυρώδεμα (είτε κολώνα είτε τοιχείο) , καθώς αυτό αφενός είναι υλικό με χάλια συντελεστή θερμοδιαφυγής και αφετέρου κανείς δεν θα μπορεί να σου προσδιορίσει ποτέ πόσο ακριβώς τμήμα του σκυρωδέματος επιτρέπει την θερμοδιαφυγή προς τις δύο κατευθύνσεις (τουλάχιστον όχι στον ελληνικό κανονισμό) (με το κίτρινο χρώμα) , όπως φαίνεται στο σχηματάκι που έφτιαξα παρακάτω :

10992922.png

Παρατήρησα και κάτι άσχετο : σου έδωσαν τοίχο με πάχος μεγαλύτερο από το τοιχείο !

Τέλος πάντων , αυτό που κάνουμε στον υπολογισμό , είναι να λάβουμε υπόψη μας το συνηθέστερο και δυσμενέστερο πάχος . Έτσι λοιπόν , όλα τα περιμετρικά στοιχεία του Φ.Ο. (είτε κολώνες είτε τοιχεία) τα παίρνουμε με πάχος 0.20 m . Συννεπώς θα κάνεις χρήση μόνο ενός τύπου Φ.Ο. , με πάχος 0.20 . Αν θες , δοκίμασε να υπολογίσεις και με επιπλέον 5 cm στις άκρες του κτιρίου και θα δεις εντελώς αμελητέα διαφορά (συν το ότι , όπως είπα , ούτως ή άλλως δεν είναι γνωστό πόσο πάχος να λάβεις στην γωνία) .

Και κάτι τελευταίο : μην κάνεις διάκριση ανάμεσα σε τοιχεία και κολώνες . Προσωπικά θεωρώ πως δεν θα έπρεπε καν να σε μπλέξουν και με τις δύο έννοιες , μιας και μου φαίνεται πως πιο πολύ σε έχουν μπερδέψει . Και τα δύο είναι στοιχεία σκυρωδέματος και χυτεύονται ταυτόχρονα , δηλαδή δεν είναι ξεχωριστά αντικείμενα . Συννεπώς , σε κάθε τοιχείο που είναι δίπλα-δίπλα με κολώνα δες εξωτερικά πόσο μήκος έχουν (ή πλάτος όπως φαίνονται στις όψεις) ΣΥΝΟΛΙΚΑ και εισήγαγε στο πρόγραμμα ΕΝΑ στοιχείο , όχι δύο .

3) Σχετικά με το ό,τι εισήγαγες μόνο τις κολώνες και όχι τα τοιχεία : Εντάξει , πλέον μπορείς να εισάγεις άμφια τα τοιχεία και τις κολώνες (πλέον θα πάψω και εγώ να τα λέω ξεχωριστά ! ) , αλλά απλά πληροφοριακά , αν ήταν να έβαζες μόνο κάποια απ'τα δύο , να έβαζες τα τοιχεία (φτου ! , εγώ μόλις τώρα είπα πως δεν θα ξανακάνω διακρίσεις ! ) καθώς στην περίπτωσή σου αποτελούν με συντριπτική διαφορά περισσότερη εξωτερική επιφάνεια , απ'ότι τα τετραγωνάκια (οι κολώνες) στις άκρες του κτιρίου .

4) Σχετικά με το τι Κ να λάβεις στη μελέτη Θέρμανσης : αφού πρόκειται για το ίδιο κτίριο και προπάντων αφού πρόκειται μόνο για εκπαιδευτική εργασία , θα πρότινα να λάβεις τις τιμές που προέκυψαν πριν , από τη μελέτη Θερμομόνωσης .

5) Γιατί συναντάς διαφορετικό Κ στους καταλόγους που προτίνει το πρόγραμμα , σε σύγκριση με αυτούς που προέκυψαν από τους υπολογισμούς σου :

Αυτό και αν είναι ωραίο θέμα ! :

Οι τιμές που βλέπεις στην Θέρμανση προέρχονται από τον ίδιο τον Κανονισμό καθώς και από διάφορες βιβλιογραφίες . Όπως βλέπεις , οι τιμές δεν έχουν μεγάλη διαφορά · ειναι λίγο πιο μεγάλες , κάτι που σημαίμει πως το συγκεκριμένο στοιχείο "μπάζει" περισσότερο , δηλαδή δουλεύει υπέρ σου (οδηγεί σε πιο αυστηρή θέρμανση) . Αυτό είναι σωστό καθώς για να λέμε την πικρή αλήθεια δεν υλοποιούνται πάντα σωστές μονώσεις . Αν μάλιστα δεις και το σχόλιό μου στο συγκεκριμένο παράθυρο διαλόγου , προτίνω να λαμβάνεις χειρότερο "Κ" , ασχέτως του τι προκύπτει στην Θερμομόνωση . Προσωπικά το κάνω σε κάθε παλιό κτίριο , αλλά και σε νέα οικοδομική άδεια !

Τέλος , υποψιάζομαι πως το "Κ" οι συγγραφείς και οι νομοθέτες το έχουν δώσει μεγαλύτερο (δηλαδή χειρότερο) διότι τα χρόνια εκείνα το υπολόγιζαν με χειρότερη θερμομόνωση (το λ της εποχής ήταν γύρω στο 0.032 , αντί για 0.028 σήμερα) .

6) Σχετικά με το πάχος στα ανοίγματα : στη μελέτη Θέρμανσης δεν έχει σημασία το τι πάχος θα ορίσεις . Μάλιστα αυτή η τιμή (πάχος) δεν έχει σημασία όχι μόνο στα ανοίγματα , αλλά σε όλες τις ακρες (τοίχοι , δάπεδα και πάει λέγοντας) . Ο λόγος είναι απλός : τον παράγοντα "πάχος" τον έχεις ήδη λάβει υπόψη σου κάτα τον προσδιορισμό του Κ (είτε αν τον υπολόγισες ο ίδιος σε σχέση με τα λ και τα αντίστοιχα πάχη , είτε αν το επέλεξες έτοιμο από κατάλογο του προγράμματος ! ) .

Η τιμή που θα εισάγεις στο "πάχος" απλά εκτυπώνεται και δεν υπεισέρχεται πάλι στον υπολογισμό (απλά για να μπορείς να παρακολουθήσεις ευκολότερα τα εκτυπομένα αποτελέσματα) .

7) Σχετικά με την πρσαύξηση λόγω ανέμου : αν το κτίριό σου είναι μέσ'τη μέση του πουθενά και το φυσάει ο Αίολος κάργα , τότε προτίμησε τους αυξημένους συντελεστές μέσα από το μαύρο πινακάκι . Προσωπικά μου φαίνονται μεγάλοι , αλλά τόσο προτίνουν πολλοί συγγραφείς . Αλλιώς (μέσα στην πόλη , οικισμούς κτλ) προτίμησε απλά μόνο τις προσαυξήσεις στα δεξιά του παραθύρου (π.χ. αφού εσύ έχεις 1ο και 2ο όροφο , βάλε 0% στον 1ο και 2% στον 2ο) .

8 ) Ανεμόπτωση σε εσωτερικούς τοίχους : AnTe , δυστηχώς δεν θυμάμαι ακριβώς πού στην ευχή το είχα διαβάσει και δεν θυμάμαι πώς το δικαιολογούσε , αλλά από κάπου είχα ασπαστεί την άποψη σύμφωνα με την οποία και στους εσωτερικούς τοίχους βάζουμε την ίδια προσαύξηση λόγω ανέμου με αυτή των εξωτερικών τοίχων (αν φυσικά υπάρχει , διότι μπορεί να είναι και 0%) . Στα στοιχεία που δεν βάζουμε , το πρόγραμμα από μόνο του κλειδώνει το αντίστοιχο κουτάκι . Πάντως αν εσύ θες να βάλεις 0% , το πρόγραμμα δεν στο απαγορεύει .

9) Σχετικά με την διακοπτόμενη λειτουργία : αν μπορείς να εκτιμήσεις βάλ'το όπως κρίνεις . Εγώ μετά από διάφορες συζητήσεις κατέλειξα στο 20% .

 

Αυτάααααα........

Ουφ , χουφ , πουφ !

AnTe , απόψε με λαχάνιασες ! Πιστεύω πάντως να σε κάλυψα !

Τα λέμε αύριο πάλι ! Πάω να ψάξω και τίποτα να φάω διότι με έπιασε και η πείνα !

Link to comment
Share on other sites

Iliekater όσο και να σ'ευχαριστήσω λίγο θα είναι...

....η βοήθεια που μου δίνεις είναι ανεκτίμητη!

 

ότι χρειατείς κ μπορώ να βοηθήσω απλά πες το κ έγινε!

...μιας και ξέρω και λίγο από corelιστικα έκανα και στα γρήγορα ένα σχεδιάκι παραθύρων και bannerακι σαν δείγμα

para8ira.jpg

pi3isplash.jpg

(ότι χρειαστείς για banners,splash screens,σχεδιάκια κλπ δώσε διαστάσεις και το κάνω)

 

Mετά για το FreeCad (το τέσταρα και σε autocad2010)

 

-στο autocad2009: ακολουθώντας τα βήματα που προτείνεις είτε εδώ είτε στα manual (=το ξαναπέρασα και από την αρχή) δεν κατάφερα να φορτώσω στο μενού του freecad επιλογή για εκτύπωση μελέτης θερμομόνωσης. Επίσης κάτι που δεν είπα νωρίτερα είναι ότι στο autocad2009(και 2010) το default workspace/interface(=2d drafting & annotation) δουλεύει με ribbons και δεν ξέρω αν έχει δυνατότητα "display menu bar"(=εμφάνιση freecad menu)...στο autocad classic (workspace) εμφανίζεται κανονικά μαζί με το υπόλοιπο menu bar (αυτά φαίνονται και στο πιο κατω screenshot ...επίσης στέλνω στο pixis mail λίστα αρχείων freecad FC3filelist.txt(μπας και μου λείπει τίποτα-που δεν πιστεύω)

frcdpr.jpg

 

-στο autocad2010: δεν φορτώνονται πολλές βιβλιοθήκες του ΠΙΞΙΣ (επισυνάπτω 2010.txt που το δείχνει αυτό και επίσης δείχνει κ το error "no function definition: VLAX-PRODUCT-KEY"...που σημαίνει ότι μπορεί κ να φταίει η κόπια autocad2010 που δουλεύω -την εχω πειράξει αρκετά:P-)

 

 

Για τη μελέτη θέρμανσης κάποιες ακόμη αποριο-επισημάνσεις:

 

Από παρακάτω εικόνα(είναι από παράδειγμα φακέλου "examples"):

example.jpg

 

#Καθαρό ύψος=από δάπεδο σε οροφή(ταβάνι) του ορόφου?

#εξωτερική θερμοκρασία για δαπεδο=να πάρω όπως στο π.χ. 15 οC (=αντιστοιχία με χειρότερη επιθυμητή -χωλ- κάτω ορόφου) ή μήπως την μέση επιθυμητή αναλογικά με τετραγωνικα από κάτω όροφο

 

#Για την διακοπτόμενη λειτουργία=γιατί 20% και όχι 0%...νόμιζα ότι διακοπτόμενη λειτουργία αφορά τοίχους με ανοίγματα(=πόσο συχνά ανοιγοκλείνουν)...

 

#Ύψος ή πλάτος= μάλλον πλάτος για δάπεδα-οροφές και ύψος για όλα τ άλλα(που είναι κάθετα)....αλλά στο π.χ. αν πλάτος δαπέδου 3μ και μήκος 1.7μ τότε θα έπρεπε το Δωμάτιο113 του παραδείγματος να είχε 1.7Χ3=5.1 τμ και όχι 1τμ όπως λέει στα χαρακτηριστικά χώρου

 

#επίσης στο παράδειγμα γιατί δεν λαμβάνεις υπόψη Φ.Ο. στις άκρες...

 

Αυτά για σήμερα...ελπίζω να μην σε ξανα-κούρασα,-σω:P

Καλό βράδυ!

2010.txt

Link to comment
Share on other sites

AnTe , συγνώμη που δεν σου απάντησα εχθές , παρότι είχα δει το μύνημά σου , αλλά είχα γυρίσει αργά .

Λοιπόν , πάμε :

1) Οι εικόνες είναι πολύ ωραίες ! Η 2η δείχνει καταπληκτική · η 1η πιστεύω πως μπορεί πολύ άνετα να χρησιμοποιηθεί στα "σχεδιάκια" . Μου άρεσε πολή η ιδέα και με τις διεκεκομένες γραμμές . Αν μπορείς , φτιάξε με ίδιο ύψος και μία αντίστοιχη για τις πόρτες . Επίσης , αν γίνεται , βάλε πράσινο χρώμα , καθώς παντού στο πρόγραμμα χρησιμοποιώ το πράσινο για ανοίγματα .

Η πρώτη νομίζω πως θα ήταν πολή καλή για εικόνα καλωσορίσματος στην έναρξη του προγράμματος !

2) Σχετικά με το μενού του FreeCAD : απεγκατέστησε το μενού και ξαναφόρτωσέ το . Δοκίμασε να το κάνεις και χειρονακτικά (Tools > Menus...) .

Αυτό που μου έκανε εντύπωση στη λίστα που μου έστειλες είναι πως δεν φαίνεται το FreeCAD να βρίσκεται εντός κάποιου φακέλου AutoCAD . Το τι συνέπειες έχει αυτό είναι δύσκολο να προβλεφθεί ...

3) Ναι , το καθαρό ύψος επιπέδου είναι η απόσταση από το δάπεδο έως το ταβάνι . Μιας και σου αρέσει η λεπτομέρεια , έχε υπόψη σου πως αν το επιθυμείς , μετέπειτα όταν θα προσδιορίζεις τα δωμάτια του κάθε επιπέδου , έχεις τη δυνατότητα να βάλεις καθαρό ύψος διαφορετικό από αυτό του επιπέδου (είναι αρχικά προεπιλεγμένο) , π.χ. στα μπάνια συνήθως το καθαρό ύψος είναι μικρότερο καθώς από πάνω υπάρχει παταράκι) .

4) Για την εξωτερική θερμοκρασία της εκάστοτε άκρης , συμβουλέψου τον αντίστοιχο κατάλογο . Εγώ σε όλες τις εξωτερικές άκρες (τοίχους , παράθυρα , ταβάνια , οροφές) θα έβαζα -5°C (Θεσσαλονίνη) . Εξαίρεση θα αποτελούσε το διαχωριστικό ταβάνι/δάπεδο ανάμεσαστις δύο ιδιοκτησίες , όπου θα έβαζα 15°C (όπως στον κατάλογο πληροφοριών) . Επίσης , σε τυχον εσωτερικούς τοίχους που διαχωρίζουν το δωμάτιο από άλλο δωμάτιο μη θερμενόμενο θα βάλεις 3°C .

5) Η προσαύξηση λόγω διακοπτόμενης λειτουργίας αναφέρεται στην εγκατάσταση , όχι στα παράθυρα ! Σε αντίθεση με άλλες χώρες , εδώ οι εγκαταστάσεις δεν δουλεύουν συνεχώς . Όταν λοιπόν ξαναπαίρνουν μπρος , ένα μέρος της θερμότητας χάνεται για να (ξανα)ζεστάνουν τον εαυτό τους .

6) Ναι ! πολύ εύστοχη παρατήρηση , στο εμβαδό δαπέδου δεν έχω εισαγάγει σωστή τιμή .

7) Αν έχεις τα στατικά του κτιρίου , τότε είναι η ιδανική κατάσταση και μπορείς να υπολογίσεις πολύ καλά τη Θέρμανση . Ωστόσω , μπορεί κάποιος συνάδελφος να σου δώσει να του κάνεις τη Θέρμανση χωρίς ακόμα να έχει τα στατικά έτοιμα , οπότε δεν γνωρίζεις πού "πέφτουν" κολώνες . Μερικοί μάλιστα παρεξηγιούνται αν τους το πεις ... Σε αυτή την περίπτωση είσαι αναγκασμένος να προχωρήσεις με ό,τι έχεις . Αν θες να σεβαστείς και το δόλιο τον ιδιοκτήτη , ανέβασε λίγο τους συντελεστές θερμοπερατότητας (τα Κ) .

Μία άλλη περίπτωση που θα σου συμβεί , έιναι να σου ζητήσουν να κάνεις θέρμανση σε υπάρχων κτίριο , στο οποίο να μην μπορείς να βρεις τις κολώνες (π.χ. σε παλιά σπίτια) , οπότε οδηγήσε πάλι στα ίδια .

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τα σχεδιάκια,banner:D

 

 

#Γενικά για χρώματα:

Γενικά το ασπρόμαυρο (grayscale-8bit) έχει το πλεονέκτημα της οικονομίας χώρου (=πιο μικρό αρχείο) και οικονομίας εκτύπωσης...γι αυτό αν είναι να κάνουμε πολλά είναι πρακτικό να τα κάνω grayscale-8bit έναντι RGB-24bit(=έγχρωμο τυπογραφείου)....(αυτό είναι λεπτομέρεια αν δεν κάνουμε πολλά)

 

#Σχεδιάκια

Για σχεδιακια (παρα)θύρων θα βάλω πράσινο και μετά

σίγουρα να κρατήσω 320px ύψος?

το τελευταίο δικό σου πρέπει να ήταν 795Χ199px

...αλλά "ξεχείλωνε" λίγο βάση με τ'άλλα σχεδιακια(με h οικοδομης) που ήταν γύρω στα 768Χ150

 

Η γνώμη μου είναι να ξανακάνω όλα τα σχεδιάκια και να τα χωρίσουμε σε δύο μέρη(Α,Β)...ένα για τα h κτιρίου+κολώνα και ένα για τις (παρα)θύρες...σε αυτή την περιπτωση πάλι θα χρειαστώ μέγιστες δυνατές διαστάσεις (μου φαίνεται είναι γύρω στα 800X515px)

 

#Banner

Τι να γράφει? (σαν υπότιτλο)

..."Δωρεάν λογισμικό: μελέτες θέρμανσης, θερμομόνωσης, κατανομής δαπανών"

 

#Για Freecad+autocad2009

η λίστα που σ' έστειλα δεν είναι από το φάκελο εγκατάστασης autocad αλλά από backup (=υπάρχει κ στο autocad ότι υπάρχει κ εκεί)

 

Τέλος έκανα λάθος πριν που έλεγα δεν γίνεται "display menu bar" (=+freecad menu) στο default workspace με τα ribbons...

η menu bar γίνεται εμφανίσιμη όπως φαίνεται παρακάτω:

0508Circle_03.jpg

(δεξί κλικ στην quick access toolbar και επιλογή show menu bar)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.