Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Άδεια συνεργείου αυτοκινήτων


at200

Recommended Posts

εχω ξεκινησει τη διαδικασια για αδεια του συνεργειου μου,εχουν γινει οι πληρωμες στη τραπεζα και εχω παρει αριθμο πρωτοκολου.το προβλημα μου ειναι οτι η εισοδος του βρισκεται απεναντι απο μια πλατεια.εχω βεβαιωση του δημου και της πολεοδομιας οτι μου επιτρεπουν την λειτουργεια παρολ'αυτα ο προεδρος του υπουργειου δεν υπογραφει.υπαρχει καποια λυση γι'αυτο το θεμα?

Link to comment
Share on other sites

Aγαπητέ at200,

φοβάμαι πως οι βεβαιώσεις του Δήμου και της πολεοδομίας που επικαλείστε δεν λένε ακριβώς αυτό που μας αναφέρετε, ότι δηλαδή σας επιτρέπουν τη λειτουργία του συνεργείου. Ο Δήμος απλά γνωμοδοτεί και η πολεοδομία επιβεβαιώνει τη χρήση γης. Για να αρνείται ο αρμόδιος υπάλληλος του τμήματος περιβάλλοντος ή ο διευθυντής του τμήματος, θα υπάρχει σοβαρός λόγος, σίγουρα δεν έχουν κάτι προσωπικό μαζί σας. Πιστέψτε με. Ζητήστε γραπτώς την άρνησή τους και διαβάστε την με έναν μηχανικό, ο οποίος θα σας εξηγήσει με ακρίβεια και λεπτομέρειες γιατί σας αρνούνται τη λειτουργία του συνεργείου.

Link to comment
Share on other sites

Π.Δ. 78/1988

 

 

Απαγορεύεται η ίδρυση και λειτουργία συνεργείου στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α) Όταν γειτνιάζει άμεσα με ορατό αρχαιολογικό χώρο, ιστορικά τόπο ή μνημείο, σχολείο, βρεφονηπιακό σταθμό, γηροκομείο, νοσοκομείο ή κλινική. Η γειτνίαση συνεργείου με αρχαιολογικό χώρο, ιστορικό τόπο ή μνημείο, σχολείο, νοσοκομείο, κλινική, βρεφονηπιακό σταθμό ή γηροκομείο, χαρακτηρίζεται ως άμεση εφ' όσον μεταξύ του περιγράμματος του συνεργείου και των ορίων του αρχαιολογικού χώρου ή ιστορικού τόπου ή μνημείου, ή του κτιρίου του σχολείου, νοσοκομείου, κλινικής, βρεφονηπιακού σταθμού ή γηροκομείου δεν παρεμβάλλεται δρόμος ή κτίσμα ή ακάλυπτος χώρος ανεξαρτήτως πλάτους.

β) Σε κτίρια ή οικόπεδα που έχουν πρόσωπο με λειτουργική είσοδο ή έξοδο είτε επί οδού απέναντι από χώρο εκκλησίας, πλατείας ή πρασίνου, αν και εφόσον υπάρχει σχετική απαγόρευση που να απορρέει από εγκεκριμένη πολεοδομική μελέτη, είτε επί πεζοδρόμου. Για τις περιπτώσεις αυτές απαιτείται βεβαίωση της οικείας Πολεοδομικής Αρχής. Σε κτίρια ή οικόπεδα που έχουν πρόσωπο σε τέτοιο χώρο κοινής χρήσεως από μία ή περισσότερες πλευρές τους, στις οποίες δεν υπάρχει λειτουργική είσοδος ή έξοδος του συνεργείου, επιτρέπεται η ίδρυση και λειτουργία συνεργείου εφόσον δεν υπάρχει οπτική επαφή των χώρων εργασίας του συνεργείου με τους ανωτέρω κοινόχρηστους χώρους.

γ) Σε απόσταση μικρότερη των 15 m από το πλησιέστερο σημείο αντλιών καυσίμων, φρεατίου δεξαμενών καυσίμων και στομίων εξαέρωσης αυτών για συνεργεία για τα οποία από τις διατάξεις του παρόντος είναι υποχρεωτική η χρήση φλόγας ή χρησιμοποιείται αποδεδειγμένα.

Η μέτρηση γίνεται από το πλησιέστερο άνοιγμα του συνεργείου μέσα στο οποίο χρησιμοποιείται φλόγα οξυγόνου ή ηλεκτροσυγκόλλησης κλπ

δ) Σε κτίρια με υπερκείμενους και υποκείμενους ορόφους, εφόσον από όλο τον κανονισμό του πολυώροφου κτιρίου απαγορεύεται η ίδρυση και λειτουργία τέτοιας εγκατάστασης και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Ν. 1577/1985 «Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός».

ε) Για την περίπτωση των συνεργείων που επιδιορθώνουν κινητήρες αερίων καυσίμων πρέπει να τηρούνται εκτός των παραπάνω και οι παρακάτω αποστάσεις:

αα) 45 m από τον άξονα διαδρόμου δουλειάς διέλευσης γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας τάσης 66.000 VOLTS και άνω όπως και σταθμών ιδιοπαραγωγής ή 30 μέτρα από εναέριες ηλεκτρικές γραμμές κατώτερης των 66.000 VOLTS.

ββ) 20 m από αποθήκες εύφλεκτων ή εκρηκτικών υλών.

γγ) 100 m από τα σύνορα των οικοπέδων: παιδικών σταθμών, κατασκηνώσεων, περιφραγμένων χώρων άθλησης, σωφρονιστικών ιδρυμάτων και νεκροταφείων, κινηματογράφων, θεάτρων, κέντρων διασκέδασης, κλειστών γυμναστηρίων, δημοσίων υπηρεσιών τερματικών σταθμών υπεραστικών λεωφορείων ή τραίνων και αεροδρομίων.

δδ) 45 m από εγκατάσταση, της οποίας η λειτουργία προϋποθέτει χρήση φλόγας ή ηλεκτροσυγκόλλησης. Προκειμένου περί εστιών εστιατορίων και λεβητοστασίων κεντρικών θερμάνσεων, εφόσον αυτές εγκαθίστανται μέσα σε ιδιαίτερο διαμέρισμα, χωρίς να έχει άμεση επικοινωνία με το χώρο του συνεργείου, η απόσταση μπορεί να είναι μικρότερη από 45 m και μέχρι 30 m.

εε) 150 m από γήπεδο χωρητικότητας πάνω από χίλια (1.000) άτομα, νοσηλευτικά ιδρύματα και στρατόπεδα.

Η μέτρηση των παραπάνω αποστάσεων γίνεται από το πλησιέστερο σημείο του περιγράμματος του συνεργείου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.