Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη αποθήκης


iri78

Recommended Posts

Καλησπέρα! Μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει στο εξής: σε ισόγεια κατοικία (εντός οικισμού <2000 κατ.) έχουμε προσθήκη ορόφου αποθήκης (εμβαδού ίσου με το ισόγειο) και στέγης. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στις χρήσεις. Η ελέγκτρια είπε ότι μάλλον δε μπορεί να περάσει σαν αποθήκη (χωρίς περεταίρω διευκρίνηση) και ότι θα το κοιτάξει (εν καιρώ...), ότι πιθανόν να περάσει ΕΠΑΕ (δεν περνάει κανονικά). Κάποια ιδέα για το ποιό μπορεί να είναι το πρόβλημα? Ηδιαρρύθμιση είναι αυτή μιας αποθήκης, το ύψος επαρκές...

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε αγροτικές αποθήκες, επαγγελματικές αποθήκες και απλά αποθηκευτικούς χώρους κατοικίας ή βιομηχανίας ή καταστήματος.

Εσύ σε τι αποθήκη αναφέρεσαι?

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αρκεί να τον τιμολογήσεις ως κατοικία.

Και επάνω στο σχέδιο θα γράψεις "Αποθηκευτικός χώρος κατοικίας"

Link to comment
Share on other sites

Σωστα αναφερει παραπάνω ο erling.

Εγώ είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με το ΙΚΑ καθώς δεν το δεχόντουσαν στην κατηγορία με τις αποθήκες, αλλα στις κατοικίες με αποτέλεσμα να προκύπτουν αρκετά παρπάνω ημερομίσθια.

και αυτο γιατι ήταν αποθηκευτικός χώρος κατοικίας (λανθασμένα κατα την αποψή μου)

Αν θες, πες μας πως θα αντιμετωπιστεί η δικιά σου περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να μην το δεχτούν ως βοηθητικό χωρο? Δεν το καταλαβαίνω. Για κανε πως δεν φτιάχνεις καθόλου παράθυρα ώστε να μην βγαίνει ο υπολογισμός φωτισμού.... τι θα γίνει? το πρόβλημα στο ικα το περνάμε? για την ΕΠΑΕ όμως θέλει πολύ καλό διάβασμα για να υποστηρίξεις την θεωρεία σου περί έλλειψης παραθύρων, κ το πως εντάσσονται...

Βεβαια τους καταλαβαίνω... τόσα έχουν δει τα μάτια μας!:shock:

Link to comment
Share on other sites

Μίλησα πάλι μαζί της και μου είπε πως α)λόγω εμβαδού (130 τ.μ.) δε μπορεί να θεωρηθεί βοηθητικός χώρος κατοικίας και β) η επιτρεπόμενη χρήση στην περιοχή είναι γενική κατοικία και το μόνο που επιτρέπεται είναι κατοικία ή γεωργική αποθήκη. Για να αποφύγω μεγάλη αύξηση κόστους, τιμολογώντας το ως κατοικία, μου πρότινε (είναι και συνεργάσιμη) την περίπτωση να πάω με μειωμένο συντελεστή (να βγάλω 10 τ.μ. ημιυπαίθριο) αλλά ως γνωστόν δε γίνεται σε προσθήκη όπου το υφιστάμενο είναι >120 τ.μ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.