Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπορώ να βγάλω άδεια μικρής κλίμακας για τέντα ή πέργκολα καταστήματος στην πρασιά;


Recommended Posts

Μπροστά σε ένα κατάστημα ( Προποτζίδικο ) ο ιδιοκτήτης του έχει βάλει τέντα ( όπως αυτές που βάζουν συχνά σε διαμερίσματα ) ενώ στα δυο πλαϊνά της τέντας, ανάμεσα στα κάθετα στηρίγματα της και στον τοίχο έχει κρεμάσει πλαστικό διάφανες νάιλον.

Το πρόβλημα είναι με τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας οι οποίοι έχουν βάλει και δικηγόρο ώστε να βγει αυτή η κατασκευή λογω φόβου, μην τυχών και χρησιμοποιηθεί από κλεφτές για να ανέβουν στους πάνω ορόφους αλλά και για λόγους μη κακομορφίας σε σχέση με την υπόλοιπη πρόσοψη.

Η ερώτηση είναι αν μπορώ να εντάξω την συγκεκριμένη κατασκευή η μια ξύλινη Πέργκολα στις εργασίες μικρής κλίμακας.

Το κατάστημα ανήκει στον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη, Η κατασκευή της τέντας είναι στην πρασιά ( και όχι στο πεζοδρόμιο ) και καταλαμβάνει χώρο εισόδου στο κατάστημα (δεξιά και αριστερά υπήρχαν από την αρχή ζαρντινιέρες ( Δεν χρησιμοποιείτε δηλαδή από άλλους ιδιοκτήτες ).

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Η τέντα είναι μεγάλη ιστορία-ιδίως εκείνες οι παλαιού τύπου που είχανε και τους οδηγούς ολίσθησης - δεν περνάει στην μικρής κλίμακας. Είχα περίπτωση που την ξηλώσανε από το εξώστη... Η πέργκολα ναι.

Δες αρθ 17 ΓΟΚ"Κατασκευές στους ακάλυπτους χώρους" http://www.tee.gr/online/afieromata/2000/2122/index.shtml

και μικρης κλιμακας:ιβ. http://www.domiki.gr/adeies/oikodomikh-adeia2.htm

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εχω την εντύπωση ότι στην πρασιά δεν επιτρέπονται τέτοιες κατασκευές. Μόνο στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου. Ας με διορθώσουν οι συνάδελφοι αν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά δεν επιτρέπονται οι τέτοιες κατασκευές(κλεισμένες με τα νάιλον και τέτοια) χωρίς να έχουν οικοδομική άδεια διότι θεωρούνται στεγασμένοι χώροι. Στην πρασιά δεν επιτρέπονται κιόλας. Πέργολες όμως επιτρέπονται. Χωρίς νάιλον και τέτοια.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα ρώτησα έναν μηχανικό εφαρμογής στο Περιστερι ο οποίος μου είπε ότι η πέργκολα επιτρέπεται στην πρασιά αλλά όχι η τέντα η οποία έχει στηρίγματα στο κάτω μερος της.

Ακόμα και οι τέντες που βλέπουμε στα μπαλκόνια δηλαδή είναι παράνομες. Επιτρέπονται μόνο οι τέντες οι οποίες στηρίζονται μόνο στον τοίχο και πουθενά αλλού.

Το κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος μηχανικός εφαρμογής είναι σε άλλη πολεοδομία από αυτήν που θα πρέπει να καταθέσω την συγκεκριμένη δουλεία. Για την συγκεκριμένη πολεοδομία μάλιστα ένας συνάδελφος μου είπε να μην το επιχειρήσω καν γιατί είχε παρόμοια περίπτωση την οποία απέρριψαν.

Ο καθένας τα δικά του.

Δεν μου λέτε. 300 είναι πολλά για μια τέτοια δουλειά;

Link to comment
Share on other sites

@pavloselef

 

Το ''300'' αφορά απορία για την αμοιβή σου και πρέπει να ψάξεις στον τομέα των Αμοιβών (αναζήτησε όσα λένε για αναλυτικό προϋπολογισμό).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.