Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε μία μελέτη της 4Μ είδα οτι πρέπει να ισχύει ο παρακάτω υπολογισμός kW = (ΣkixFi)/ (Fw) < 0.6 kcal/m2hoC για κάθε προσανατολισμό. Ο κανονισμός θερμομόνωσης δεν αναφέρει κάτι σχετικό. Γνωρίζει κάποιος από εσας κάτι για αυτό το θέμα; Ευχαριστώ.

Δημοσιεύτηκε

Είναι προφανώς ο μέσος συντελεστής θερμοπερατότητας εξωτερικών τοίχων (τύπος (2) της παρ. 7.3.2 του κανονισμού θερμομόνωσης).

Θα πρέπει το κw< 1,6. Προφανώς εκ παραδρομής έχει γραφτει <0,6

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Δημοσιεύτηκε

Όχι arcgeo δεν είναι λάθος εκ παραδρομής. Στέλνω ολόκληρη την εκθεση για να δείς τη σχέση στην παράγραφο ε).

Δέν ξέρω αν αυτή η σχέση είναι στις Οδηγίες Υπουργείου Δημοσίων Έργων για την σύνταξη των μελετών θερμομόνωσης (19/9/78 Α.Π. 26354/476) την οποία δεν μπορώ να βρώ. Αν κάποιος έχει αυτή την οδηγία ας την ανεβάσει. Ευχαριστώ. Καλή Χρονιά.

MONOPR.zip

Δημοσιεύτηκε

από ένα βιβλίο μου :

Γενικώς οι εξωτερικοί τοίχοι, συμπεριλαμβανομένων και των στοιχείων εκ σκυροδέματος (υποστυλώματα, δοκοί) παντός κτιρίου, δεν επιτρέπεται να έχουν συντελεστή θερμοπερατότητας k μεγαλύτερον των 0,6Kcal/m2hC ή 0,7 W/m2K.

Δημοσιεύτηκε

Με βάση τον κανονισμό δεν επιτρέπεται εξωτερική τοιχοποιία με συντελεστή k πάνω από 0.6 και για τις οροφές (ή πιλοτές) πάνω από 0.4

Ο περιορισμός που λέω είναι άλλος και δεν μπορώ να τον βρώ πουθενά.

Παίζει και το ενδεχόμενο να είναι λάθος ο υπολογισμός. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν τελικά πρέπει να υπολογιστεί και ο περιορισμός με τους προσανατολισμούς.

Δημοσιεύτηκε

imarkou , πριν πολύ καιρό είχα πέσει και εγώ επάνω σε αυτόν τον έλεγχο :D ! Δεν μπόρεσα να βρω τίποτα , αν και εύλογο αυτό που λες σχετικά με την οδηγία . Και εγώ επανελειμένως έχω ψάξει για κάνα δυό έγγραφα υπουργείου σχετικά με τη μελέτη θερμομόνωσης , αλλά ποτέ δεν τα βρήκα . Μάλιστα εντύπωση μου έχει κάνει το γεγονός πως η οδηγία είναι πριν από τον Κανονισμό ! ! ! Ίσως ποτέ να μην πιάσω στα χέρια μου αυτήν την οδηγία . Το μόνο που υποθέτω σχετικά με τον εν λόγω έλεγχο , είναι πως ο έλεγχος να παραμένει λόγω προγράμματος μεταφρασμένο από Γερμανία ή εκεί γύρω (εκεί πάνω η μελέτη Θερμομόνωσης είναι πολύ πιο σύνθετη απ'ότι στην Ελλάδα) .

Δημοσιεύτηκε
Με βάση τον κανονισμό δεν επιτρέπεται εξωτερική τοιχοποιία με συντελεστή k πάνω από 0.6 και για τις οροφές (ή πιλοτές) πάνω από 0.4

Ο περιορισμός που λέω είναι άλλος και δεν μπορώ να τον βρώ πουθενά.

Παίζει και το ενδεχόμενο να είναι λάθος ο υπολογισμός. Δεν μπορώ να βγάλω άκρη αν τελικά πρέπει να υπολογιστεί και ο περιορισμός με τους προσανατολισμούς.

Δηλαδή, η διευκρίνηση που ψάχνεις να βρεις είναι σχετικά με τον περιορισμό με τους προσανατολισμούς ; Δηλαδή για κάθε πλευρά του κτιρίου;

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.