Μετάβαση στο περιεχόμενο

imarkou

Members
  • Περιεχόμενα

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Ηράκλειο Κρήτης
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

imarkou's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Εύχομαι υγεία σε σε όλους τους συνάδελφους στο φόρουμ και σε όλο τον κόσμο. Κάνω μια μελέτη παθητικής κατοικίας με υπόγειο. Στο υπόγειο θα υπάρχουν αποθήκες ως βοηθητικοί χώροι τις κατοικίας. Το κλιμακοστάσιο δεν είναι πυροπροστατευμένο. Το μήκος της όδευσης διαφυγής είναι μεγαλύτερο από 25m από τις αποθήκες μέχρι την έξοδο διαφυγής. Μπορώ να θεωρήσω τις αποθήκες βοηθητικούς χώρους και να μην τους λάβω υπόψιν μου στο μήκος όδευσης; Υπάρχει κάποια παράγραφος στο 41/2018 που να το διευκρινίζει. Ευχαριστώ.
  2. Καλημέρα σε όλους. Στον καινούργιο κανονισμό πυροπροστασίας 41/2018 είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε έλεγχο ποσοστό ανοιγμάτων σε κατοικία; Ο πίνακας 15 στον κανονισμό έχει μια παραπομπή . Ευχαριστώ.
  3. Μπορώ να δηλώσω τις αποθήκες με τις κατοικίες ένα πυροδιαμέρισμα. Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι το κατάστημα εκτός από την ανεξάρτητη όδευση διαφυγής που έχει, έχει πρόσβαση με πόρτα και στο κλιμακοστάσιο γιατί έχει και μια αποθήκη στο υπόγειο. Οπότε στο υπόγειο έχω δύο αποθήκες για τις κατοικίες μία αποθήκη για το κατάστημα και ένα γκαράζ 3 θέσεων. Οπότε έχω εμπλεκόμενες χρήσεις. Οι αποθήκες με τις κατοικίες ίδια όδευση διαφυγής και το κατάστημα με τις αποθήκες γιατί από το κατάστημα έχουμε πρόσβαση στις αποθήκες. Άρα νομίζω ότι όλη η πολυκατοικία θα πρέπει να μελετηθεί από το δυσμενέστερο άρθρο (κατοικίες, κατάστημα, αποθήκες). Ποια είναι η γνώμη σου;
  4. Στις Γενικές διατάξεις στο άρθρο 6 αναφέρει τους δείκτες πυραντίστασης ανά χρήση κτιρίου. Στη περίπτωση μονοκατοικίας είναι 60min.
  5. Έχω ένα υπό μελέτη κτίριο τριώροφη οικοδομή με υπόγειο. Το ισόγειο είναι επαγγελματικός χώρος και οι όροφοι κατοικίες. Στο υπόγειο έχουμε μία αποθήκη για κάθε όροφο και γκαράζ τριών αυτοκινήτων. Ο επαγγελματικός χώρος έχει ανεξάρτητη έξοδο διαφυγής. Οι κατοικίες έξοδο διαφυγής από το κλιμακοστάσιο όπως και οι αποθήκες του υπογείου. Όπως ερμηνεύω τον κανονισμό πυροπροστασίας έχω δύο χρήσεις ( Επαγγελματικός χώρος και κατοικίες) αν και έχουν ανεξάρτητες οδεύσεις διαφυγής οι αποθήκες που είναι στο υπόγειο η μια για τον επαγγελματικό χώρο και η άλλες για τις κατοικίες είναι εμπλεκόμενες. Οπότε θα πρέπει να μελετηθεί το κτήριο ως προς τις αυστηρότερες απαιτήσεις της κάθε χρήσης για το σύνολο του κτιρίου. Επίσης οι αποθήκες και το γκαράζ δεν διαθέτουν πληρότητα και θα εξεταστούν με την κυριαρχούσα χρήση. Με τον παλιό κανονισμό κάναμε έλεγχο 25% του χώρου. Στον καινούργιο δεν κάνει αναφορά από ότι είδα. Παρακαλώ θα ήθελα τις απόψεις σας πάνω στον συλλογισμό μου.
  6. Το όλο ζήτημα είναι ο καθένας μας να μην είναι έκθετος στο μέλλον λόγω του ότι το κάθε νομοθέτημα έχει αόριστιες και ο καθένας μπορεί να το "διαβάσει" διαφορετικα! Σε αυτή τη βάση έκανα και εγώ το παραπάνω ερώτημα και παρακαλώ όποιος μπορεί να μας διαφωτίσει.
  7. Καλησπέρα, θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε αν υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση στο αν στις περιπτώσεις μεταφοράς κτιρίου εντελώς αυθαίρετου από τον 4178/13 με ΔΕΔΟΤΑ "Μ" στον 4495/17 μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι δεν χρειάζεται Μελέτη Στατικής Επάρκειας. Αρκετοί συνάδελφοι δίνουν αυτή την ερμηνεία στο Άρθρο 99 παρ. η) βββ του 4495/17. η) στατικός έλεγχος των παραβάσεων: αα) μελέτη στατικής επάρκειας πραγματοποιείται για κάθε κατασκευή που ανήκει σε μία από τις κατωτέρω πε- ριπτώσεις, εκτός των περιπτώσεων των κατηγοριών 1, 2 και 3 του άρθρου 96 και κτιρίων σπουδαιότητας Σ1 σύμ- φωνα με τον Ελληνικό Αντισεισμικό Κανονισμό ( ΕΑΚ): ααα) κάθε ανεξάρτητη κατασκευή που είναι εξ’ ολο- κλήρου αυθαίρετη, βββ) οι αυθαίρετες κατασκευές που έχουν υπαχθεί στο ν. 4178/2013 και, με βάση ένα τουλάχιστον από τα υποβληθέντα Δελτία Ελέγχου Δομικής Τρωτότητας Αυ- θαιρέτου (ΔΕΔΟΤΑ) που την αφορούν, κατατάσσεται σε υψηλής (Υ) προτεραιότητας περαιτέρω ελέγχου, Δηλαδή ότι με το να έχει προηγουμένως υπαχθεί το κτίριο στον 4178/17 και έχοντας ΔΕ.ΔΟ.ΤΑ «Μ» απαλλάσσεται στον 4495/17 από Μελέτη Στατικής Επάρκειας. Είναι σωστή αυτή η ερμηνεία και αν ναι υπάρχει κάποια επίσημη απάντηση που να το υποστηρίζει? Ευχαριστώ. Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς να κάνεις πρώτα αναζήτηση για ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το ερώτημά σου μεταφέρθηκε στο παρόν νήμα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνεςσυμμετοχής για να έχεις μια απρόσκοπτη συμμετοχή στο φόρουμ. Pavlos33
  8. Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.
  9. Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω δει μερικά από αυτά. Απλώς η σχεδίαση είναι διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα (δεν τοποθετουνται σιφώνια στο σύστημα αποχέτευσης, δεν χρησιμοποιούνται κολλεκτερ στην ύδρευση κ.α.). Αν γνωρίζει κάποιος μια σειρά από tutorials με σχεδιασμό συστημάτων πιο κοντά στα ελληνικές μεθόδους σχεδίασης.
  10. Θα ήθελα να ξεκινήσω την εκμάθηση του REVIT αλλά με εξειδίκευση στο μηχανολογικό σχεδιασμό. Θα ήθελα αν γνωρίζει κάποιος να με βοηθήσει από που να ξεκινήσω. Κάποια καλά tutorials ίσως. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.