Jump to content

Big Engineer

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Big Engineer

 1. Σε λίγο διάστημα θα μπορούμε; Με ενημερώσαν ότι έχει ψηφιστεί νέο ΠΔ.
 2. Στα ΜΕΚ κάνουμε μελέτες; Το μητρώο ΜΕΜ τι είναι; Μελέτες δημοσίου δεν μπορούμε να κάνουμε;
 3. Γεια σας. Θέλω να ρωτήσω σε ποιες κατηγορίες δημοσίων και ιδιωτικών έργων μπορούμε να εγγραφούμε σαν μηχανολόγοι μηχανικοί τ.ε. Το πτυχίο μου το πήρα το 2016 δηλαδή έχω κλείσει 3 έτη από τότε και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος την έβγαλα τον Ιούλιο του 2019. Πρέπει να απευθυνθώ στο ΥΠΕΧΩΔΕ και αν σε ποια μητρώα. Μπορώ το πτυχίο μου να το νοικιάσω και να κερδίσω χρήματα; Η βοήθειά σας πολύτιμη. Ευχαριστώ.
 4. Ευχαριστώ φίλε για την συμβουλές.
 5. Δεν διαφωνώ φίλε μου. Το βασικό είναι να βρω τον καθηγητή όμως και μετά από συζήτηση να το διαμορφώσουμε. Δεν μπορώ να το γράψω μόνος μου.
 6. Το ΠΔΑ είναι νεοσύστατο πανεπιστήμιο το 2018 δημιουργήθηκε. Έχει αρχίσει να δέχεται ναι και τώρα βγαίνουν οι προκηρύξεις. Ορίστε και link http://www.sealab.gr/pages/viewpage.action?pageId=16089219. Γενικά φίλε μου από το στυλ σου διακρίνω ένα κόμπλεξ και μια ειρωνεία. Στο ΠΑΔΑ στοχεύω όχι στο ΕΜΠ.
 7. Στο ΕΜΠ φίλε μου αποφοίτους τει δεν τους κάνουν δεκτούς. Επίσης μεταπτυχιακό εκτός πόλης δεν μπορώ να κάνω, γιατί αν πάω σε άλλη πόλη υπάρχουν και έξοδα διαμονής και συντήρησης του σπιτιού και δυστυχώς δεν βλέπω να δίνεται η δυνατότητα εξ' αποστάσεως. Στο ΠΔΑ κυμαίνονται κοντά στα 6Κ στους μηχανολόγους, το έχω ψάξει εκτός αν είσαι από τους πρώτους και πάρεις υποτροφία.
 8. Το μεταπτυχιακό της Διαχείρισης Τεχνικών Έργων το ανέφερα σαν συναφές του βασικού μου πτυχίου στον πιο πάνω συνάδελφο. Πάντα γνώριζα για τον θεσμό του διδακτορικού. Κανένα δεν θέλω να μιμηθώ. Και άλλαξε υφάκι φιλαράκο.
 9. Ένα consecutive Master ναι. Έχει η σχολή μας αλλά είναι αρκετά ακριβά κοντά στα 6Κ. Προσπαθώ να βρω και εξ αποστάσεως αλλά δύσκολα, δεν βρίσκω. Στο ΕΑΠ εντόπισα ένα που αναφέρεται στην Διαχείριση Τεχνικών Έργων. Βέβαια δεν έχει ξεκινήσει ακόμα.
 10. Ένα ωραίο ερευνητικό θέμα που θα μου άρεσε θα είχε σχέση με την μηχανική και τα υλικά.
 11. Δεν το έχω καθόλου λάθος στο μυαλό μου. Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με ένα ωραίο ερευνητικό θέμα, και παράλληλα να εργαστώ σαν μηχανικός, και το διδακτορικό ας τραβήξει και περισσότερα χρόνια δεν με απασχολεί αυτό. Και ας μην είναι συνδέεται με ερευνητικό πρόγραμμα.
 12. Φυσικά η επαγγελματική εμπειρία είναι η σημαντικότερη, το θέμα ότι δουλειά δεν βρίσκω παρ όλο που στέλνω βιογραφικά. Σκέφτηκα να συνδυάσω την δουλειά με ένα ωραίο διδακτορικό που θα με ενδιέφερε, καθώς μαρέσει η έρευνα.
 13. Για να είμαι ερευνητής μηχανολόγος προφανώς πρέπει να έχω το διδακτορικό μου. Επίσης από ότι μαθαίνω και τα διδακτορικά στην μηχανική δεν είναι απαραίτητο να είναι εργαστηριακά, μπορεί να είναι και θεωρητικά. Η αλήθεια είναι ότι στην Διοίκηση δεν θα το επιθυμούσα τόσο για διδακτορικό, το θεωρώ υπερβολικό.
 14. Καταλαβαίνω τι λες φίλε Γιώργο. Μήπως θα ήταν καλύτερο να προχωρήσω σε διδακτορικό στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων κάνοντας DBA; Αφού λες ότι δεν είναι τόσο καλή ιδέα ένα διδακτορικό σε τεχνικό θέμα. Ακόμα δεν έχω εργαστεί στο πεδίο του μηχανολόγου.
 15. Ο καθηγητής από το μεταπτυχιακό μου ΜΒΑ δεν θέλει να αναλάβει διδακτορικά, και ο καθηγητή της πτυχιακής μου δεν ήταν μηχανολόγος αλλά χημικός μηχανικός, και επιθυμώ ένα πιο μηχανολογικό θέμα. Έτσι έχω στείλει αρκετά email σε άλλους καθηγητές του τμήματος αλλά δεν βρίσκω ανταπόκριση.
 16. Γεια σας. Είμαι απόφοιτος μηχανολόγος μηχανικός τ.ε. και πρόσφατα πήρα και το μεταπτυχιακό μου ΜΒΑ. Θέλω να προχωρήσω σε διδακτορικό είμαι νέος 26 ετών και πιστεύω ότι έχω τις δυνατότητες. Σκεφτόμουν για ένα θέμα συνδυαστικό όπως για παράδειγμα διαχείριση τεχνικών έργων σε συνδυασμό με τα υλικά. Αντιμετωπίζω ιδιαίτερη δυσκολία να βρω καθηγητή να συνεργαστώ. Σκεφτόμουν να το εκπονήσω στο Π.Α.Δ.Α. τώρα που μετατράπηκε σε πανεπιστήμιο και υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Για εξωτερικό δεν το σκέφτομαι καθώς είναι τα έξοδα διαμονής, καθώς και τα περισσότερα έχουν δίδακτρα. Πως με συμβουλεύετε να κινηθώ, ανάλογα και με το προφίλ που έχω διαμορφώσει μέχρι τώρα. Θα ήταν προτιμότερο να κάνω ένα δεύτερο μεταπτυχιακό πάνω στην ειδικότητα το οποίο όμως έχει δίδακτρα και δεν είναι δωρεάν όπως το διδακτορικό; Σας ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις συμβουλές σας. Να είστε καλά.
 17. Αρχικά στην Ελληνική αγορά. Αν γνωρίζετε και για την ξένη αγορά καλοδεχούμενο.
 18. και 2-D και 3-D; Ποια είναι η άποψή σου για το 3Ds Max, CAD και Catia;
 19. Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιά είναι κατά την γνώμη σας τα σχεδιαστικά προγράμματα που πρέπει να γνωρίζει ένας μηχανολόγος που βγαίνει στην αγορά εργασίας.
 20. Γεια σας θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζετε κατά πόσο ένα μεταπτυχιακό πάνω στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων είναι συναφές με το πτυχίο του μηχανολόγου μηχανικού.
 21. Μετά το πέρας της 3ετίας από την λήψη του πτυχίου μας αυξάνονται τα δικαιώματά μας?Με βάση την νομοθεσία δεν έχουμε δικαιώματα,αλλά στην πράξη μπορούν να δεχτούν τις μελέτες μας που ξεπερνούν τα συγκεκριμένα όρια?
 22. Τα ΠΔ για τις μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές μελέτες πότε αναμένεται να βγουν?Από ότι διάβασα στις εγκαταστάσεις δεν υπάρχει πρόβλημα, παίρνουμε την άδεια απ'ευθείας χωρίς εξετάσεις.
 23. Εμένα η γνώμη μου είναι μην επιλέξεις μεταπτυχιακό με ενεργειακά γιατί όλοι εκεί πάνε και αργά ή γρήγορα θα κορεστεί. Πρέπει να κοιτάξεις κάτι διαφορετικό, αλλά αυτό το μεταπτυχιακό που σε ενδιαφέρει δεν έχει τόσο σχέση με την μηχανολογία.
 24. Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει σχετικά με την εξελιξη των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων με βάση την εμπειρία που αποκτάμε. Έχω πληροφορηθεί ότι υπογράφουμε όπως ο διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός μετά το πέρας των 10 ετών. Ως γνωστών με βάση την νομοθεσία δεν διαθέτουμε κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά πρακτικά και άτυπα έχουμε δικαιώματα.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.