Μετάβαση στο περιεχόμενο

βαλια

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Ιωάννινα

βαλια's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Να ρωτήσω κατι σχετικά με την έκδοση της άδειας συνένωσης - διαχωρισμού ή ακόμα και αλλαγής διαρρύθμισης... Χρειάζεται να γίνει αίτηση πρώτα ,να πληρωθεί το 500€ παράβολο για έκδοση άδειας και συνέχεια να βγάλουμε άδεια? Ευχαριστώ!
  2. Υπάρχει μήπως κάποια διευκρίνηση σχετικά με αυθαίρετο που μετά από παλαιότερη καταγγελία πληρώνει ήδη πρόστιμο διατήρησης? Γνωρίζει κανείς αν υπάγεται στη ρύθμιση και αν ναι το νέο προστιμο θα συμψηφιστεί?
  3. Σ'ευχαριστώ πραγματικά πολυ!Μου έιχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάω με τον Νόμο περι αυθαιρέτων που είναι για κτίρια προ του 1983...Σήμερα το πρωί με πήρε μια γνωστή μου και μου είπε ότι τελικά θα μου το δεχτούνε έτσι με αυτά τα πρόστιμα που είναι όντως πολύ μικρά τα πρόστιμα!Για άλλη μια φορά ευχαριστώ πολύ!
  4. Καλώς σας βρήκα! Πολύ καλά κατάλαβες ...εκτός σχεδίου εννοώ!Το max ύψο από τον περιβάλλοντα χώρο είναι 0.80μ.Όταν λέω εχω πελαγώσει με την πολεοδομία εννοώ απλά...είμαι σκασμένη σήμερα με την πολεοδομία..2φακέλους τακτοποιησης μου έχασαν σήμερα(άσχετο αυτό) απλα το μόνο που μου είπαν χωρίς να κοιτάξουν τιποτα από τα σχέδια που είχα μαζί μου ήταν να κάνω νομιμοποίηση αυθαιρέτου για το συγκεκριμένο θέμα!Πως θα μπορούσα να βάλω μία τομή εδώ?Αν θελετε απαντηστε μου σε προσωπικο μηνυμα για να μην ενοχλω στη συζητηση των θεμάτων.Ευχαριστώ!!
  5. Η αρχική άδεια ήταν για Ισόγεια αποθήκη το 1981 ,τότε κατασκευάστηκε το κτίριο και προέκυψε Υπόγειο λόγω βάθους θεμελείων,το υπόγειο δεν δηλώθηκε τότε με αναθεώρηση όπως θα έπρεπε.Στη συνέχεια βγήκε άδεια αλλαγής χρήσης από αποθήκη σε κατάστημα το 2001 όσον αφορά το Ισόγειο!Το οποίο λειτουργεί κανονικά έχοντας ρεύμα.Το Υπόγειο δεν υπαρχει στην Ο.Α. αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει και ήθελα να ρωτήσω μήπως μπορούσε αντί να νομιμοποιηθεί να κάνω προσθήκη!Το οτι έχω υπόλοιπο συντελεστή δόμησης έχει κανένα νόημα?Απορώ γιατί ο τότε μηχανικός στην άδεια δεν είχε συμπεριλάβει και υπόγειο?Αν υπάρχει κάποια ιδέα σχετικά με τα παραπάνω...θα ήμουν ευγνόμων!!!!
  6. Καλησπέρα σε όλους σας!Θα ήθελα να σας περιγράψω και εγώ μια υπόθεση που μου ήρθε σχετικά με μια προσθήκη Υπογείου γιατί έχω πελαγώσει με την πολεοδομία! Έχω μια οικοδομική άδεια η οποία δεν είναι σε ισχύ.Η Ο.Α περιλαμβάνει Ισόγειο Κατάστημα σε περιοχή εκτός οικισμού σχεδίου, η άδεια δεν περιλαμβάνει υπόγειο αλλά αυτό είχε κατασκευαστεί λόγω υψομετρικής διαφοράς από τον δρόμο. Η στατική μελέτη του κτιρίου δείχνει 3,00μ θεμελείωση που προφανώς ξεμπαζώθηκε και έγινε λειτουργικός χώρος το υπόγειο.Υπόλοιπο δόμησης υπάρχει.Θα ήθελα την αποψή σας αν γίνετε προσθήκη υπογείου γιατί αν πάω με νομιμοποίηση αυθαιρέτου είναι τεράστιο το πρόστιμο και γενικά το κόστος.Ο πελάτης θέλει να χρησιμοποιήσει το Υπόγειο ως εργαστήρι. Ευχαριστώ και συγνώμη αν υπάρχουν ελλείψεις στο κειμενό μου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.