Μετάβαση στο περιεχόμενο

tharch

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

tharch's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, εάν έχει κάποιος την καλοσύνη να μου δείξει που θα βρω πρότυπο Σ.Α.Υ.-Φ.Α.Υ. Κατεδαφίσεως. Ευχαριστώ.
  2. Απ’ τη στιγμή που έχω πλέον γνώση της αυθαιρεσίας, εάν πληρωθώ αυτό δεν συνεπάγεται ότι αποδέχομαι την δεδομένη κατάσταση και ότι αναλαμβάνω την ευθύνη; Πώς να ζητήσω κατόπιν πληρωμής από τον ιδιοκτήτη να γίνει αλλαγή επίβλεψης σε περίπτωση που το αποφασίσω; Εκτός εάν ο σκοπός της κίνησης αυτής είναι να του φερθώ αντίστοιχα με τον τρόπο που μου συμπεριφέρθηκε αυτός. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω: εάν αποφασίσω να παραιτηθώ από την επίβλεψη, αυτό δεν συνεπάγεται αυτοψία από την πολεοδομία; (δηλαδή ο ιδιοκτήτης δεν θα έχει πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση
  3. -ναι , έχω αναλάβει την επίβλεψη. -στο οικόπεδο πήγα κατά την έναρξη των εργασιών (χάραξη, εκσκαφές παρουσία εφόρου αρχαιοτήτων, θεμελίωση) καθώς επίσης άλλη μια κατά την φάση των αποπερατώσεων. Τότε διαπίστωσα και την αυθαιρεσία. -το έργο βρίσκεται σε απόσταση 800 χλμ. από την έδρα μου. -η υπέρβαση της κάλυψης (πρόκειται για ισόγειο κτίσμα) αποτελείται από ένα ορθογώνιο διαστάσεων 4,00μ * 1,15μ. - η παραπάνω αυθαιρεσία επιπλέον καταπατά την νόμιμη απόσταση από τα όρια του οικοπέδου (15,00μ)
  4. Καλησπέρα και χρόνια πολλά . Πέρσι έβγαλα την πρώτη μου οικοδομική άδεια, το έργο αποπερατώθηκε πρόσφατα και ο ιδιοκτήτης μου ζήτησε τις απαραίτητες διενέργειες για την σύνδεση με το μόνιμο ρεύμα της Δ.Ε.Η. (υπάρχει εργοταξιακό ρεύμα). Το πρόβλημα είναι το εξής: ο ιδιοκτήτης χωρίς να με ενημερώσει προέβει σε αυθαιρεσία επεκτείνοντας την κάλυψη του κτίσματος (εκτός σχεδίου δόμηση). Ισχυρίζεται ότι στην συγκεκριμένη περιοχή (άγονη γραμμή) δεν γίνεται αυτοψία. Σημειωτέων δεν έχει καταβάλει αμοιβή επίβλεψης. Τι κάνω (πέρα απ’το να βάλω μυαλό);
  5. Συγγνώμη αν ξεφεύγω από το θέμα, έχω βγάλει μια άδεια για μια ισόγεια κατοικία εκτός σχεδίου, έχω αναλάβει την επίβλεψη (δεν έχει κατατεθεί αμοιβή επίβλεψης), ο ιδιοκτήτης προέβη κατά την κατασκευή σε παρανομία εν αγνοία μου, επέκτεινε την κάλυψη του κτιρίου και τώρα μου ζητά τις απαραίτητες διαδικασίες για την μόνιμη ρευματοδότηση (υπάρχει εργοταξιακό ρεύμα) Ο ιδιοκτήτης ισχυρίζεται οτι στην συγκεκριμένη περιοχή δεν γίνεται αυτοψία. Ένας συνάδελφος μου πρότεινε να εξακριβώσω την παραπάνω άποψη του ιδιοκτήτη μέσο της αρμόδιας πολεοδομίας. Το έργο είναι στην παραμεθόριο. Είναι η πρώτη μου άδεια και θα ήθελα την άποψη σας. Επίσης σχετικά με τα πρόστιμα που μπορώ να πάρω πληροφορίες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.