Μετάβαση στο περιεχόμενο

aristofanis

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by aristofanis

  1. Έχω μία προσθήκη ορόφου σε μεταλλική αποθήκη ΜΕ άδεια πρόσφατη - με ευρωκώδικες - και υπόγειο από μπτετόν. Στην εφαρμογή κάποια μικροαλλαγή έγινε ώς γνωστόν αφού η όρεξη φέρνει την πείνα και όχι το αντίθετο και τελικά πάει για τακτοποίηση. Η πολεοδομία για το Μενίδι μου ζητάει ΚΑΝΕΠΕ για το μεταλλικό κτίριο. Κατά την κινέζικη συνήθεια υπέθεσα ότι ο εν λόγω υπάλληλος θα κοιμηθεί και θα του περάσει και την επόμενη εβδομάδα όμως που ερωτήθηκε - πάλι τα ίδια... Ρωτώντας στην πολεοδομία του Δήμου Βόλου, όπου και μένω, τους γνωστούς συναδέλφους ελεγκτές, τί κάνουν στην περίπτωση αυτή, μαθαίνω ότι δεν κάνουν τίποτα διότι δεν τους ήρθε η εγκύκλιος. Από την άλλη ανοίγοντας τον ΚΑΝΕΠΕ, διαπιστώνει κανείς ότι έχει γραφτεί για σκυρόδεμα ή μήπως κάνω λάθος? Ο δε απαιτητικός υπάλληλος της Αθήνας δεν λέει σαφώς τί πρέπει να αναφέρεται στη μελέτη μου για να το δεχτεί, διότι προφανώς δεν ξέρει. Ούτε και ο νόμος όμως το ορίζει. Να τον γράψω δεν γίνεται. Να μου πεί τί πρέπει να κάνω δεν γίνεται. Με τη βία - καταλάβετέ με - πάλι δεν γίνεται. Ο ιδιοκτήτης να πληρώσει χωρίς αποτέλεσμα δεν γίνεται. Η οικογένειά μου και εγώ χωρίς να φάμε δεν γίνεται. Τέλος πάντων τί γίνεται? Έχετε αντιμετωπίσει ΚΑΝΕΠΕ σε μεταλλικό. (Υπ' όψη ξαναλύθηκε όλος ο φορέας μαζί με τις αλλαγές και την προσθήκη με qx=qy=1.50 EAK, εντάξει, αλλά δεν απαιτήθηκε ΕΚ8 και όλοι οι έλεγχοι είναι ΟΚ - με CUBUS - 1η και 2η τάξη και μή γραμμικές επιλύσεις).
  2. Τα εθνικά προσαρτήματα είναι μετά συγχωρήσεως για "κλωτσές"! Αντιγραφή από τους άλλους και π.χ. η ταχύτητα ανέμου στις παραθαλάσσιες περιοχές είναι μικρότερη από τη ταχύτητα ανέμου στα κεντρικά, ή το χιόνι στην περιοχή ΟΛΗΣ της Μαγνησίας είναι 1,7 kN/m2 !! έλεος. Αυτό είναι εθνική αυτοκτονία.
  3. Στέλνω από το site της Arcelor-Mittal τα παρακάτω: 1. Διατομές κλικάροντας επάνω σε όποια θέλετε να δείτε. http://www.constructalia.com/en_EN/steel-products/steel-beams-and-channels/231196/page.jsp 2. Όλες οι παραπάνω διατομές μαζί και πολλά άλλα στοιχεία επάνω στις κατασκευαστικές και βιομηχανικές απαιτήσεις των διατομών αυτών σε ένα αρχείο .pdf http://www.constructalia.com/common/pop_externo.jsp?url2=/en/05748220ENLACE_PDF.pdf&titulo=Sections%20and%20Merchant%20Bars%20(.pdf%20-%203,08%20MB)%20&seccion=Publications&subseccion=279967&idSeccion=5748258&tipo=otro&id=5748267 3. Για μικρή βοήθεια των συμπασχόντων (ας όψεται η κατάσταση) συναδέλφων σε υπολογισμούς που όμως είναι απλά βοηθητικοί και ΔΕΝ αντικαθιστούν ΕΠ΄OYΔΕΝΙ τη μελέτη! http://www.constructalia.com/en_EN/design-software/page.jsp Αν δεν εμφανίζονται σαν διευθύνσεις url, τότε αντιγράψτε και κολλήστε το κείμενο όπως είναι και θα σας μεταφέρει εκεί. (Άντε και καλές δουλειές νάχουμε!)
  4. Επειδή ασχολούμαι χρόνια με το θέμα, είναι πραγματικά καλές στο θέμα της οικονομίας ΑΛΛΑ ! οι κατασκευαστές (άσχετοι με τη μελέτη) των διατομών αυτών, εκτός από το ISO δεν έχουν κανένα πίνακα σωστό για τις χρήσιμες περιοχές που είναι ενεργές ανάλογα με τη μορφή του φορτίου, ούτε για το υλικό κατασκευής πχ λένε ότι είναι FeE320G αλλά μπορεί και η συγκεκριμένη παρτίδα να βγεί από S280, πράγμα που το βλέπεις όταν τις παραλάβεις. Άρα εμπίπτει στη γνώση του μελετητή μηχανικού να αποφασίσει πώς θα τοποθετηθούν (ισοδιαστάσεις, υπερβάσεις στις διαστάσεις του κτιρίου, τρόποι σύνδεσης) και αφού λάβει γνώση και για την τιμή τους να γίνει μία συγκριτική οικονομική μελέτη για να βγεί το συμπέρασμα αν συμφέρει ή όχι η χρήση τους. Όσον αφορά το μήκος, ισχύει ο νόμος του Murfy Θέλεις οικονομία? Πρέπει να την πληρώσεις ακριβά! Θαύματα 10 και 15 μέτρων συνεπώς δεν καλύπτονται ούτε με κλασσικές διατομές αν δεν τις κάνεις παρκέ! Ο στρεπτοκαμπτικός λυγισμός βολεύεται με ντίζες και διαγώνια που όμως συνδέονται ζόρικα επάνω στα λεπτότοιχα. Και πολλά άλλα...
  5. Συνάδελφοι, υπάρχει κάποιος από εσάς που να προγραμματίζει σε Mac (Apple)? Άν ναί προγραμματίζω σε RealBasic και HyperCard (εκτός φύλλων Excel) Άν προγραμματίζετε σε PC μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις δώστε στοιχεία να επικοινωνήσουμε!
  6. Χαιρετισμούς σε όλους! Μόλις έκανα εγγραφή. Είμαι μελετητής μεταλλικών κατασκευών τα τελευταία ... αρκετά χρόνια, σε σημείο που έχω ξεχάσει πώς είναι το μπετόν.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.