Μετάβαση στο περιεχόμενο

Giorgos_Eng82

Members
  • Περιεχόμενα

    29
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Giorgos_Eng82

  1. Κακώς..με αυτη τη λογικη ειναι που διαφωνω..γιατι μπορει να υπαρχει το split που θα το κανει ιδιο αποτελεσμα με το autocad αλλα κατι τετοιο θα κανει τον σχεδιαστη να σπαταλησει πολυ περισσοτερο χρονο απ'οτι στο autocad..
  2. το ίδιο αρχείο σημείων πρέπει να καταλήγει απ'ευθειας στο ιδιο εμβαδο..σιγα τωρα μη καθεσαι να ψαχνεις..η να κανεις split ενα τοσο μικρο surface..ειναι πολυ χρονοβόρο..όπως είπες πολύ σωστά..η αυτόματη σχεδίαση τα κάνει όλα..
  3. ναι συμφωνούμε, υπολογίζει ότι σχεδιάζει..αν αυτο που σχεδιαζει δεν ειναι σωστο τοτε η μετρηση δε θα ειναι σωστη και δεν εχει κανενα λογο να περασει εξωτερικα σημειων που ειναι σχεδον ευθυγραμμισμένα.. υπαρχουν ατομα που σχεδιαζουν τοπογραφικο στο revit..δε θα παρεις civil3D για τοπογραφικο κτιρίων, ειναι υπερβολη..εγω δε ξερω αν η νοοτροπια του αυτοματισμου ειναι σωστη..γι'αυτο το λογο θεωρω οτι και το civil3D πιθανο να εχει παρομοια θέματα..
  4. δεν υπαρχουν εσωτερικα σημεια..το περιγραμμα ειναι ξεκαθαρο..χωρις εσοχες..αυτο που δειχνεις ειναι ακριβως αυτο που προσπαθω να πω..οτι το revit αυτοματοποιει εσφαλμενα καποια πραγματα (αγνοωντας τα σημεια εντος του κοκκινου κυκλου και περνωντας εξω απο αυτα)..τα εσωτερικα σημεια τα οποια λες ειναι αυτες οι "επιθετικες" εσοχες οι οποιες θα καλυφθουν μονες τους και παλι εσφαλμενα..επι της ουσιας καταληγουμε στο οτι η υπερβολικη αυτοματοποίηση δε ειναι τελικα και τοσο καλο πραγμα.. οχι το notepad+ δεν εχει αυτη την δυνατοτητα απ'οσο γνωριζω
  5. συμφωνω mikegad, απλα τα σημεια ειναι ακριβη, δεν υπαρχουν εσωτερικα σημεια (δες το βιντεο), δηλαδη δε υπαρχει λογος του εργαλειου split στη συγκεκριμένη περίπτωση.. το revit εχει αναλογα "εξυπνες" και καλα λειτουργιες σαν αυτη της αυτοματης πληρωσης χωρου στα τοπογραφικα και σε αλλες λειτουργιες οι οποιες επηρεαζουν τις μετρησεις με αντιστοιχο τροπο..αλλα αυτα στο take 2
  6. Καλησπέρα, Τα τοπογραφικά όπως βλέπετε στο Revit και AutoCAD προκύπτουν από ακριβώς το ίδιο αρχείο σημείων. Τα δεκαδικά στο Revit ειναι 3 σημαντικά ψηφία όσα δηλαδή υπάρχουν στις μετρήσεις και ειναι τα ίδια και στα 2 λογισμικά. Τα υψόμετρα ειναι 0 και στα δυο λογισμικά (μη ξεχνάτε ότι το ίδιο ακριβώς point file χρησιμοποιείται σε revit και autocad). Ανέβασα to point file. Δημιουργείστε την επιφάνεια και εσείς και μιλαμε. points.txt
  7. Σύγκριση αποτελεσμάτων μέτρησης εμβαδού μικρού οικοπέδου. https://youtu.be/1ZwCAKpFtsM
  8. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Καλησπέρα συνάδελφοι, Το ερώτημα μου το έκανα στο τίτλο του θέματος. Ο λόγος που ρωτάω είναι γιατί έχω ρωτήσει κάποιους συνάδελφους και μου λένε ότι χρησιμοποιούν ξένα λογισμικά όπως της CSI για να κάνουν τις συγκεκριμένες μελέτες και θα ήθελα να έχω και τη γνώμη σας.
  9. Καλησπέρα συνάδελφοι και καλή σαρακοστή με υγεία, Ήθελα να ρωτήσω το εξής, σε οικόπεδο εντός σχεδίου με σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, 3 ιδιοκτήτες και 2 υφιστάμενα κτίρια ο 3ος ιδιόκτητης θέλει σύντομα να ξεκινήσει το δικό του κτίριο το οποίο θα βρίσκεται στο μπροστινό τμήμα και πλησιέστερο της οδού. Εκεί υπάρχει εγκεκριμένη ρυμοτομική γραμμή για απαλλοτρίωση του οικόπεδου κατά 1μ. Για λόγους πρασιάς πρέπει να ληφθεί υπ 'όψη το 1μ που απαλλοτριώνει ο δήμος (είναι 4μ στη περιοχή η πρασιά) η θα μπορούσε ο ιδιοκτήτης να το αγνοήσει με το σκεπτικό ότι ακόμα δεν έχει υπάρξει απαλλοτρίωση ? Ευχαριστώ.
  10. Γεια σας συνάδελφοι, Διαβάζω κάποια ΔΚ και ένας μηχανικός διαιρεί τη δόμηση με 100 για να βγάλει τις θέσεις ενώ σε άλλο ΔΚ διαιρεί με 250. Τα δυο άκρα δηλαδή του πεδίου [100 250] όπως ορίζει το φεκ για κατοικίες. Αλλά δε γράφει με ποια κριτήρια διαλέγει σε κάθε περίπτωση. Μήπως γνωρίζει κανείς? Επίσης σε οικοδομή που έχει ανεγερθεί το '76 ήρθε προσθήκη κατ' επέκταση το '84. Ο μηχανικός έχει χρησιμοποιήσει την δόμηση των προσθηκών μόνο για να βγάλει τις θέσεις και όχι όλη τη δόμηση τις πολυκατοικίας με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόλις 2 θέσεις στάθμευσης. Εγώ γνωρίζω ότι ο νόμος για τη στάθμευση βγήκε το '79 και δεν υποχρεώνει τις κατοικίες προ του νόμου να έχουν στάθμευση, αλλά αφού οι προσθήκες έγιναν μετά την δημιουργία του νόμου μήπως έπρεπε να βγάλει θέσεις για όλη τη πολυκατοικία? Ευχαριστώ. (1) Πρόσθεσε τονισμό στο κείμενο της δημοσίευσής σου και του τίτλου θέματος. Επίλεξε "επεξεργασία" και διόρθωσέ το. (2) Εφόσον είσαι μηχανικός πρόσθεσε την ειδικότητά σου στο προφίλ. Αν είσαι ιδιώτης, έχεις ποστάρει σε λάθος κατηγορία. Ενημέρωσέ με να μεταφέρω το θέμα στην σωστή ενότητα των ιδιωτών. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  11. Γεια σε ολους, Ψαχνω να βρω συντελεστες δομησης ανα περιοχη την 10ετια '70. Ξερει κανεις αν υπαρχουν στο διαδυκτιο? Ευχαριστω.
  12. McRaster,στο pdf που επισυναψες δεν μπορω να δω καθαρα τα συμβολα πανω στο σχημα των τριερειστων πλακων, εχεις μηπως αυτους τους πινακες πιο ευδιακριτους?
  13. Ευχαριστω McRaster, Το pdf. δεν φενεται πολυ καθαρα...Ο Κωσταντινιδης φενεται οτι λινει την τριερειστη πλακα με ενα τροπο που μοιαζει με Cherny αλλα δεν ειναι και η μεθοδος του pdf. που ειναι η μεθοδος λωριδων, υποθετω οτι αφου υπαρχει στη βιβλιοθηκη του ΤΕΕ γινεται δεκτη και απο ολα τα πολιτεχνεια αυτης της χωρας?
  14. Γεια σε ολους Εχει κανεις τους πινακες Marcus για τριερειστες πλακες?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.