Μετάβαση στο περιεχόμενο

mcp

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by mcp

  1. Οι πολεοδομίες ΘΕΩΡΟΥΝ όλες τις μελέτες, όχι μόνο την Μ.Ε.Α. Η θεώρηση σημαίνει ότι έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των στοιχείων που προβλέπουν οι ισχύουσες διατάξεις ότι πρέπει να ελεγχθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους. Για την Μ.Ε.Α. (όπως και για τις λοιπές μελέτες πλην αρχιτεκτονικών και στατικών) αρκεί να ελεγχθούν μόνο τα εξής (αρθ.5 του "Τρόπου έκδοσης οικοδομικών αδειών"): 1. Ο έλεγχος των υποβαλλόμενων μελετών γίνεται από εξουσιοδοτημένους από τον Προϊστάμενο της Υπηρεσίας υπαλλήλους διπλωματούχους μηχανικούς (Αρχιτέκτονες μηχανικούς, Πολιτικούς μηχανικούς, Τοπογράφους μηχανικούς, Μηχανολόγους μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ανάλογα με την ελεγχόμενη μελέτη) και σε περίπτωση έλλειψής των από τεχνικούς κατώτερων βαθμίδων (υπομηχανικούς, τεχνολόγους, εργοδηγούς). 2. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει: >>>>>>>> Γ. Τον έλεγχο των άλλων μελετών που αναφέρεται: Στην πληρότητα και τη συμφωνία των στοιχείων τους προς τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς. Στη συμφωνία τους με την Αρχιτεκτονική Μελέτη και μεταξύ τους. Οπότε γρήγορα θα γίνεται ο έλεγχος.
  2. Σε κάθε συμβόλαιο επισυνάπτεται δήλωση ότι δεν έχει αλλάξει η χρήση των χώρων χωρίς οικοδομική άδεια. Στον 1512/85 αναφέρεται αυτή η απαίτηση αν θυμάμαι καλά.
  3. έστω ότι είναι (ή θα έπρεπε να είναι) όπως λες πάλι στο σφραγισμένο έντυπο δεν θα φαίνεται αυτό όπως και να έχει είναι άλλο ένα θέμα που κάποτε θα διευκρινίσει επαρκώς το υπουργείο
  4. μισο λεπτο γιατι μπερδευτικα οπότε ας πουμε οτι καταφέρνουμε να παρουμε τη σφραγίδα που λέει και για τη ρύθμιση απο που θα προκύπτει ότι πρόκειται για αυτοτελη χώρο? αφου είτε ρυθμίστηκε πατάρι (που δεν χρειάζεται χώρια ρευμα), είτε ημιυπαίθριος (που δεν χρειάζεται χωρια ρευμα), είτε πιλωτή σε κατοικία (που χρειάζεται χώρια ρεύμα) αυτό δεν θα φαίνεται στη σφραγίδα. και αν εγω σε μεγάλη πιλωτή έχω κανει 5 διαμερίσματα πως θα πεισω την ΔΕΗ να μου δώσει 5 μετρητές (αφού απο πουθενα δεν θα προκύπτει αυτό στον φάκελο της ρύθμισης - μια ενιαία διαγράμμιση θα έχει η πολεοδομία) αρχιζω να νομιζω ότι είχε δίκιο ο υπάλληλος που έλεγε ότι δεν παίρνουν ρεύμα οι χώροι που προέκυψαν από το μηδεν και όχι ως επέκταση νόμιμων
  5. οπότε τι χρειάζεται ξανα σφραγίδα από πολεοδομία? αφού όπως τα λες, πας και δηλώνεις ότι θέλεις και άλλον έναν μετρητη. ή δεν καταλαβα ?
  6. να κάνω μια αφελή ερώτηση μιας και δεν έχω διεκπεραιώσει ποτέ διαδικασία ηλεκτροδότησης: βαση ποιού στοιχείου η ΔΕΗ καθορίζει τον αριθμό των μετρητών? βάση των στατιστικών στοιχείων του στελέχους της οικοδομικής άδειας? βάση πίνακα χιλιοστών? βάση δήλωσης? γιατί αναρωτιέμαι αν έχουμε ήδη σφραγισμένο έντυπο άδειας για όλη την οικοδομή, τότε δεν μπορούμε να πάρουμε όσους μετρητές θέλουμε και έτσι να αποφύγουμε την διαδικασία με το που θα μπει η ειδική σφραγίδα ότι ο χώρος ρυθμίστηκε κτλπ?
  7. Τι εννοείς armenopoulos όταν λες "Μπορεί άδικα να κατηγορείς την πολεοδομία... και να είναι απόλυτα ορθοί οι υπολογισμοί τους.... "; Αφού η κάλυψη είναι 70% και συνεπώς η φύτευση 20% πως γίνεται να είναι ορθοί οι υπολογισμοί της πολεοδομίας και όχι όλων των συναδελφων;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.