Μετάβαση στο περιεχόμενο

ddek

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

ddek's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δηλαδή αφαιρώ μόνο τα 12τ.μ. για κλιμακοστάσιο αυτοτελούς ιδιοκτησίας? Λες ότι δεν ισχύει για μονοκατοικίες βάσει της 6δ? Εκεί όμως αναφέρει για 40τ.μ. στο "επίπεδο της εισόδου του κτιρίου". Γιατί στην περίπτωση πιλοτής να μην ισχύει κάτι διαφορετικό? Ευχαριστώ για την απάντηση.
  2. Συνάδελφοι καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας στην ερμηνεία της παρ. 8 του άρθρου 15 του ΝΟΚ για τα ύψη: "Επιτρέπεται υπέρβαση του ύψους, όπως αυτό εκάστοτε ισχύει, μέχρι 1,00 μ., στις περιπτώσεις όπου το ισόγειο του κτιρίου χρησιμοποιείται κατά ποσοστό 50% τουλάχιστον για στάθμευση αυτοκινήτων. Το ίδιο ισχύει όταν στην πιο πάνω περίπτωση το κτίριο κατασκευάζεται σε υποστυλώματα (πυλωτές) κατ' εφαρμογή της παρ. 6 ιζ. του άρθρου 11 του παρόντος νόμου και ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος της διατίθεται αποκλειστικά για στάθμευση αυτοκινήτων." Πώς τεκμηριώνεται ότι ο ελεύθερος ημιυπαίθριος χώρος της πιλοτής διατίθεται αποκλειστικά για στάθμευση αυτοκινήτων? Αρκεί να είναι πλακοστρωμένος και να μην έχει κάποια διαμόρφωση που να παρεμποδίζει τη στάθμευση? Αν π.χ. σε 70τ.μ. πιλοτής σταθμεύουν 2 αυτοκίνητα καλύπτεται η απαίτηση?(χωρίς να αξιοποιείται κάπως αλλιώς ο υπόλοιπος ελεύθερος χώρος)
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. Μελετώ την περίπτωση μιας διώροφης μονοκατοικίας με πιλοτή(μεζονέτα), η οποία θα έχει ένα κεντρικό χώρο εισόδου στο ισόγειο και μια εσωτερική σκάλα 1ου-2ου. Θεωρείτε ότι εφόσον καλύπτονται οι απαιτήσεις της παρ.6 ιζ του άρθρου 11, μπορώ να χρησιμοποιήσω το παρακάτω? "Στην παρούσα περίπτωση δεν προσμετρούνται επίσης χώροι κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, εισόδων και αποθήκης εξυπηρέτησης περιβάλλοντα χώρου επιφάνειας έως 40 τμ. για κάθε συγκρότημα κλιμακοστασίου". Υπάρχει κάποιο κώλυμα στο γεγονός ότι πρόκειται για αυτοτελή ιδιοκτησία? Δε βλέπω όμως στην παράγραφο αυτή κάπου τη λέξη "κοινόχρηστο"... Επίσης, αν υποθέσουμε ότι δικαιούμαι εώς 40τ.μ. στο χώρο της εισόδου, θα αφαιρέσω και εώς 12τ.μ. από την εσωτερική σκάλα 1ου-2ου?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.