Μετάβαση στο περιεχόμενο

katie

Members
  • Περιεχόμενα

    21
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Χανιά
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

katie's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα Μήπως γνωρίζετε κάποιο τρόπο να βάλει κάποιος φίλτρα (π.χ. μπλοκάρισμα συγκεκριμένης διεύθυνσης αποστολέα) στο webmail του τεε? Από ένα μικρό ψάξιμο που έκανα μάλλον δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ευχαριστώ!
  2. Για να πω την αλήθεια, ήταν το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά το email του αποστολέα ήταν [email protected] που είναι το πραγματικό email της τεχνικής υποστήριξης του ΤΕΕ (ενώ συνήθως είναι τελείως άκυρες διευθύνσεις) και το url δεν μου φάνηκε τόσο τρελό (δεν ξέρω καν τι είναι το harborlanedanes.com, ούτε ότι σχετίζεται με σκύλους, αλλά δεν θα μου φαινόταν περίεργο για το ΤΕΕ να έχουν δεσμεύσει ένα ό,τι να ναι domain). Και την επόμενη μέρα προέκυψε και το πρόβλημα με το email που αναφέρω οπότε με μπέρδεψε ακόμα περισσότερο. Όπως και να 'χει, ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, ήταν πολύ βοηθητική.
  3. Καλημέρα Έχω λάβει το παρακάτω email στην @teemail διεύθυνσή μου: Το έχει λάβει και κάποιος άλλος; Πατώντας το link σας ανοίγει κάποια σελίδα; Γιατί εγώ βλέπω αυτή την εικόνα: Επίσης, μου είπαν ότι κάνοντας reply σε email που έχω στείλει δεν παραδιδόταν η απάντηση και τους ερχόταν ένα email σφάλματος (Returned mail: see transcript for details). Το αντιμετωπίζει κάποιος άλλος; Έχει βρει κάποιος λύση; Ευχαριστώ
  4. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Λέμε πάνω κάτω το ίδιο πράγμα! Και φαίνεται πόσο μπάχαλο έχει γίνει η κατάσταση. Γι αυτό συνεχίζω να πιστεύω ότι όλο ξεκίνησε για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικά συμφέροντα, χωρίς να κοιτάξουν καθόλου τις πραγματικές επιπτώσεις που θα είχαν οι αποφάσεις τους. Τώρα βέβαια με τα κολέγια και όλο το θέμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, εξυπηρετούνται πλέον πολύ μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, και αυτό που μένει σε μας είναι η διαμάχη για πράγματα που θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρα και απολύτως ορισμένα, αν ζούσαμε σε ένα σοβαρό και υπεύθυνο κράτος.
  5. Τα ΤΕΙ είναι τόσο απαραίτητα όσο και οι τεχνικοί. Προσωπικά θα μου ήταν αδύνατο να κάνω τη δουλειά μου αν δεν υπήρχαν πολύ καλά εκπαιδευμένοι εγκαταστάτες ηλεκτρολόγοι, γνώστες του αντικειμένου τους και σωστοί επαγγελματίες. Χωρίς αυτούς τους συνεργάτες θα χρειαζόταν να ξοδέψω πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα και πολύ πιθανόν το αποτέλεσμα της δουλειάς να ήταν κατώτερο ποιοτικά. Το θέμα, όπως τουλάχιστον το σκέφτομαι εγώ, προέκυψε όταν τα ΤΕΙ έγιναν ουσιαστικά ΑΤΕΙ. Δηλαδή εμπλούτισαν το πρόγραμμα σπουδών τους ώστε να πλησιάζει περισσότερο στων ΑΕΙ απ' ότι στων ΤΕΙ και έτσι καταλήξαμε να έχουμε σχεδόν ίδιες σχολές και αποφοίτους που τρώγονται μεταξύ τους. Θα μου φαινόταν πολύ πιο δίκαιο και αποτελεσματικό να υπάρχουν πολυτεχνικές σχολές από τις οποίες αποφοιτούν μηχανικοί και σχολές από τις οποίες αποφοιτούν τεχνικοί. Και ο καθένας να διαλέγει που θέλει να πάει και με τι θέλει να ασχοληθεί. Έτσι ώστε να μην αλληλοκαλύπτονται ούτε οι σπουδές ούτε το αντικείμενο εργασίας ούτε τα επαγγελματικά δικαιώματα φυσικά.
  6. Έχω κάποιες απορίες, και τις παραθέτω χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, αλλά με διάθεση συζήτησης: Τι εννοείς με την ερώτηση αν έχεις κάνει πράγματα ισάξια με έναν απόφοιτο πολυτεχνείου; Όταν το πρόγραμμα σπουδών δύο τμημάτων είναι διαφορετικά, τότε είναι διαφορετικές και οι σπουδές, σωστά; Με ποιο κριτήριο ορίζεις το "ισάξια"; Τους απόφοιτους Αγγλίας κλπ, προσωπικά δεν ξέρω κανέναν μηχανικό που να τους αναγνωρίζει ως ισάξιους. Έχεις εσύ κάποιον στο μυαλό σου; Εκτός φυσικά από αυτούς των επιτροπών του ΔΙΚΑΤΣΑ και του ΤΕΕ. Που και πάλι στην περίπτωση των εξ Αγγλίας δεν τίθεται κάποιο άλλο θέμα από αυτό του προγράμματος σπουδών. Η εκπαίδευση που έχεις στα τρία χρόνια σπουδών δεν μπορεί να είναι η ίδια με αυτή των πέντε χρόνων. Άρα για ποια υποκρισία μιλάμε; Για του κράτους; Τότε συμφωνώ. Για των υπόλοιπων μηχανικών με πτυχίο Ελληνικού Πολυτεχνείου; Προσωπικά θα διαφωνήσω. Τέλος, όταν μιλάς για κόμπλεξ και "σκάμπασμα", θα ήθελα ειλικρινά να μου πεις με ποιο τρόπο τεκμηριώνεις τη δήλωσή σου ότι όλοι οι μηχανικοί ΤΕ έχουν καλύτερη αντίληψη και ικανότητες από όλους τους μηχανικούς ΠΕ; Νομίζω ότι είναι εντελώς ισοπεδωτικό και άδικο για ανθρώπους που έχουν προσπαθήσει για κάτι ακριβώς όπως έχεις κάνει κι εσύ. Και μια άλλη απορία που την έχω καιρό τώρα... για ποιο λόγο πρέπει να υπάρχουν σχολές με ίδιο ακριβώς αντικείμενο αλλά με διαφορετικά κριτήρια εισαγωγής και εξαγωγής και διαφορετική διάρθρωση σπουδών; Ποιος ο λόγος να έχω ένα πτυχίο Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από πολυτεχνείο 5ετούς φοίτησης με γνωστή βάση εισαγωγής και να έχω ακριβώς τα ίδια επιστημονικά και επαγγελματικά δικαιώματα με έναν Ηλεκτρολόγο ΤΕ; Δεν σημαίνει για κανένα λόγο ότι είμαι εξυπνότερη ή ικανότερη από τον συνάδελφο του ΤΕΙ, αλλά πραγματικά ποια λογική υπάρχει στη συγκεκριμένη κατάσταση; Και δεν είναι ρητορικό το ερώτημα! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι εξυπηρετούνται μικροπολιτικά συμφέροντα και όχι συμφέροντα της επιστημονικής κοινότητας ή των επαγγελματικών κλάδων. Αν υπάρχουν παράμετροι που δεν έχω σκεφτεί, θα ήθελα πολύ να αναφερθούν ώστε να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση.
  7. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. γνωρίζετε αν κύριος του έργου μπορεί να μπει ο ενοικιαστής του χώρου; ή πρέπει απαραίτητα να είναι ο ιδιοκτήτης; και στην περίπτωση που υπάρχει συνιδιοκτησία από δυο άτομα, μπαίνουν και τα δυο ονόματα; υπογράφει ο ένας ή απαραίτητα και οι δύο; απαιτείται βεβαίωση γνήσιου υπογραφής; επίσης, εκτός από το έντυπο της Έγκρισης Εργασιών Μικρής Κλίμακας πρέπει να κατατεθεί και απλή αίτηση προς την υπηρεσία; η ερώτηση γίνεται μετά από ανεπιτυχή τηλεφωνήματα στην αρμόδια υπηρεσία (μέρες που είναι...!) ευχαριστώ!
  8. από ypeka.gr (http://www.ypeka.gr/LinkClick.aspx?fileticket=5nRUKLGlL8E%3D&tabid=506&language=el-GR): NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4067 (ΦΕΚ A' 79 - 09.04.2012) Άρθρο 26, παρ. 4: "[...] Υφιστάμενα κτίρια με χρήσεις εμπορίου και γραφείων, εκτός των κτιρίων που στεγάζουν γραφεία υπηρεσιών του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου φορέα, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, νομικών προσώπων ιδιωτι− κού δικαίου, οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτης και δεύτερης βαθμίδας, καθώς επίσης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυγμα τραπεζοκα− θισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, με μικτό εμβαδόν μικρότερο από 100 τ.μ. μπορούν να εξαιρεθούν μόνο από την υποχρέωση δημιουργίας προσβάσιμων χώρων υγιεινής για το κοινό, εφόσον αυτό προκαλεί δυσανάλογη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους. [...]" Το ότι το διαιτολογικό γραφείο χαρακτηρίζεται ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος μου το ανέφερε διαιτολόγος. Μετά από αναζήτηση στη νομοθεσία βρήκα αυτό: Υπουργική απόφαση Υ1γ/Γ.Π./οικ.96967/2012 (ΦΕΚ Β' 2718/08.10.2012) (Νέα Υγειονομική Διάταξη) Άρθρο 3: "[...] Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος: οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες που µε οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να επηρεάσουν τη Δημόσια Υγεία και λειτουργούν ως αμιγείς ή μικτές µε επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών (κομμωτήρια, γυμναστήρια κλπ.). [...]" Μάλλον το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος είναι αυτό που πρότεινε ο akis73, να ρωτήσει δηλαδή την Δ/νση Υγείας που είναι αρμόδια για την έκδοση του πιστοποιητικού. Απλά, σκέφτηκα να ρωτήσω μήπως υπάρχει κάποιος που έχει αντιμετωπίσει παρόμοια περίπτωση, γιατί δεν μπορώ να πω ότι εμπιστεύομαι απόλυτα τον τρόπο που κάθε υπάλληλος ερμηνεύει το νόμο κάθε φορά. Ωστόσο, μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι γι αυτό;
  9. Διαιτολογικό γραφείο. Δηλαδή όχι κατάστημα με τραπεζοκαθίσματα. Προσπάθησα να βγάλω άκρη διαβάζοντας το νόμο αλλά μου δημιουργήθηκαν πολλές απορίες. Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για την απάντηση.
  10. Καλησπέρα, Πρόκειται για ενοικίαση χώρου (δηλωμένου ως κατοικία) σε κτήριο υφιστάμενο προ ΝΟΚ, για χρήση ως γραφείου υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο ιδιοκτήτης του χώρου είναι διατεθειμένος να επιβαρυνθεί τα έξοδα για αλλαγή χρήσης. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι ισχύει για τις εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ. Υπάρχει υποχρέωση να γίνουν διαμορφώσεις στο κτήριο και στο διαμέρισμα ώστε να είναι προσπελάσιμο από ΑΜΕΑ, για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας; Το εμβαδόν του χώρου είναι <100τ.μ.. Το άρθρο 26 του ΝΟΚ αναφέρεται σε καταστήματα (όχι γραφεία) υγειον. ενδιαφέροντος και -αν έχω καταλάβει καλά- η απαλλαγή αφορά σε WC ΑΜΕΑ και όχι στους υπόλοιπους χώρους του κτηρίου. Εναλλακτικά, ισχύει ό,τι και για τα γραφεία μη υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή να μπορεί να ενοικιαστεί ως κατοικία και να χρησιμοποιηθούν 1 ή 2 δωμάτια ως επαγγελματικοί χώροι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  11. Ευχαριστώ. Θα το κάνω και θα περιμένω, παρόλο που το λογικό στις δημόσιες υπηρεσίες αυτής της χώρας είναι ανύπαρκτη έννοια.
  12. Ο λόγος είναι ότι ο συντελεστής (€/m2) για το γκαράζ είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν για κατοικία. Τώρα, για τις παραλείψεις του νόμου, τι παραπάνω να πω... Απλά έθεσα το θέμα μήπως κάποιος έχει ανάλογη εμπειρία και με διαφωτίσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.