Μετάβαση στο περιεχόμενο

GEORGIOS IKAROS KAPARAKIS

Members
  • Περιεχόμενα

    1
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by GEORGIOS IKAROS KAPARAKIS

  1. Καλησπέρα σας ΣΧΟΟΑΠ Δ.Δ. Αρμένων, Δήμου Αποκόρωνα, Χανίων Όπως όλα τα ΣΧΟΟΑΠ καταργεί τις κατά παρέκκλιση αρτιότητες. Όμως Στο Άρθρο 5 παράγραφος 5.4.1 των γενικών διατάξεων αναφέρει το εξής: Οι παρεκκλίσεις της εκτός σχεδίου δόμησης για ιδιοκτησίες με πρόσωπο σε εθνικές, επαρχιακές ή δημοτικές οδούς ισχύουν μόνο για οδούς που έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοιες μέχρι την ημερομηνία υποβολής του "ταδε" σταδίου της Μελέτης. Για ιδιοκτησίες με πρόσωπο σε δρόμους που θα χαρακτηριστούν ως εθνικοί , επαρχιακοί , δημοτικοί μετά την ημερομηνία υποβολής δεν ισχύουν οι παρεκκλίσεις. Η περίπτωση που εξετάζω είναι 3 στρέμματα, εκπληρώνει τις απαιτήσεις για κατά παρέκλισση αρτιότητα (εκτός σχεδίου, 3 στρέμματα με πρόσωπο 35 μετρά, έχει το απαιτούμενο βάθος, πρόσωπο στην παλαιά εθνική οδό που έχει χαρακτηριστεί ως τριτεύον εθνικό δίκτυο) Με τον νέο χωροταξικό νόμο αφηνεται περιθώριο 2 ετών για τα γεωτεμάχια κατά παρέκκλιση άρτια και οικοδομίσιμα και ουσιαστικά καταργούνται οι παρεκκλίσεις μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος αυτού. Αυτό το περιθώριο ισχύει στην περίπτωσή μου ή επειδή έχει εγκριθεί ΣΧΟΟΑΠ που διατηρεί τις παρεκκλίσεις αν η οδός έχει ήδη χαρακτηριστεί, ισχύουν μόνο τα όσα προβλέπει το ΣΧΟΟΑΠ και άρα όχι το περιθώριο 2 ετών. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων
  2. Ερωτηση: Προς το παρον για να δικαιουται κανεις το επιδομα αρκει να κλεισει το μπλοκακι στην εφορια ή πρεπει να διαγραφει και απο τον ασφαλιστικο φορεα - χασει την ιδιοτητα του μηχανικου? Αν ισχυει το δευτερο, προβλέπεται να αλλαξει?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.