Μετάβαση στο περιεχόμενο

Vasiliki P

Members
  • Περιεχόμενα

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by Vasiliki P

  1. Συνάδελφοι σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας. Καλές γιορτές!
  2. Δεν πρόκειται για ανάρτηση κτηματογράφησης.Το κτηματολόγιο λειτουργεί στην περιοχή που μ' ενδιαφέρει.Κατά την καταχώρηση της πράξης αποδοχής στο κτηματολόγιο για να γίνει η μεταγραφή της διαπιστώθηκε από τη συμβολαιογράφο διαφορά στα ποσοστά της συνιδιοκτησίας και κατατέθηκε από την ίδια αίτηση για διόρθωση πρόδηλου σφάλματος. Με ενημέρωσε πως "κράτησε" τον αριθμό.πρωτ.με τον οποίο θα μεταγραφεί το συμβόλαιο, και πως λογικά θα εξελιχθεί ομαλά και η διόρθωση του σφάλματος και η μεταγραφή. Στο κτηματολόγιο (απόσπασμα περιγραφικής και χωρικής βάσης προφανώς φαίνονται ακόμη τα στοιχεία του αποθανόντος (προηγούμενος ιδιοκτήτης). Εγώ καλύπτομαι να συνεχίσω τη διαδικασία προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία της αίτησης του πρόδηλου και η μεταγραφή; Με βάση την εμπειρία σας πόσο χρόνο μπορεί να πάρει; Γιατί το ίδιο το κτηματολόγιο δε μου δίνει σαφή απάντηση λόγω της υποστελέχωσης και λόγω των ημερών. Ο πελάτης μου είχε υπογράψει συμφωνητικό με τον αγοραστή πως θα ολοκληρώσει τη διαδικασία που τον αφορά μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα το οποίο λήγει και η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. Γι' αυτό αναρωτιέμαι μήπως από τη μεριά μου μπορώ να συνεχίσω.Παρόλα αυτά δεν ξέρω αν σε περίπτωση που δεν εξελιχθεί καλά η μεταγραφή, αν θα έχω θέμα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
  3. Καλησπέρα σε συνέχεια όσων λέχθηκαν παραπάνω ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό. Σε περίπτωση που έχει γίνει αποδοχή κληρονομιάς (η οποία πρόκειται στη συνέχεια να πωληθεί) κατά την κατάθεση της πράξης στο κτηματολόγιο διαπιστώθηκε μια διαφορά στα χιλιοστά της σύστασης και κατατέθηκε αίτηση πρόδηλου σφάλματος. Μέχρι να γίνει η διόρθωση και να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταχώρησης στο κτηματολόγιο, μπορώ να προχωρήσω σε ρύθμιση αυθαιρεσιών και ΗΤΚ ή θα πρέπει να περιμένω την πλήρη καταχώρηση;
  4. Καλησπέρα, ήθελα να σας ρωτήσω σχετικά με τη δυνατότητα διόρθωσης δήλωσης του Ν.4495. Σε δήλωση που βρίσκεται σε στάδιο αρχικής υποβολής, έχει πληρωθεί το ποσοστό ανταπόδοσης του ΤΕΕ και το παράβολο αλλά δεν υποβλήθηκε εκ νέου ώστε να αλλάξει η κατάστασή της από αρχική υπαγωγή σε προσωρινή υπαγωγή, μπορώ να κάνω κάποια διόρθωση στις δηλωθείσες αυθαιρεσίες και να ξαναυπολογιστεί το πρόστιμο, λαμβάνοντας υπόψη τις πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι τώρα; Έχω προσπαθήσει να αλλάξω το φύλλο καταγραφής και να κάνω υποβολή με τα διορθωμένα στοιχεία αλλά δεν αλλάζει κάτι στο πρόστιμο και μου βγάζει μήνυμα σφάλματος με την ένδειξη : ''Η δήλωση δεν πληροί τα παρακάτω κριτήρια: Για την προώθηση της δήλωσης, απαιτείται να επισυναφθεί στα «Αρχεία» η έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής και να υποβληθεί σχετικό αίτημα''. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε; ευχαριστώ πολύ!
  5. Καλημέρα σας, Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να εξηγήσει αναλυτικά τα βήματα στο περιβάλλον του taxisnet για την έκδοση ΦΕΜ για ρύθμιση αυθαιρέτων; Πρόκειται να κόψω δύο αποδείξεις παροχής υπηρεσιών. Μία με την προσωρινή υποβολή και μία με την οριστική υποβολή. Θα πρέπει να εκδώσω ΦΕΜ και για τις δύο αμέσως μόλις κόψω την απόδειξη στον πελάτη; Πρέπει να γράψω κάτι πάνω στην απόδειξη; Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες είναι δύο και έχουμε κάνει κοινό συμφωνητικό για την αμοιβή μου θα αναγραφούν και οι δύο στην απόδειξη και στο σύστημα για το ΦΕΜ; Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας... Καταλαβαίνετε είμαι καινούργια πολύ στο χώρο!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.