Μετάβαση στο περιεχόμενο

micos_2

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by micos_2

  1. Η Υ.ΔΟΜ σε τηλεφωνική συνομιλία μου είπε ότι το δέχεται Επίσης θεωρώ πως από την τροποποίηση με τον Ν. 4258/2014 "Το ποσοστό κάλυψης του οικοπέδου δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% της επιφάνειάς του. Στην περίπτωση που δεν εξασφαλίζεται κάλυψη 120 τ.μ. το μέγιστο ποσοστό κάλυψης προσαυξάνεται έως τα 120 τ.μ. εφόσον η κάλυψη δεν υπερβαίνει το 70% του οικοπέδου και το ισχύον ποσοστό κάλυψης" η πρόθεση που διαφαίνεται με την διαγραφή της τελευταίας φράσης αφορά την ισχύ ανεξάρτητα του ισχύοντος ποσοστού κάλυψης που βέβαια έρχεται σε σύγκρουση με το ΝΟΚ αρ.1 παρ.5 και για αυτό θέλω να δω αν κάποιος συνάδελφος έχει επιχειρήσει κάτι παρόμοιο και αν βασίστηκε σε κάτι άλλο που μου διαφεύγει.
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, Επαναφέρω το ζήτημα της προσαύξησης της κάλυψης στα 120 τ.μ. ΝΟΚ αρ. 12 παρ.1α μήπως υπάρχει κάτι καινούριο επί του θέματος. και ερωτώ: Σε οικόπεδο με κάλυψη 30% (βάσει όρων δόμησης περιοχής => επιτρεπόμενη κάλυψη οικοπέδου 107τμ ) μπορώ να πάω την κάλυψη μου στα 120τμ ή με μπλοκάρουν οι όροι δόμησης που υπερισχύουν (βάσει ΝΟΚ αρ. 1 παρ.5);;;
  3. Συνάδελφοι, μετά απο αυτοψία σε κτίριο βρέθηκα αντιμέτωπος με την εξής κατάσταση: Σε κτίριο γραφείων, έχει υλοποιηθεί στο χώρο του ισόγειου (με διπλό ύψος) "ημιόροφος" (ελεύθερο υψός 2,30μ) σε όλη την έκταση του ισογείου που δεν προβλεπόταν στην άδεια. Ενα μικρό κομμάτι είναι κατασκευασμένο με οπλισμένο σκυρόδεμα και αποτελεί το πλατύσκαλο του ανελκυστήρα σε συνέχεια του κοινόχρηστου κλιμακοστασίου (υπαγμένο στο Ν.3843) και το υπόλοιπο είναι μεταλλική κατασκευή και χωρίζεται από το πρώτο με πόρτα. Αυτή τη στιγμή είναι νοικιασμένο μόνο το ισόγειο και η εσωτερική σκάλα (που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη υπήρχε) έχει καθαιρεθεί και η τρύπα της σκάλας έχει καλυφθεί από την ψευδοροφή. Και ιδού το ερώτημα. Ο ημιόροφος θεωρείται πατάρι??? (δεν πληρεί το 70% υποκείμενου ορόφου του ΝΟΚ) θα μπορούσε να πάρει μειωτικό 0,30 σύμφωνα με το Ν.4495 ??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.