Μετάβαση στο περιεχόμενο

chrishham

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://kantoliana.gr/

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Εταιρία Λογισμικού

chrishham's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα asterios και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Μπορείς να δοκιμάσεις πάλι? Φαίνεται να είναι live. Μια φορά το μήνα εκτελούν εργασίες συντήρησης στην Digital Ocean , όπου γίνεται host το site και είναι offline για κάποια λεπτά.
  2. Δοκιμάστε να μπείτε από chrome/chromium. Έχω βάλει ένα πινακάκι σε ΒΒCodeMode. Σε εμένα εμφανίζεται κανονικά.
  3. Τώρα καταλαβαίνω γιατί μπερδεύτηκες vpafi09. Τα κλιμάκια αφορούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την κατανάλωση ημέρας, όπως αναφέρω και στην σελίδα μου για το νυχτερινό . Θα το βάλω όμως να φαίνεται και στην σελίδα για την καταχώριση διμήνου. Στις καταναλώσεις σου τώρα: [table] kWh Ημέρας ημέρες Αναγωγή στο τετράμηνο 656 66 1192,73 641 54 1424,44 [/table] Και στις 2 περιπτώσεις υπάγεσαι στο 1ο κλιμάκιο (<1600kWh). Σε έχει σώσει το νυχτερινό και όχι η καταχώριση διμήνου.
  4. vpafi09 κάθε λογαριασμός που λαμβάνεις κάθε δίμηνο γράφει πάνω εκκαθαριστικός ,σωστά;
  5. Με το 2ο κλιμάκιο(1601-2000kWh) τις πλήρωσε, απλά δεν το έχει καταλάβει. Και δεν το έχει καταλάβει γιατί αυτό που φαίνεται στον λογαριασμό είναι η χρέωση προμήθειας. Δηλαδή βλέπει ο φίλος : 0.9460*Α κιλοβατώρες και σου λέει "ωραία είμαι στο πρώτο κλιμάκιο". Δεν βλέπει όμως τις ρυθμιζόμενες οπού εχεί φάει τον αυξημένο συντελεστή 0,01570 στις ΥΚΟ( από 0,00699 του πρώτου κλιμακίου.) Δυστυχώς για να καταλάβεις το πως υπολογίζει η ΔΕΗ τον λογαριασμό ,πρέπει να σπάσεις το κεφάλι σου. Έχουν τεράστια ευθύνη για το χάος που επικρατεί.
  6. Για να δείτε αν συμφέρει ή όχι, η εθελοντική καταχώριση της κατανάλωσης στην ΔΕΗ κάθε πρώτο δίμηνο, διαβάστε εδώ.
  7. Όπως έγραψα και στο άρθρο , τα κλιμάκια είναι 4 και όχι 2, γιατί είναι και οι ρυθμιζόμενες στο παιχνίδι. Στο παράδειγμα σου η ΔΕΗ υπολογίζει ως εξής: πρώτο δίμηνο 2000 kWh αναγωγή στο τετράμηνο => 2000 *2 = 4000 kWh => 4ο κλιμάκιο(άνω των 3.000 kWh). Αυτό σημαίνει ότι και τις 2000 kwh που καταναλώσαμε θα τις χρεωθούμε με την υψηλή τιμή του τετάρτου κλιμακίου. Δεύτερο δίμηνο 500 kWh αναγωγή στο τετράμηνο => 500*2= 1000 kwh =>1ο κλιμάκιο(<1600 kWh) . Και τις 500kwh θα τις χρεωθούμε με την χαμηλή τιμή του πρώτου κλιμακίου. Αν δεν είχαμε πάρει τηλέφωνο την ΔΕΗ στο διμηνο ,θα είχαμε στον εκκαθαριστικό του τετραμήνου 2500kWh => 3o κλιμάκιο (2.001 – 3.000kWh ) και θα χρεωνόμασταν και τις 2500 kwh με την τιμή του τρίτου κλιμακίου.
  8. Σε ευχαριστώ για τα στοιχεία. Λοιπόν κοιταξε να δεις πως έχει το παιχνίδι της ΔΕΗ: Οι 300+kWh του νυχτερινού δεν υπάγονται σε κλιμάκια ,όπως αναφέρω και στο άρθρο. Οι 600+kWh ημέρας για το δίμηνο σε στελνουν στο κλιμάκιο που αντιστοιχεί στις 2*600 => 1200 kWh δηλαδή στο 1ο (<1600 kwh) . Είναι λογικό να μπερδεύεσαι, γιατί η κατανάλωση σου είναι χαμηλή και ούτως η άλλως χρεώνεσαι με τις τιμές του πρώτου κλιμακίου. Να ξέρεις ότι η ΔΕΗ την εθελοντική δήλωση ανά δίμηνο δεν την έκανε για να πληρώσουμε λιγότερα, αλλά για μην πληρώνουμε πολλά χρήματα στον εκκαθαριστικό.
  9. Θα σου ήταν εύκολο να γράψεις εδώ πόσες kwh καταναλώθηκαν και το ποσό που πλήρωσες για ένα δίμηνο , χωρίς την έκπτωση 15%? Σε ευχαριστώ.
  10. Ευχαριστώ πολύ για τον έλεγχο και για τα καλά σου λόγια!
  11. Επί της ουσίας τα κλιμάκια είναι τέσσερα. Δεν μπορείς να πληρώσεις το προμήθειας αλλά όχι τις ρυθμιζόμενες. Δεν ισχύει. Η αναγωγή γίνεται στο 4μηνο. Δηλαδή αν καταναλώσεις 1010 kwh στο δίμηνο => 2020 kwh στο τετράμηνο => σε τσίμπησαν στο τσουχτερό τρίτο κλιμάκιο.
  12. Για να δείτε αν συμφέρει η όχι το νυχτερινό ρεύμα, επισκεφτείτε το ακόλουθο link: νυχτερινό ρεύμα
  13. Επειδή η ΔΕΗ και οι πάροχοι κάνουν συνέχεια τηλεφωνικές προσφορές, μπορείτε πλέον να τις καταχωρίσετε στο site και να δείτε άμεσα την διαφορά σε ευρώ. Πατήστε "ΔΕΗ vs Πάροχοι" και μετά κάντε εισαγωγή τα στοιχεία της προσφοράς. Το πινακάκι θα σορταριστεί αυτόματα. Διαφαίνεται ότι το αρχικό ερώτημα του TS "κόστος kWh ηλεκτρικής ενέργειας" θα αργήσει να απαντηθεί οριστικά...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.